Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

David Winkler Europees Coach van het Jaar; Nominatie Martijn Nijhoff voor nieuwe prijs
English
LISSABON (Portugal) - Tijdens de onlangs gehouden 12e Coach Conventie in de Portugese hoofdstad Lissabon heeft de European Baseball Coaches Association de winnaars bekend gemaakt van hun prijzen van dit jaar.

Op de slotdag van de Conventie werd de Tsjech David Winkler onderscheiden als Coach of the Year na een online-stemming. Winkler is al vele jaren succesvol bij de ontwikkeling van spelers en is werkzaam op de Brno Baseball Academy. Hij is ook de Hoofd Coach van het Under 18 (Junioren) National Team van Tsjechië. Met deze ploeg eindigde hij dit jaar op de derde plaats op het Europees Junioren Kampioenschap. Met de Tsjechische U18-ploeg nam Winkler ook deel aan de PONY (Colt) World Series en eindigde daar op de vierde plaats, het beste Europese resultaat ooit op dat evenement.
Ook genomineerd waren Pavel Chadim (Nationale Ploeg Onder-21 Tsjechië) en Chris Byrnes (Zürich Barracudas, Zwitserland). De EBCA reikt de prijs voor Coach of Year jaarlijks uit sinds 2008. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Steve Janssen, die toen met het Nederlands Honkbal Team de eerste Europese titel veroverde sinds 2007.

Na de eerste twee sessies op de Conventie werden al twee andere prijzen uitgereikt.

De EBCA Lifetime Achievement Award voor extensieve bijdragen aan het Europese honkbal werd uitgereikt aan Bill Holmberg. De Amerikaan is coach van de FIBS Italian Academy in Tirrenia, maar is ook al ruim tien jaar betrokken bij de Nationale Ploeg van Italië als Pitching Coach. Hij was ook bij de Italiaanse nationale ploeg tijdens de recente Premier12.

Met de Grassroots Award eerst de EBCA coaches die vele uren besteden aan de basis en programma's ontwikkelen voor kinderen, clubs en opleiding. Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt. Toen de prijs werd aangekondigd in oktober heette die aanvankelijk Bill Arce Award, vernoemd naar de overbekende coach Bill Arce. Echter, omdat er al enige tijd een Bill Arce Award jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de Coach-bijeenkomst in Nederland besloot de EBCA, uit respect voor de Nederlands Bond, de prijs om te dopen in Grassroots Award.
In Lissabon werd deze prijs voor het eerst uitgereikt aan Terry Lingenhoel, die een succesvol honkbalprogramma heeft opgebouwd in Hongarije. Lingenhoel is niet zoals vele coaches in dienst van een club, bond of organisatie, maar is een vrijwillige coach die al sinds 2005 in Hoongarije actief is. Daar startte hij een club, die de grootste van het land is geworden. Lingenhoel begon ook met het opzetten van trainingskampen in heel Hongarije en is ook betrokken bij het nationale programma.
Ook genomineerd waren Martin Brunner (Regensburg Baseball Academy & Program) en Martijn Nijhoff (KNBSB). Zowel Brunner als Nijhoff zijn betrokken bij het nationale programma in hun land en werken met talentvolle spelers, waarvan een aantal ging/gaat spelen op colleges of in het professionele honkbal.

De sprekers op de Conventie van dit jaar waren:
André Lachance (Baseball Canada), Jeff Krushell (MLB International), Les McTavish (Vauxhall Academy), Pedro Sequeira (Coaching Confederation of Portugal), Tim Leiper (Toronto Blue Jays), Tom O'Connell (International Sports Group), Ivan Rodriguez (Buchbinder Regensburg Legionäre), Kai Gronauer (Buchbinder Regensburg Legionäre) en Dave Turgeon (Pittsburgh Pirates).

Vorige winnaars EBCA Awards
JaarLifetime Achievement AwardCoach of the Year AwardGrassroots Award
2004Giuseppe Guilizzoni
2005Robert Eenhoorn
2006Jim Jones
2007Tony Klarberg
2008Tom O'ConnellChristophe Dassy
2009Clive RussellSteve Janssen
2010Georg BullGreg Frady
2011Sam DempsterBrian Farley
2012Claus HelmigMauro Mazzotti
2013Bill ArceEvert-Jan 't Hoen
2014Pat DoyleSteve Janssen
2015Bill HolmbergDavid WinklerTerry Lingenhoel

(22 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.