Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS verlengt winning streak in Play-Downs
English
HAARLEM - DSS won zaterdag (22 augustus) met 7-3 vs. Mampaey The Hawks om ongeslagen te blijven en hun winning streak te verlengen naar vijf wedstrijden in de Play-Downs.

Het was verdedigend niet de beste wedstrijd, want de twee teams maakten samen zeven fouten. Beide teams sloegen negen honkslagen. En DSS kwam daarbij tot een opmerkelijke prestatie, want alle negen spelers in de slagvolgorde sloegen er elk één.

Kevin van Veen gooide het hele duel voor The Hawks in zijn eerste complete wedstrijd in meer dan een jaar. Van Veen gooide acht innings, de langste complete wedstrijd in zijn Hoofdklasse-loopbaan. Hij gooide zijn enige andere complete wedstrijd op 11 augustus vorig jaar toen hij zeven innings gooide in een 13-3 winst vs. ADO Lakers in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

(22 augustus)




The Hawks had aanvankelijk een productieve start en nam een 1-0 voorsprong. In de eerste slagbeurt begon Odion Gouverneur met een honkslag op starter Mike Groen. Hij stal vervolgens het tweede honk en bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Jules Peters. Echter, hierna startte hij ietwat te vroeg op een grounder richting derde honk van Berend Ruben en werd uitgeschakeld op de plaat.

The Hawks opende daarna de score in de volgende slagbeurt, nadat Kevin van Veen drie DSS-slagmensen had uitgeschakeld. Met één uit kwam Julian Goins na een fout op het honk, bereikte het derde honk op een honkslag van Brian Raap en scoorde op een honkslag van Louie-Jay Sienders.

In de tweede helft van de derde inning draaide DSS het duel om in eigen voordeel met het scoren van drie onverdiende punten, dankzij twee fouten. Lead-off hitter Tino van Erk bereikte het honk na een fout, maar ging gedwongen uit op een grounder van Ryan Miner. Met twee uit sloeg Joffrey Heus een honkslag en volgde Levine Gabriëls met een 2-run double om DSS op voorsprong te zetten. Hierna kwam ook Mitchel Dautzenberg na een fout op het honk, resulterend in het derde punt in deze slagbeurt.

DSS voegde drie runs toe in de derde inning. Lex Leijenaar begon met een tweehonkslag en Mitchell Koot sloeg een honkslag, waarna een punt werd gescoord op een grounder van Tino van Erk. Een hierna volgende tweehonkslag van Ryan Miner verhoogde de stand naar 5-1. Met twee uit bereikte Miner het derde honk na een wilde worp, waarna hij scoorde toen er opnieuw een fout werd gemaakt.

In de eerste helft van de vijfde pakte The Hawks een punt terug. Amir Daou opende met een honkslag, bereikte het derde honk na twee grounders en scoorde op een honkslag van Berend Ruben. Stephen Henson sloeg daarna ook nog een honkslag, maar twee lopers bleven achter.

In de 2e5 scoorde ook DSS weer. Met één uit sloeg Tino van Erk een honkslag en ging scoren op een 2-out single van Ruud Naaktgeboren.

Twee puntloze innings volgden, maar DSS liet wel de honken vol achter in de zesde slagbeurt.

In de 1e8 scoorde The Hawks hun laatste punt. Dit keer was het de DSS-verdediging die twee fouten maakte. Stephen Henson begon met een honkslag en schoof op toen daar een fout in het outfield op volgde. Met één uit sloeg Julian Goins een honkslag langs de linksveld-lijn, maar DSS-korte stop Mitchel Dautzenberg wist de bal te fielden op fout gebied. Hij had geen kans meer om de scorende Henson uit te schakelen, maar wist wel Goins uit te schakelen, die probeerde zijn klap te verlengen in een tweehonkslag. Hierna kwam Brian Raap na een fout op het honk, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp, maar bleef toen achter.

DSS werd op rij uitgeschakeld in hun achtste inning, waarna er in de eerste helft van de negende inning een situatie ontsond die verwarrend leek, maar uiteindelijk heel duidelijk was. Eerst begon Amir Daou met vier wijd. Hierna stond reliever Max Ploegstra (die in de zevende inning op de heuvel was gekomen) tegenover Chris Williams. Ploegstra gooide een inside pitch langs Williams, die naar achteren dook, op de grond viel, geraakt leek te worden en daarbij met zijn armen zwaaide. Omdat de bal langs de catcher ging schoof Daou op naar het derde honk en toen begon de verwarring. Was Williams geraakt door de bal? In dat geval had hij recht op het eerste honk en moest Daou terugkeren naar het tweede honk. Was het een foutbal? Dan moest Williams weer aan slag komen en zou Daou moeten terugkeren naar het eerste honk. Of raakte de bal zowel Williams als de knuppel niet? Na kort overleg bleef Williams in het slagperk, terwijl Daou werd teruggestuurd naar het tweede honk. Dat leidde weer tot reacties van DSS-kant, omdat Daou afkomstig was van het eerste honk, resuluterend in nieuw overleg tussen de drie umpires. Uiteindelijk was het allemaal heel simpel. De bal had Williams niet geraakt en was ook geen foutbal. Omdat de bal langs de catcher ging was het simpelweg een wilde worp, die Daou het recht gaf eventueel op te schuiven. Echter, hij had natuurlijk ook kunnen opschuiven naar het derde honk op de wilde worp, maar werd teruggestuurd naar het tweede honk, omdat de reactie van Williams min of meer verwarrend was, resulterend in een time out. En zo kreeg Daou het honk waarop hij recht had en werd het duel vervolgd na een kort 'on-field delay' van drie minuten. Even later bereikte Daou wel het derde honk na een grounder van Williams. Hierna werd Steven Wharwood uitgevangen in het rechtsveld en probeerde Daou te scoren, maar hij werd uitgeschakeld op de plaat in een dubbelspel, dat het einde van de wedstrijd betekende.



DSS - Mampaey The Hawks 7-3
RHE
Mampaey The Hawks010010010-394
DSS03301000X-793
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (0-1)811973
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, W (2-0)611621
Max Ploegstra, SV (1)3-131-
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Peter Brink, 3B-René Ras.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes:
3-minuten 'on-field delay' in 1e9 met één uit vanwege discussie over spelsituatie.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26,4° C, oost-zuidoostelijke wind 21 kmu, windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 46%.




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.