Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Euro League Baseball onthult voorlopig speelschema voor 2016
English
AMSTERDAM - De European Association of Professional Baseball heeft het voorlopige speelschema bekend gemaakt voor het inaugurele seizoen van Euro League Baseball, dat op de agenda staat voor 2016. Opening Day van de nieuwe profcompetitie staat op het programma voor maandag 4 april 2016.

In de bekendmaking op dinsdag (22 september) wordt gesteld dat de ''uitvoerbaarheid van het schema 2016 nog altijd ter discussie staat''. In het vervolg staat dat ''voortgaande besprekingen met mogelijke sponsors, nationale bonden en de EAPB-leden gepland staan voor de komende herfst''.

In het voorlopige speelschema zijn de teams gekoppeld per land en spelen gezamenlijk thuis- en uitwedstrijden, met uitzondering van Bonn Capitals (Duitsland) en Draci Brno (Tsjechië). Dat betekent dat deze duo's worden gevormd voor L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus (Nederland), UnipolSai Bologna en T&A San Marino (Italië en San Marino), München-Haar Disciples en Buchbinder Regensburg Legionäre (Duitsland) en Rouen Huskies Baseball 76 en Templiers Sénart (Frankrijk). Het voorlopige speelschema van de Euro League Baseball voor 2016 kan nog worden gewijzigd en wordt indien nodig aangepast.

De tien ploegen spelen een 4-game series van maandag tot en met donderdag en spelen in het seizoen totaal 36 wedstrijden. De ploegen ontmoeten elkaar viermaal, twee keer thuis, twee keer uit. Hoewel er wekelijks ELB-wedstrijden worden gespeeld hebben de meeste teams een week vrij tussen twee series. Een paar keer moeten er 4-game series worden gespeeld in opeenvolgende weken.

Er worden geen ELB-wedstrijden vastgesteld tijdens het CEB European Champions Cup Toernooi (31 mei-5 juni 2016) en het Europees Honkbal Kampioenschap (9-18 september 2016).

De best-of-five Play-Off Series beginnen op 29 augustus, terwijl de Championship Series moet beginnen op 23 september, na afloop van het Europees Honkbal Kampioenschap in Hoofddorp.

In de Play-Off opzet ontmoet de ploeg die op de eerste plaats eindigt de nummer vier, terwijl de nummer twee het moet opnemen tegen de nummer drie. De Play-Offs beginnen met een double-header op 29 augustus, gevolgd door een reisdag op 30 augustus en een volgende double-header op 1 september, waarvan de vierde wedstrijd uiteraard alleen indien nodig wordt gespeeld. Op dezelfde locatie wordt, indien nodig, de volgende dag een vijfde wedstrijd gespeeld.

De ELB Championship Series opent op 23 september op het veld van de winnaar van de reeks tussen de nummers 2 en 3. Na de tweede wedstrijd de volgende dag verhuizen de twee teams op 25 september naar de locatie van de andere Play-Off winnaar voor het restant van de finale, waarbij de derde wedstrijd op het programma staat vor 26 september.

In de Openingsweek ontmoeten de lokale teams elkaar in een 4-game series.
In de Nederlandse confrontatie opent Neptunus op eigen veld met twee wedstrijden tegen Amsterdam Pirates, wat daarna de thuisploeg zal zijn in de volgende twee wedstrijden.
In Frankrijk opent Rouen Huskies op eigen veld vs. Templiers Sénart. In Duitsland is Regensburg Legionäre gastheer van München-Haar Disciples en San Marino opent thuis vs. Bologna. Na de eerste twee wedstrijden verhuizen de teams naar het complex van de tegenstander.
De enige uitzondering is dat Draci Brno (Tsjechië) thuis opent vs. Bonn Capitals (Duitsland) op 4-5 april, waarna de ploegen moeten afreizen nar Bonn voor de volgende twee wedstrijden op 6-7 april.

De volgende ronde begint op 18 april. In die week reizen Neptunus en Amsterdam naar Italië. Neptunus speelt dan eerst tweemaal in Bologna, terwijl Amsterdam in San Marino zal spelen. Op de derde dag wisselen de teams van locatie en zal Amsterdam in Bologna spelen en Neptunus bij San Marino.

(22 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.