Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW en Hoofd Coach Ralph Milliard uit elkaar
English
BUSSUM - Ralph Milliard zal volgend seizoen niet terugkeren als Hoofd Coach van HCAW, zo maakte de Bussumse ploeg dinsdag (22 september) bekend.


...Ralph Milliard...
(© Foto: Henk Seppen)
Na afloop van het voorbije seizoen hebben Milliard en HCAW, met wederzijdse goedkeuring, gezamenlijk besloten de samenwerking niet voort te zetten, zo laat HCAW in het persbericht weten.

Milliard leidde HCAW dit seizoen voor het eerst. Vorig jaar was hij de Hoofd Coach van Twins, dat toen op de tweede plaats eindigde in de Overgangsklasse. Twins miste toen het kampioenschap op de slotdag van de competitie tegen DSS, dat uiteindelijk promoveerde naar de Hoofdklasse. Dit jaar won Twins de titel wel en staat momenteel met 2-0 voor in de best-of-five Promotie/Degradatie Series vs. Mampaey The Hawks.

In zowel de eerste als de tweede helft van dit seizoen eindigde HCAW op de zevende plaats. De Bussumers sloten af met een 10-30 'record' en twee gelijk geëindigde wedstrijden en behaalde zowel thuis als uit hetzelfde 'record' (5-15 met één gelijkspel). HCAW eindigde uiteindelijk ook in de 'Overall' Stand op de zevende plek en moest daardoor deelnemen aan de Play-Downs om handhaving van hun plek in de hoogste afdeling voor volgend seizoen veilig te stellen. Daar slaagde de ploeg in en sloot de Play-Downs af met een 5-4 'record' om voor The Hawks the eindigen.

Ralph Milliard speelde verschillende seizoenen met HCAW in de Hoofdklasse en wordt algemeen beschouwd als één van de beste korte stops in de historie. De 41-jarige Milliard speelde negen seizoenen professioneel honkbal in de USA in vijf verschillende organisaties: Florida Marlins (1993-1997), New York Mets (1998), Cincinnati Reds (1999), San Diego Padres (2000) en Cleveland Indians (2001).

Op 12 mei 1996 debuteerde Milliard in de Major League toen hij voor de Marlins uitkwam als tweede honkman, de positie die hij in bijna al zijn Major League-wedstrijden innam. Hij speelde in dat jaar in 24 big league-wedstrijden, waarna hij er acht toevoegde bij de Marlins in 1997. In het volgende jaar speelde Milliard in 10 Major League-wedstrijden voor de Mets. Milliard keerde in 2001 terug naar Nederland en ging weer voor HCAW spelen.

Bench Coach Marlon Frolijk en Pitching Coach Robbert Keetelaar keren volgend seizoen ook niet terug in de coachingstaf van HCAW. Frolijk wordt de nieuwe Hoofd Coach van Overgangsklasser RCH-Pinguïns en Keetelaar heeft aangegeven meer tijd te willen doorbrengen met zijn gezin.

In de komende dagen/weken gaat HCAW op zoek naar vervangingen voor de vrijgekomen posities.

(22 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.