Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

USA tweede finalist Premier12 na winst vs. Mexico
English
TOKYO (Japan) - De USA won vrijdagavond (20 november) met 6-1 vs. Mexico in de tweede halve finale en werd zo de tweede finalist van de Premier12. De Amerikanen stonden aanvankelijk met 1-0 achter in de vierde inning, maar dit keer eindigde de halve finale niet in een verrassing, zoals gisteren. Ook was Mexico nu niet in staat te stunten, zoals het in de kwartfinale deed, want de USA antwoordde met een 5-run rally in de vierde inning.

De USA (nr. 2 op de wereldranglijst) ontmoet nu in de finale Zuid-Korea, terwijl Mexico (nr. 12) om het brons gaat spelen tegen Japan.

De USA had de halve finale bereikt na een 6-1 winst tegen het Nederlands Koninkrijksteam in de kwartfinale op maandag. Mexico bereikte de finaleronde in Japan met een verrassende 'come-from-behind' winst tegen het toen daarvoor nog ongeslagen Canada. Na een 3-1 achterstand kwam Mexico tot een rally van drie runs in de achtste inning om met 4-3 te winnen en de halve finale te bereiken.

Donderdag was het Zuid-Korea dat voor een enorme stunt zorgde in de halve finale Japan. De ploeg stond na acht innings met 3-0 achter, dankzij dominante pitching van Japan, die de Koreanen op slechts één honkslag had gehouden. Maar in de negende kwam Zuid-Korea tot een rally van vier punten op vijf honkslagen om met 4-3 te winnen en zich te plaatsen voor de finale.

De Bronzen Wedstrijd begint zatermiddag om 13:00 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd), gevolgd door de allesbeslissende finale, die van start gaat om 19:00 uur lokale tijd (11 uur Ned. tijd).

(20 november)In de eerste twee innings lieten beide teams twee lopers achter. In de tweede helft van de eerste inning, met twee uit, kregen Bret Eibner en Matt McBride vier wijd voor de USA, maar bleven achter. In de eerste helft van de tweede inning, met twee uit, waren het Mexicanen Rudy Flores en Brandon Macias die een vrije loop kregen, maar achterbleven.

In de 1e3 sloeg Kevin Medrano met één uit een honkslag voor Mexico en zorgde daarmee voor de eerste honkslag in het duel, maar hij kwam niet verder dan het eerste honk.


...De Tokyo Dome was ook de locatie van een voorronde...
...in de World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde tekende Mexico ook voor het eerste punt in de wedstrijd toen Humberto Sosa opende met een homerun op starter Zeke Spruill. De rechtshander gooide in zes wedstrijden in de Major League in zowel 2013 als 2014 voor de Arizona Diamondbacks.

De USA, dat op rij werd uitgeschakeld in hun derde slagbeurt door Mark Serrano, kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de vierde om het duel in hun voordeel om te draaien. Alle punten werden gescoord met twee uit. Met één uit sloeg Matt McBride een honkslag. Hierna sloeg Dan Black een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn. McBride bereikte hierop het derde honk, maar werd doorgestuurd, nadat rechtsvelder Yadir Drake even misgreep bij het oppakken van de bal. Maar dat bleek te overmoedig te zijn, want McBride werd uitgeschakeld in een rundown. En zo had de USA nu dus twee nullen en stond nog altijd achter. Maar toen begon de rally. Black scoorde het gelijkmaken de punt op een hierna volgende honkslag van Adam Frazier. Even later stal Frazier het tweede honk en kreeg Tyler Pastornicky vier wijd, resulterend in een werperswissel. Gerardo Sánchez nam het over, maar werd begroet met een 2-run double van Dan Rohlfing die de Amerikanen op voorsprong zette, 3-1. Hierna scoorde Rohling op een honkslag in het rechtsveld van Elliot Soto. Rechtsvelder Yadir Drake maakte een prima aangooi terug naar het rechtsveld, wat mogelijk een 'play' op de plaat had kunnen opleveren, maar in plaats daarvan onderbrak eerste honkman Rudy Flores de aangooi. Maar terwijl hij dat deed sprong de bal van zijn handschoen weg naar fout gebied en dat stelde Soto, die was opgeschoven op de aangooi, in de gelegenheid het derde honk te bereiken. Soto scoorde even later het vijfde Amerikaanse punt op een honkslag van Jacob May.

De USA voegde een punt toe in de 2e5 op nieuwe werper Daniel Rodriguez. Met één uit bereikte Dan Black het honk na een fout, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Adam Frazier en scoorde op een opofferingsslag van Tyler Pastornicky.

In de 1e7 kreeg Mexico de honken vol, maar wist niet te scoren. Met één uit sloeg Alfredo Lopez een honkslag op Seth Simmons, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Een fout volgde op een 'force play-grounder' van Kevin Medrano, waarna de honken vol kwamen te staan toen Robert Lopez vier wijd kreeg met twee uit. Maar de inning eindigde met een pop-fly in het infield.

De Amerikanen voegden ook geen punten meer toe en lieten nog twee lopers achter in de tweede helft van de achtste inning.

In de 1e9 kreeg nieuwe werper Jake Barrett twee snelle nullen, maar moest toen een honkslag toestaan aan Kevin Medrano. Die schoof op na een doorgeschoten bal, maar Barrett sloot de wedstrijd vervolgens af met een strikeout.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.