Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Sterk Toronto dwingt 6e duel af tegen Kansas City!
English
TORONTO, Ontario (Canada) - De Toronto Blue Jays wonnen woensdag (21 oktober) met 7-1 tegen de Kansas City Royals in Game 5 van de best-of-seven American Leagye Championship Series om een zesde wedstrijd af te dwingen. De Blue Jays kregen sterke pitching van Marco Estrada en hadden een 4-run rally in de zesde. Met de winst bracht Toronto Kansas City's voorsprong terug naar 3-2.

In 1985 stonden de Royals en Blue Jays ook tegenover elkaar in de ALCS. In die reeks stonden de Blue Jays met 3-1 voor, maar verloren de series met 4-3. De Royals wonnen vervolgens ook de World Series.

Game Six wordt vrijdag gespeeld in Kansas City.

Later vanavond wordt de best-of-seven National League Championship Series vervolgd in Chicago. Daar ontvangen de Chicago Cubs de New York Mets, die met 3-0 voorstaan in de reeks en één zege af zijn van plaatsing voor de World Series.De startende werpers vandaag waren rechtshander Marco Estrada voor de Blue Jays en rechtshander Edinson Vólquez voor de Royals.

De 32-jarige Mexicaan Marco Estrada was 13-8 dit seizoen met een 3.13 ERA en 131 strikeouts in 181 gegooide innings. Estrada was de winnende werper in Game 3 van de ALDS vs. de Texas Rangers, maar was daarna de verliezende werper in Game 1 van de huidige series tegen de Royals. In zijn loopbaan heeft Estrada drie wedstrijden gestart tegen Kansas City, waaronder het duel in de ALCS. In die starts is hij 1-2.

De 32-jarige Dominicaan Edinson Vólquez was 13-9 dit seizoen met een 3.55 ERA en 155 strikeouts in 200 1/3 inning. In zijn loopbaan is hij 0-4 in de reguliere competitie tegen de Blue Jays. Maar hij was de winnaar tegen Toronto in de opener van deze series toen hij ook startte, net als Estrada.In de eerste inning werd Royals lead-off hitter Alcides Escobar uitgeschakeld na een grounder. Op dinsdag was Escobar de wedstrijd begonnen met een stootslag-honkslag, waardoor hij de eerste speler in de historie werd die vier opeenvolgende 'postseason'-wedstrijden was begonnen met een honkslag. Hij begon Game 1 met een tweehonkslag, volgde met een éénhonkslag in de volgende wedstrijd, waarna hij een driehonkslag sloeg in het derde duel.

Marco Estrada en Edinson Vólquez kregen beiden drie nullen op rij in de eerste inning. Estrad schakelde opnieuw drie slagmensen op rij uit in de eerste helft van de tweede inning, waarna hij de steun van een punt kreeg in Toronto's helft van de inning. Met één uit homerde Chris Colabello op Vólquez om de Blue Jays op voorsprong te zetten, 1-0.


...Chris Colabello gaf Toronto een vroege...
...voorsprong met zijn homerun in de 2e inning...
(© Foto: Henk Seppen)
In de volgende innings waren beide werpers in controle. Estrada schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit, maar kreeg een lead-off single tegen van Alcides Escobar in de eerste helft van de vierde inning. Maar hierna draaiden de Blue Jays een dubbelspel.

In de tweede helft van de vierde kreeg Vólquez een lead-off single tegen van José Bautista, maar die ging gedwongen uit. Hierna was het de Royals-verdediging die een dubbelspel maakte om de inning af te sluiten.

In de 2e6 namen de Blue Jays meer afstand. Vólquez begon met vier wijd voor lead-off hitter Ben Revere, waarna hij volgende slagman Josh Donaldson met een worp raakte. De honken kwamen vol te staan toen ook José Bautista een vrije loop kreeg op een 'close call check-swing'. Vólquez gooide hierna ook vier wijd op Edwin Encarnacion, resulterend in een punt, een 2-0 achterstand en een werperswissel. Kelvin Herrera nam het over en schakelde Chris Colabello met drie slag uit, maar kreeg toen een 'baseclearing, 3-run double double' tegen van Troy Tulowitzki die de stand opvoerde naar 5-0. Hierna volgde Herrera met tweemaal drie slag om de inning af te sluiten.

Toen de eerste helft van de zevende inning begon had Marco Estrada het minimum aantal slagmensen (18) tegenover zich gehad en slechts één honkslag toegestaan. Dat was in de vierde inning toen Escobar met een honkslag, maar daarna werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de zevende schakelde Estrada de eerste twee slagmensen uit maar gooide daarna vier wijd op Lorenzo Cain, die zodoende pas de tweede loper voor Kansas City werd. Maar hij bleef daarna achter en zijn 13-game hitting streak eindigde vandaag.

Toronto voegde weer een punt toe in de 2e7 toen Josh Donaldson en José Bautista back-to-back doubles sloegen met twee uit op nieuwe werper Danny Duffy.

In de 1e8 kreeg Estrada opnieuw twee snelle nullen. Maar hierna verloor hij zijn shutout toen Salvador Pérez homerde en dat was pas de tweede honkslag voor de Royals. Toen volgende slagman Alex Gordon hierna een honkslag sloeg was dat voor Toronto's Manager John Gibbons het teken om Estrada te vervangen, die zeer sterk had gegooid. Aaron Sanchez nam het over, maar werd begroet met een honkslag van Álex Ríos, maar hij strandde.

In de 2e8 verhoogde Toronto de stand naar 7-1. Met één uit sloeg Troy Tulowitzki een honkslag, waarna hij helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een 2-out double van Kevin Pillar. De laatste probeerde zijn uithaal te verlengen in een driehonkslag, maar werd in een close play op het derde honk uitgeschakeld. Toen Pillar werd uitgetikt had Tulowitzki net ervoor gescoord, dus het punt was geldig. Een challenge volgde voor de call op het derde honk, maar die bleef staan.

In de 1e9 gooide closer Roberto Osuna voor Toronto en kreeg drie nullen op rij om de wedstrijd af te sluiten.

(21 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.