Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint ruim om series vs. UVV te winnen
English
BUSSUM - HCAW boekte zondag (23 augustus) een ruime 11-1 overwinning om de 3-game series te winnen vs. UVV, dat een dag eerder slechts met 1-0 had gewonnen.

Spelend voor eigen publiek sloeg HCAW 14 honkslagen, waaronder vier van zowel Emersson Paula als Jarreau Martina. Paula scoorde drie punten, terwijl Martina homerde en vier punten binnensloeg.

(23 augustus)
HCAW stond na vier innings slechts met 2-1 voor, maar sloeg daarna toe met nog eens negen punten in de volgende vier slagbeurten om het duel in acht innings te kunnen afsluiten, vanwege de 10-punten verschil 'mercy-rule'.

In de eerste slagbeurt draaide UVV een dubbelspel ter ondersteuning van startende werper Jurjen van Zijl. In de volgende inning strandde HCAW een loper op het derde honk. Met één uit sloeg Jarreau Martina een honkslag en stal daarna het tweede en derde honk. Maar daarna gooide Van Zijl drie slag op de volgende twee slagmensen om de inning af te sluiten.

HCAW opende daarna de score in de derde inning op Van Zijl. Met één uit sloeg Emersson Paula een honkslag en schoof op na een wilde worp. Hij kwam een honk verder na een vangbal en scoorde op een honkslag van Roy Seltenrijch, die even later het tweede honk stal en het volgende punt scoorde op een tweehonkslag van Rossini Frolijk.

UVV pakte een punt terug in de vierde op starter Maickel Rietel. Met één uit sloeg Tony Enos een tweehonkslag en Jordan Illis een honkslag. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Norbert Jongerius, maar Enos scoorde hierop wat het enige punt zou zijn voor UVV.

In de vierde inning opende Jarreau Martina met een honkslag. Hij bereikte het derde honk toen twee opeenvolgende pick-off pogingen van Van Zijl eindigden in een foute aangooi. Maar hierna herstelde de rechtshander zich en schakelde de volgende drie slagmensen met drie slag uit.

Met een voorsprong van slechts 2-1 begon HCAW meer afstand te nemen in de vijfde inning en kwam tot een rally van vier punten met twee uit. Emersson Paula begon met een honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Gilian van Lith nam het over, maar hij begon met schijn, zodat Paula het tweede honk kreeg. Even later bereikte Paula het derde honk na een grounder. Met twee uit kreeg Rossini Frolijk vier wijd, waarna een wilde worp een punt opleverde. Hierna kreeg ook Kevin Nieveld een vrije loop en volgde Jarreau Martina met een 3-run homerun om de voorsprong op te voeren naar 6-1.

Twee runs werden toegevoegd in de zesde inning. Met één uit kreeg Max Clarijs vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Emersson Paula. Vervolgens nam Thijs Steenwijk de pitching over en moest honkslagen toestaan aan Jelle Blaauw en (met twee uit) Rossini Frolijk en dat leverde het volgende punt op.

In de zevende inning werden wederom twee punten gescoord door de thuisploeg. Jarreau Martina en Peter van Doesburg begonnen beiden met vier wijd en schoven op na een wilde worp. Een grounder van Brian Biezen en honkslag van Max Clarijs brachten de twee daarna over de thuisplaat om te scoren.

HCAW-starter Maickel Rietel stond slechts vijf hits toe in de zes complete innings die hij gooide. In de zevende begon hij met vier wijd voor lead-off hitter Norbert Jongerius en werd opgevolgd door Gijs van Els. Die kreeg Jamie Verheyleweghen tegenover, maar hij sloeg met een line drive in een dubbelspel op de eerste worp die hij zag. Dennis Ribbens en pinch-hitter Omar Williams sloegen hierna beiden een honkslag en dat zorgde voor een nieuwe werperswissel. Steven van Groningen nam het over en hij kreeg een gedwongen nul, zodat de inning ten einde kwam.

In de eerste helft van de achtste, nu met een 10-1 achterstand, openden Gilmer Lampe en Dennis De Quint voor UVV met honkslagen, maar er werd niet gescoord. In de 2e8, op nieuwe werper Ian Delemarre, bereikte HCAW het verschil van 10 punten. Roy Seltenrijch begon met een tweehonkslag, waarna hij het derde honk bereikte op een one-out grounder en scoorde op een walk-off single van Jarreau Martina om de stand op 11-1 te brengen en de wedstrijd af te sluiten.HCAW - UVV 11-1 (8 inn.)
RHE
UVV00010000-192
HCAW00204221-11141
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de achtste inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (1-1)4 (*)61733
Gilian van Lith1.1-3255
Thijs Steenwijk1.2-2322
Ian Delemarre0.2--211
(*) - Van Zijl gooide op één slagman in de vijfde inning
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (1-0)6 (*)33511
Gijs van Els0.2--2--
Steven van Groningen1.1--2--
(*) - Rietel gooide op één slagman in de zevende inning
Homerun: HCAW: Jarreau Martina (1)(5e,3-run,op Van Lith).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-André Ficken, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C, oost-zuidoostelijke wind 29 kmu, windkracht 4,5 Bft, luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.