Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW boekt belangrijke zege vs. UVV
English
VLEUTEN - HCAW verliet donderdagavond (20 augustus) de laatste plaats in de Play-Downs door met 9-5 te winnen bij UVV.

Met de winst staat HCAW nu twee punten voor op Mampaey The Hawks, dat vanavond verloor bij DSS.

HCAW kwam vanavond tot 16 honkslagen, waaronder vier van Emersson Paula en drie van Kevin Nieveld. De 16 honkslagen evenaren het 'season-high' totaal van de ploeg wat werd gerealiseerd op 17 mei in een 13-9 zege vs. The Hawks.

(20 augustus)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning verzuimde HCA de score te openen in de tweede slagbeurt en liet drie lopers achter. UVV-starter Ian Delemarre kreeg een lead-off single tegen van Rossini Frolijk, gooide vier wijd op Kevin Nieveld en zag daarna ook Jarreau Martina een honkslag slaan, zodat de honken vol kwamen te staan. Maar hoewel er geen nul waren scoorde HCAW niet, want een foul-out, strikeout en vangbal volgden.

De Bussumers openden daarna de score in de derde slagbeurt door driemaal te scoren. Emersson Paula begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Peter van Doesburg, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Roy Seltenrijch. De laatste bereikte zelf het derde honk toen een foute aangooi volgde. Hierna kreeg Rossini Frolijk vier wijd en leverde Kevin Nieveld een puntscorende honkslag af. De honken kwamen vol te staan toen ook Jarreau Martina een honkslag sloeg. Met twee uit werd het derde punt in deze slagbeurt gescoord na een honkslag van Rikkert Kempen.

UVV pakte een punt terug in hun derde op starter Kaj Timmermans. Dennis Ribbens opende met vier wijd, waarna de honken vol kwamen met één uit na een honkslag van Gilmer Lampe en vier wijd voor Dennis De Quint. Een honkslag van Omar Williams zorgde voor een punt, maar Lampe werd op de plaat uitgeschakeld toen ook hij probeerde te scoren. Een strikeout maakte een einde aan de inning, zodat twee lopers achterbleven.

HCAW nam meer afstand in de drie middelste inning, waarin nog eens zes punten werden gescoord.

Twee punten werden toegevoegd in de vierde. Emersson Paula begon met een honkslag, waarna Peter van Doesburg een tweehonkslag sloeg en Roy Seltenrijch volgde met een RBI-single. Hierna nam Kevin Noordzij de pitching over van Delemarre. Hij schakelde de volgende twee slagmensen uit, maar kreeg de honken vol na vier wijd voor Jarreau Martina. Een hierna volgende vrije loop voor Gianni Frolijk zorgde voor het volgende Bussumse punt. Drie lopers bleven daarna achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

HCAW kwam tot een rally van drie runs in de vijfde inning. Met één uit en Emersson Paula (velderskeus) op het eerste honk sloeg Peter van Doesburg opnieuw een tweehonkslag. Volgende slagman Roy Seltenrijch sloeg vervolgens een grounder richting tweede honk, die eindigde in een aangooi richting plaat, omdat Paula was vertrokken vanaf het derde honk. Maar iedereen was safe en dus voegde HCAW een punt toe, terwijl het ook een loper op het eerste honk had. Na een binnenhoog leverde Kevin Nieveld een puntscorende honkslag af. Seltenrijch schoof op en leek daarna op het derde honk te worden uitgeschakeld, maar daar werd een fout gemaakt die hem in staat stelde het volgende punt te scoren en de stand daarmee te verhogen naar 8-1.

In de zesde scoorde HCAW hun negende en laatste punt. Met één uit kreeg Rikkert Kempen vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Emersson Paula.

UVV bereikte verschillende keren de honken, maar scoorde slechts eenmaal in hun middelste innings op Kaj Timmermans. In de vierde, met twee uit, kwam Jordan Illis na een fout op het honk en sloeg Dennis Ribbens een honkslag, maar bleven achter. In de vijfde opende Gilmer Lampe met een honkslag, maar draaide HCAW even later een dubbelspel. Hierna kwam Omar Williams na een fout op het honk en strandde. In de zesde, met twee uit, sloeg Illis en honkslag en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde vervolgens toen er een foute aangooi volgde op een honkslag van Dennis Ribbens.

In de laatste drie innings werd HCAW puntloos gehouden door relievers Thijs Steenwijk (één inning) en Gilian van Lith (twee innings).

UVV liet weer een loper achter in de zevende op reliever Tim Niekerk, maar scoorde daarna driemaal in de achtste om de achterstand te verkleinen naar 9-5. Niekerk gooide vier wijd op lead-off hitter Norbert Jongerius en kreeg daarna een honkslag tegen van Jamie Verheyleweghen. Pinch-hitter Sam van Dijck volgde met een RBI-double en dat bracht nieuwe werper Gijs van Els naar de heuvel. De linkshander kreeg twee snelle nullen, maar kreeg daarna een 2-run single tegen van Gilmer Lampe. Een strikeout sloot de inning af.

Tony Kreisel gooide de negende inning voor HCAW. Hij gooide vier wijd met twee uit, maar die loper ging gedwongen uit, zodat de wedstrijd ten einde kwam.UVV - HCAW 5-9
RHE
HCAW003231000-9164
UVV001001030-5113
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-1)633821
Tim Niekerk1 (*)-1233
Gijs van Els11-1--
Tony Kreisel111---
(*) - Niekerk gooide op drie slagmensen in de achtste inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (0-1)3 (*)321055
Kevin Noordzij323443
Thijs Steenwijk11-1--
Gilian van Lith24-1--
(*) - Delemarre gooide op drie slagmensen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-André Eijpe, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:25 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 22,7° C, west-zuidwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.