Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Águilas Cibaeñas eerste winnaar Serie De Las Américas
English
MIAMI, Florida (USA) - Águilas Cibaeñas uit de Dominicaanse Republiek heeft de inaugurele editie van de Serie De Las Américas gewonnen, die in het weekeinde werd gespeeld in Marlins Park, het thuisveld van de Miami Marlins.

Zondagavond wonnen de Águilas met 4-3 van de Cardenales de Lara uit Venezuala in de finale van het twee dagen durende evenement in Florida.

Het evenement was het allereerste Caribbean Winter Baseball-toernooi waaraan werd deelgenomen door de topteams uit de professionele Winter Baseball Leagues in Venezuela en de Dominicaanse Republiek. De Águilas Cibaeñas en Tigres del Licey vertegenwoordigden de Dominicaanse Republiek, terwijl Cardenales de Lara en Navegantes del Magallanes namens Venezuela deelnemen.

Op zaterdag stonden de twee Venezolaanse teams tegenover elkaar in de middag, waarna de twee Dominicaanse ploegen 's avonds tegen elkaar speelden. De twee verliezers speelde zondagmiddag om derde en vierde plaats, waarna de twee winnaars elkaar in de avond troffen en speelden om het kampioenschap.

Alle wedstrijden waren officiële wedstrijden die deel uitmaakten van de respectievelijke Winter Leagues in de Dominicaanse Republiek en Venezuela. Het was voor het eerst in de historie dat teams uit de Caribbean Confederation interleague-wedstrijden speelden in de USA.

De Serie De Las Américas werd georganiseerd om Latijns-Amerikaanse honkbalfans de gelegenheid te geven hun favoriete teams te kunnen zien spelen in de USA. Marlins Park was ook de locatie van één van de groepsrondes tijdens de World Baseball Classic 2013.

In de teams spelen verschillende spelers, die ook professioneel actief zijn in de USA en spelen of hebben gespeeld in de Major League, maar Winter Ball spelen in hun thuisland. Daaronder infielder Ronny Cedeño, die tien jaar in de Majors (2005-2014) speelde voor zeven verschillende clubs, infielder Rafael Ynoa, die dit seizoen in 72 wedstrijden speelde voor de Colorado Rockies, infielder Danny Santana, die dit in 91 wedstrijden voor de Minnesota Twins en pitcher César Jiménez, die zes seizoenen in de Majors gooide, waaronder 16 optredens dit jaar bij de Milwaukee Brewers.
In het weekeinde maakten de Águilas bekend dat het Major League-veteraan Miguel Tejada heeft gecontractreerd. De 41-jarige infielder speelde 16 jaar in de Majors (1997-2011; 2013) voor zes teams, waaronder zeven bij de Oakland A's en vijf bij de Baltimore Orioles.

Op zaterdag wonnen de Cardenales met 6-1 vs. de Navegantes om de finale op zondagavond te bereiken. In de tweede wedstrijd op zaterdag wonnen de Águilas met 4-2 vs. de Tigres en werden de tweede finalist.

Zondag eindigden de Tigres op de derde plaats na een 4-2 winst vs. de Navegantes.

Zondagavond opende Jonathan Villar de wedstrijd met een homerun voor de Águilas, dat onlangs het 100-jarig bestaan vierde. De Cardenales kwamen langszij door de scoren in de tweede helft van de tweede inning. Beide teams scoorden opnieuw in de derdeninning.

De wedstrijd bleef op 2-2 stand tot en met de achtste inning. In de 1e9, met twee uit en een loper op het tweede honk, kreeg Jonathan Villar opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukte. Volgende slagman Rafael Ynoa kwam na een fout op het honk, zodat alle honken bezet raakten. Hierna leverde Zoilo Almonte een honkslag af die twee punten binnenbracht en de Águilas op een 4-2 voorsprong zette.

In de 2e9 nam closer TJ Peña de pitching over. Hij kreeg met twee uit een punt tegen van de Cardinales, zodat de stand op 4-3 kwam en de spanning steeg. Maar Peña hield de voorsprong vast en de Águilas wonnen met 4-3 om de eerste winnaar te worden van de Serie De Las Américas.

In het toernooi was ook ruimte voor muzikale entertainment voor en tussen de wedstrijden. Op de twee dagen van het evenement werden de volksliederen gezongen door bekende artiesten. GRAMMY-winnares Mariana Vega en vijfvoudige GRAMMY-winnares Alfredo Matheus Diez brachten het Venezolaanse volkslied ten gehore, terwijl Alina Vargas het Dominicaanse volkslied zong. Shanteé en Jenny Love zongen het Amerikaanse volkslied.

(22 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.