Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Fukuoka Hawks openen Nippon Series met winst
English
CHUO-KU, FUKUOKA (Japan) - Titelverdediger Fukuoka SoftBank Hawks is de best-of-seven Nippon Series zaterdagavond (24 oktober) met een 4-2 overwinning tegen Tokyo Yakult Swallows.

Vorig jaar wonnen de Hawks de Nippon Series en versloegen de Hanshin Tigers met 4-1. Een jaar geleden begon de ploeg de finale met een 6-2 nederlaag, maar daarna wonnen de The Hawks de volgende vier wedstrijden op rij.

Game Two wordt zondag gespeeld.

Fukuoka Hawks veroverde opnieuw de titel in de Pacific League via een 4-0 'sweep' in de halve finale tegen Chiba Lotte Marines. Tokyo Swallows won het kampioenschap in de Central League door hun reeks te winnen tegen Yomiuri Giants met 4-1. De Swallows spelen voor het eerst sinds 2001 weer in de Nippon Series.

De Nederlandse werper Rick van den Hurk gooit dit seizoen voor Fukuoka. Hij was de winnende werper in Game 2 van de semi-finale tegen de Marines en gooide daarin zes innings. In de competitie gooide de rechtshander in 15 wedstrijden en sloot af met een 9-0 'record' en 2.52 ERA. Van den Hurk kwam tot 120 strikeouts in 93 innings en gooide slechts 22 keer vier wijd, terwijl hij 69 honkslagen moest toestaan.

Zaterdagavond in het Fukuoka Yafuoku! Dome, gevuld met 35.732 toeschouwers, opende de thuisploeg de score met een 3-run rally in de vierde inning. Met één uit homerde Nobuhiro Matsuda op startende werper Masanori Ishikawa. Hierna volgden vijf opeenvolgende honkslagen, resulterend in de volgende twee punten. De honkslagen van Hiroaki Takaya en Keizo Kawashima verhoogden de stand naar 3-0.

Fukuoka voegde een punt toe in de zesde inning. Kenta Imamiya begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Hiroaki Takaya en scoorde even later op een 2-out double van Kenji Akashi.

De Swallows wisten alleen in de negende inning iets terug te doen. Fukuoka-pitcher Shota Takeda domineerde, maar kreeg twee honkslagen tegen in de eerste inning, geslagen door Shingo Kawabata en Kazuhiro Hatakeyama, maar zij bleven beiden achter. In de derde inning, met één uit gaf hij een vrije loop weg, maar dat werd gevolgd door een dubbelspel. Vanaf dat moment schakelde Takeda 14 slagmensen op rij uit. In de achtste inning, met één uit, kreeg hij een infield-hit tegen van Keiji Obiki, maar ook hij bleef achter. In de 1e9, met een 4-0 voorsprong voor de Hawks en één uit, bereikte Shingo Kawabata het honk na een fout, maar daarna volgde een vangbal. Takeda's shutout eindigde even later toen volgende slagman Kazuhiro Hatakeyama homerde om de achterstand te halveren, maar daar bleef het bij.

De Nederlandse outfielder Wladimir Balentien sloeg 0-uit-3 voor de Swallows als designated hitter. Komende maand neemt Balentien met het Nederlands Honkbal Team deel aan de Premier12, die begint in Taiwan.

De Swallows sloegen slechts vier honkslagen op Shota Takeda, die het hele duel gooide voor de Hawks, maar slechts eenmaal drie slag liet noteren. De 22-jarige Takeda werd de jongste werper in de club-historie die een eerste wedstrijd van een kampioensreeks won.

De Hawks sloegen 15 honkslagen op vijf werpers, maar lieten elf lopers op de honken achter. Drie van de hits werden geslagen door designated hitter Dae-Ho Lee. Alle startende spelers van de Hawks sloegen minimaal één honkslag.

(24 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.