Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Twins komt terug van achterstand en neemt 2-0 voorsprong tegen The Hawks
English
OOSTERHOUT - Twins heeft een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Mampaey The Hawks door zondag (20 september) met 5-4 te winnen. Twins heeft nu nog slechts één overwinning nodig om de reeks te winnen en te promoveren naar de Hoofdklasse.

Zo'n 600 toeschouwers zagen een aantrekkelijk, interessant en goede wedstrijd dat veel spektakel had te bieden. Er waren verschilende fraaie verdedigende acties, er was goed slagwerk, er was een mascotte en er was nog veel meer.

Er was een goede 4-man umpiring crew. En er waren twee official scorers die samen 78 jaar ervaring hebben en er was een gelauterde umpire commissioner.

Beide teams toonden dat ze wilden winnen in de enerverende wedstrijd, die veel spanning bood en vol emoties zat. En ja, er waren ook discussies en dat leidde tot twee verwijderingen.

The Hawks nam een 4-0 voorsprong in de eerste helft van de zesde inning. Maar in dezelfde slagbeurt draaide Twins het duel om, kwam tot een rally van vijf punten en won met 5-4.

De derde wedstrijd wordt op zaterdag 26 september in Dordrecht gespeeld, aanvang 14:00 uur. Wanneer een vierde duel nodig is volgt die de volgende dag in Oosterhout, aanvang 14:30 uur.

(20 september)

(meer foto's volgen later)
De wedstrijd op 'De Slotbosse Toren', het thuis-complex van Twins, was zeer druk bezocht en werd onder zonnige weersomstandigheden gespeeld. De inzet van het duel was duidelijk. The Hawks moest winnen om de best-of-seven reeks in balans te brengen, terwijl Twins uiteraard opnieuw wilde winnen om een 2-0 voorsprong te nemen.

In de eerste vijf innings hielden beide startende werpers de wedstrijd in evenwicht en stonden geen punten toe. De Belgische rechtshander Ben Van Nuffel startte voor Twins, terwijl Quinn Tramm de heuvel beklom voor The Hawks.

Het was The Hawks dat verschillende scoringskansen kreeg, maar verzuimde de score te openen en liet drie lopers in scoringspositie achter. Twins liet één loper in scoringspositie achter in de eerste vijf innings.

In de eerste inning werd Van Nuffel gesteund met een dubbelspel dat werd afgesloten met een korte woordenwisseling. The Hawks-midvelder Jules Peters, die gedwongen werd uitgeschakeld op het tweede honk, moest even worden behandeld voor een lichte blessure, maar kon gewoon verder spelen.

In de tweede inning kreeg The Hawks de honken vol met twee uit. Tim Roodenburg werd toen geraakt met een worp en Amir Daou en Gregory Trinidad kregen beiden vier wijd. Van Nuffel had echter een sterke afsluiting, want hij maakte met drie slag voor Julian Goins een einde aan de inning.


...De Twins Slugger zwaait naar een jonge fan...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste helft van de derde inning maakte Twins' derde honkman Anthony Vrolijk een fraaie vangbal op een foutbal van Odion Gouverneur om de slagbeurt mee te beginnen. Met twee uit sloeg Stephen Henson een honkslag, maar bleef achter.

Van Nuffel kreeg drie nullen op rij in de vierde inning die werd afgesloten met een fraaie 'running catch' van midvelder Nick Peels. Met één uit in de vijfde gooide hij vier wijd op Julian Goins, die daarna het tweede honk stal, maar ook in scoringspositie strandde.

Tramm had drie nullen op rij gekregen in de eerste inning, die eindigde met een fraaie verdedigende actie van korte stop Stephen Henson. In de tweede helft van de tweede inning kreeg de thuisploeg de eerste twee slagmensen op de honken. Berry van Donselaar begon met een honkslag en Mick Molenaar kreeg vier wijd. Twee 'foul-outs' volgden, waarna Tramm met drie slag voor Irving Redan de inning afsloot.

In de derde gooide Tramm vier wijd op Bart Hanegraaff met twee uit, maar hij bleef achter. En in de vierde gooide rechtshander vier wijd op Christopher Ge. Echter, die vertrok iets te vroeg van het eerste honk, kwam in een rundown en werd uitgetikt. Tramm kreeg daarna weer drie opeenvolgende nullen in de vijfde.

En dat zette het toneel voor een spannende zesde inning, waarin negen punten werden gescoord.

In de eerste helft van de zesde sloeg The Hawks toe met vier runs. Stephen Henson begon met een stootslag-honkslag, waarna Steven Wharwood volgde met een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn. Hierna maakte derde honkman Anthony Vrolijk een prima play op een harde grounder van Brian Raap en schakelde hem op het eerste honk uit. The Hawks opende vervolgens de score via een opofferingsslag van Tim Roodenburg. Even later scoorde Wharwood het tweede punt op een infield-hit van Amir Daou en dat leidde tot een werperswissel. De Belgische starter Ben Van Nuffel (7 strikeouts, 4 hits) werd opgevolgd door de Canadees Cody Chartrand, maar die werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Gregory Trinidad waardoor de stand op 3-0 kwam. Trinidad schoof op na een hierna volgende honkslag van Julian Goins en dat leidde tot wat discussies of het wel of geen foutbal was. Nadat de vier umpires de situatie hadden besproken werd de klap niet als foutbal bestempeld en daardoor had The Hawks lopers op het eerste en derde honk. Odion Gouverneur volgde met een honkslag die de stand opvoerde naar 4-0. Hierna maakte een groundout een einde aan de inning, maar de ploeg uit Dordrecht leek een comfortabele voorsprong te hebben.


...De wedstrijd in Oosterhout werd druk bezocht...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dat veranderde in de komende 25 minuten, want Twins antwoordde met vijf punten en draaide het duel in eigen voordeel om. Met één uit kreeg Bart Hanegraaff vier wijd en werd Anthony Vrolijk geraakt door een worp. Hierna dreunde designated hitter Berry van Donselaar, die vorig seizoen voor The Hawks speelde, de bal langs de rechtsveld-lijn voor een 2-run double die de achterstand terugbracht naar 4-2. Nadat een vangbal de tweede nul had opgeleverd kreeg Christopher Ge vier wijd en zorgde een honkslag van Stijn Janssens voor volle honken. Tramm, die nu duidelijk in de problemen was, volgde met vier wijd voor Irving Redan, resulterend in het volgende punt. Dat bracht The Hawks-interim Hoofd Coach Paul Roodenburg naar de heuvel voor het toepassen van een werperswissel. In de buurt van de heuvel kreeg hij een discussie met Home Plate Umpire Martijn Bosschaart en dat resulteerde in het wegzenden van Roodenburg, die eerder in de wedstrijd ook al aanmerkingen had gemaakt. Na een korte onderbreking nam Kevin van Veen de pitching over en hij kreeg pinch-hitter Tair Vrutaal tegenover zich. De imposante slagman maakte goed contact op een 2-wijd-1-slag pitch en dreunde de bal het midveld in voor een 2-run single die Twins op een 5-4 voorsprong zette! Een pop-up sloot de inning af, maar de wedstrijd was nu compleet omgedraaid.

The Hawks kon dat in de resterende drie innings niet meer ongedaan maken. In de 1e7 maakte Twins' rechtsvelder Bart Hanegraaff een fraaie vangbal op een uithaal van Steven Wharwood voor de tweede nul. Hierna sloeg Brian Raap een honkslag, maar bleef achter.

In de 2e7 was het de rechtsvelder van The Hawks, Amir Daou, die een schitterende vangbal maakte op een klap van Berry van Donselaar en de bal net voor de omheinig kon vangen.

In de 1e8 nam veteraan werper Remco Gorisse de pitching bij Twins over en werd gesteund met een dubbelspel. In de 2e8 kreeg Kevin van Veen drie nullen op rij.

En zo was Twins nog drie nullen verwijderd van een 2-0 voorsprong in de best-of-five series. De Belg Matthew Latta beklom de heuvel voor Twins om de wedstrijd af te sluiten. Hij kreeg een lead-off single tegen van Odion Gouverneur. Hierna, met een 2-slag-stand, stootte Jules Peters de bal naar fout gebied en die werd gevangen door derde honkman Bob van der Meer, die de plek in de zevende inning had overgenomen. Vervolgens kreeg Stephen Henson geen time-out en kwam op een 1-wijd-2-slag stand te staan. Een discussie volgde met Home Plate Umpire Martijn Bosschaart en ook Henson werd weggestuurd. Berend Ruben nam de beurt als pinch-hitter over en kreeg drie slag, maar de slagbeurt kwam op naam van Henson. Latta schakelde hierna ook Steven Wharwood met drie slag uit om een einde aan de wedstrijd te maken en de 'come-from-behind victory' veilig te stellen.Twins - Mampaey The Hawks 5-4
RHE
Mampaey The Hawks000004000-490
Twins000005000-541
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (0-1)5.226355
Kevin van Veen, BS (1)2.11-1--
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Ben Van Nuffel5.273433
Cody Chartrand, W (1-0)1.1--411
Remco Gorisse, H (1)1-1---
Matthew Latta, SV (1)12-1--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Scores
Schedule
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaat, 1B-Peter Brink, 2B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Speeltijd-3:02 uur.

Game Notes:
Game Two, best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off.
Twins leidt Series, 2-0.
Paul Roodenburg (Hoofd Coach The Hawks) uit het veld gestuurd in 2e6 door HP Umpire Martijn Bosschaart vanwege aanmerkingen.
Stephen Henson (The Hawks) uit het veld gestuurd in 1e9 door HP Umpire Martijn Bosschaart vanwege aanmerkingen.
2-minuten 'injury delay' bij begin 2e2 vanwege blessure-behandeling Jules Peters (The Hawks).
5-minuten 'on-field delay' in 2e6 na wegzenden Roodenburg.
3-minuten 'on-field delay' in 1e9 na wegzenden Henson.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,9° C, west-zuidwestelijke wind 19 kmu, windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 60%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.