Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Mets nemen 3-0 voorsprong; één zege af van World Series!
English
CHICAGO, Illinois (USA) - De New York Mets nam de leiding driemaal en nam meer afstand in de zevende inning om met 5-2 te winnen van de Chicago Cubs in Game Three van de best-of-seven National League Championship Series op dinsdagavond (20 oktober).

Met de winst staan de Mets nu met 3-0 voor in de reeks en zijn één overwinning af van de World Series.

Powerhitters Daniel Murphy (Mets) en Kyle Schwarber (Cubs) sloegen beiden vanavond wederom een homerun!

Game Four wordt woensdag gespeeld.

Eerder vandaag hadden de Kansas City Royals een productieve dag en wonnen ruim met 14-2 tegen de Toronto Blue Jays om een 3-1 voorsprong te nemen in de American League Championship Series. Met een overwinning op woensdag winnen de Royals de series en keren dan terug naar de World Series.De startende werpers vanavond waren rechtshander Kyle Hendricks voor de Cubs en rechtshander Jacob deGrom voor de Mets.

Kyle Hendricks was dit seizoen 8-7 met een 3.95 ERA. Tijdens het seizoen had de rechtshander een streak van 22 1/3 puntloze innings. In zijn loopbaan startte Hendricks tweemaal tegen de Mets en won beide, waaronder eenmaal dit seizoen. In de NLDS tegen de St. Louis Cardinals startte Hendricks Game Two en kreeg toen drie homeruns tegen in 4 2/3 inning.

Jacob deGrom was 14-8 dit seizoen met een 2.54 ERA. Hij startte Game One en Five van de NLDS tegen de Los Angeles Dodgers en was de winnende werper in beide optredens. In zijn loopban is deGrom 0-2 tegen de Cubs, waarbij beide nederlagen dit seizoen kwamen, waaronder één in Wrigley Field.In de eerste helft van de eerste inning opende de Mets de score op Kyle Hendricks. Lead-off hitter Curtis Granderson kwam na een fout op het honk, maar ging uit bij stelen. Hierna sloeg David Wright een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag van Yoenis Cespedes om de Mets op een vroege voorsprong te zetten.

De Cubs kwamen onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt op Jacob de Grom. Met één uit homerde Kyle Schwarber om er een 1-1 stand van te maken. Dit was Schwarber's vijfde homerun in dit 'postseason', waarmee hij het club-record voor rookies verlengde. Met zijn vijfde homerun zorgde Schwarber nu ook voor een club-record homeruns in een 'postseason'. Voor vandaag deelde hij het record met Alex Gonzalez en Aramis Ramirez, die beiden viermaal homerden in 2003. De homerun was de negende honkslag van Schwarber in dit 'postseason' en dat is ook weer goed voor een club-record voor rookies. Hij deelde het record met Jerome Walton, die acht hits had in de 1989 NLCS.


...De Mets waren succesvol vanavond in het schitterende Wrigley Field...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De Mets leken iets terug te doen in de 1e2. Travis d'Arnaud begon met een honkslag en Michael Conforto kreeg vier wijd, maar daarna volgden een grounder en een dubbelspel.

New York hernam hierna wel de leiding in de eerste helft van de derde inning toen Daniel Murphy homerde met twee uit. En daarmee heeft Murphy nu in vijf opeenvolgende wedstrijden een homerun geslagen! Met vier had hij al voor een nieuw club-record gezorgd, maar nu met vijf evenaarde hij ook het 'overall' 'postseason'-record van vijf, dat in 2004 werd gerealiseerd door Carlos Beltran als speler van de Houston Astros.

In de 2e4 brachten de Cubs de stand weer in balans en voor de derde keer vanavond werd er gescoord via een homerun. Met één uit homerde Jorge Soler op deGrom om er een 2-2 stand van te maken.

De Mets namen de leiding voor de derde keer vanavond door te scoren in de eerste helft van de zesde inning op nieuwe werper Trevor Cahill. Hij kreeg een lead-off single tegen van Yoenis Cespedes, schoof op na een opofferingsstootslag van Lucas Duda en stal even later het derde honk. Met twee uit kreeg Michael Conforto drie slag, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp die Cespedes in staat stelde te scoren en de Mets op een 3-2 voorsprong te zetten. Hierna sloeg Wilmer Flores de bal het rechtsveld in waar Jorge Soler een poging deed de bal te vangen, maar die ging langs hem heen richting omheining. Daar zag midvelder Dexter Fowler de bal verdwijnen in de klimop op de muur en stak zijn armen omhoog. Intussen had Conforto gescoord, maar omdat de bal onbespeelbaar was geworden werd het automatisch een ground-rule double en dus werd de loper weer terugggestuurd naar het derde honk. Mets-Manager Terrry Collins had vervolgens een stevige discussie met Home Plate Umpire Ted Barrett, omdat Conforto al had gescoord op het moment dat de bal onbespeelbaar werd in de klimop. Echter, de ground-rules van Wrigley Field stellen dat het in een dergelijke situatie een tweehonkslag is. Even later kwam de inning ten einde, maar de Mets hadden weer de leiding genomen.

In de zevende inning namen de Mets meer afstand door tweemaal te scoren. Met één uit op nieuwe werper Travis Wood sloeg David Wright een tweehonkslag, waarna Daniel Murphy via een infield-hit het honk bereikte. Hierna werd Justin Grimm de nieuwe werper, maar hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Yoenis Cespedes. Murphy bereikte het derde honk op de aangooi richting plaat vanuit het outfield. Even later scoorde hij een grounder richting eerste honk van Lucas Duda om er een 5-2 stand van te maken toen hij de aangooi richting plaat 'versloeg' en daarmee een mogelijk dubbelspel voorkwam.

Met de voorsprong van drie punten beklom closer Jeurys Familia de heuvel voor de Mets in de tweede helft van de negende inning, terwijl het hevig begon te regenen. Familia schakelde drie slagmensen op rij uit en verdiende zijn derde save van de series.

(20 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.