Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Taipei Team pakt titel Asia Winter Baseball League
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Chinese Taipei National Training Team is de kampioen van de derde editie van de Asia Winter Baseball League. In de allesbeslissende finale op zondagavond (20 december) won de ploeg met 4-2 van het NPB Team uit Japan.

In dit seizoen was het Chinese Taipei National Training Team samengesteld uit talentvolle college-spelers, maar beschikte ook over een aantal basisspelers van de Nationale Ploeg van Taiwan. Vijf van hen namen onlangs deel aan de Premier12. Gelijk vanaf het begin van het seizoen toonde dit Taiwanese team hun kracht en ontwikkelde zichzelf in een serieuze kandidaat voor de titel, die vandaag werd gepakt. Het jonge, maar zeer getalenteerde team stond onder leiding van de ervaren Manager Chien-Fu Kuo-Lee, die vorig jaar ook het 21Under Nationale Team naar de titel loodste tijdens het inaugurele U21 Wereldkampioenschap.

Het NPB Team, KBO Team en CPBL Team waren allen samengesteld uit profspelers. Team Europe had zes actieve profspelers op het roster staan.

In de finale stond het NPB Team met 2-1 voor toen de achtste inning begon. NPB-starter Yuta Kakita had slechts twee honkslagen tegen gekregen in de zeven innings die hij tot dan toe had gegooid, maar hij kwam in de achtste inning in de problemen. Hij kreeg eerst een honkslag tegen van Min-Hsun Chang. Volgende slagman Sheng-Chieh Lin plaatste hierna een stootslag richting Kakita, die naar het tweede honk kee, even twijfelde en vervolgens een foute aangooi richting eerste honk maakte. Hierna leek ok Tzu-Hsien Chan voor een stootslag te gaan, maar maakte uiteindelijk een normale swing en kwam op het honk via een infield-hit, zodat alle honken volstonden. Dat leidde tot een werperswissel en Tomohiro Hamada nam het over van Kakita. In zijn voorgaande vijf optredens had de linkshander 17 keer drie slag gegooid in 15 innings, slechts drie vrije lopen weggegeven en acht honkslagen toegestaan. Maar zijn eerste worp op pinch-hitter Chung-Ting Chen eindigde in een 'broken-bat, 2-run double', die het Taipei Team op een 3-2 voorsprong zette en hierdoor kreeg Hamada een Blown Save op zijn naam. Volgende slagman Yu-Ning Tsao werd daarna uitgevangen in het rechtsveld, maar dat leidde uiteindelijk tot een dubbelspel. Lin was op het derde honk blijven staan, maar Chen was vanaf het tweede honk vertrokken en kwam in een rundown. Hierdoor ging Lin richting thuisplaat, maar toen kwam ook hij in een rundown en werd uitgeschakeld. Hierna leverde Li Lin een puntscorende honkslag af die het Taiwanese team een 'insurance run' opleverde en de stand op 4-2 in hun voordeel bracht. De inning eindigde met een uithaal in diep rechtsveld van Tai-Chun Yang, maar de rechtsvelders ving de bal tegen de omheining.

Met een 4-2 voorsprong nam de bullpen het over voor de Taiwanese ploeg, die dit seizoen beschikte over een aantal succesvolle werpers in hun staf. Linkshander An-Ke Lin nam het over. In zijn voorgaande acht optredens had hij 15 keer drie slag gegooid in 9 2/3 inning en maar vier honkslagen toegestaan. Maar nu begon hij met vier wijd voor lead-off hitter Yusuke Masago en kreeg een honkslag tegen van Kazuma Yamashita. De hardgooiende Jen-Lei Liao werd hierna de nieuwe werper. Hij had ook indrukwekkende stats, want hij had 19 keer drie slag gegooid en zeven hits toegestaan in 10 innings tijdens zijn negen voorgaande optredens. De eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Seiji Uebayashi, stootte de bal de lucht in. Catcher Min-Hsu Chang ving de bal en wist een dubbelspel op het tweede honk te completeren, omdat Masago was vertrokken op de stootslag. Liao sloot de inning hierna af met drie slag voor Kazuma Okamoto, één van de beste slagmensen in de Japanse ploeg.

Liao keerde in de tweede helft van de negende inning terug op de heuvel. Hij kreeg met twee uit een honkslag tegen, maar hierna werd een 'soft line drive' gevangen om een einde te maken aan de aantrekkelijke finale.

In de middag won het KBO Team nipt met 9-8 van het Taiwan Beer CPBL Team op een 'walk-off single' in de negende inning om op de derde plaats te eindigen. Het KBO Team nam driemaal de leiding, maar telkens kwam het CPBL Team terug van een achterstand om zelf tweemaal de leiding te nemen en de stand in balans te brengen in de achtste. Het was het Taiwanese team dat de score met één punt opende in de eerste helft van de tweede, maar het KBO Team antwoordde met twee eigen runs in hun tweede slagbeurt. Hierna scoorden beide ploegen tweemaal in de derde inning. Met een 4-3 achterstand scoorde het CPBL Team tweemaal in de eerste helft van de zesde, maar dit keer reageerde het KBO Team even later met vier punten. De 8-5 voorsprong bleek ook niet genoeg, want het CPBL Team maakte er een 8-8 stand door driemaal te scoren in de eerste helft van de achtste inning. In de 2e9 opende pinch-hitter Chi-Hong An voor het KBO Team met vier wijd, bereikte het tweede honk op een opofferingsstootslag van Sa-Hoon Kim en scoorde het winnende punt op een 'walk-off single' van pinch-hitter Kyun-Grok Lee.

Eindstand
1. Chinese Taipei National Training Team, 2. NPB Team, 3. KBO Team, 4. Taiwan Beer CPBL Team, 5. Team Europe.

(20 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.