Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Van den Hurk leidt Hawks naar winst in Game 2 Nippon Series
English
CHUO-KU, FUKUOKA (Japan) - Fukuoka SoftBank Hawks heeft een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Nippon Series door Game 2 zondagavond (25 oktober) met 4-0 te winnen tegen Tokyo Yakult Swallows. Fukuoka opende de Series zaterdag met een 4-2 zege.

Game Three wordt dinsdag gespeeld in Tokyo.

De Nederlandse werper Rick van den Hurk startte voor Fukuoka en domineerde acht innings lang. De rechtshander kwam tot zeven keer drie slag, stond slechts drie honkslagen toe en gaf geen vrije lopen weg. Dennis Sarfate gooide de negende inning en schakelde nog eens twee slagmensen met drie slag uit.


...Rick van den Hurk als werper van...
...Toronto Blue Jays in 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
Met zijn winst werd Van den Hurk de eerste buitenlandse werper in de club-historie van Fukuoka die een Nippon Series-wedstrijd won in zijn eerste jaar.

In de eerste wedstrijd gooide winnende werper Shota Takeda ook een shutout met twee uit in de eerste helft van de negende inning, maar kreeg toen een 2-run homerun tegen.

Vanavond sloegen de Hawks acht honkslagen, waaronder twee homeruns, op vier werpers.

Na drie puntloze innings opende Fukuoka de score met twee punten in de vierde slagbeurt op starter Yasuhiro Ogawa. Yaki Yanagita begon met vier wijd, waarna volgende slagman Dae-Ho Lee een 2-run homerun sloeg.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de vijfde inning voegden de Hawks twee runs toe in de zesde op reliever Ryo Akiyoshi. Met één uit homerde Akira Nakamura. Hierna sloeg Kenta Imamiya een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Hiroaki Takay en scoorde op een honkslag van Shuhei Fukuda om er 4-0 van te maken.

Van den Hurk kreeg een lead-off single tegen in de eerste inning van Tsuyoshi Ueda, maar schakelde daarna tien slagmensen op rij uit en 16 van de volgende 17. Met twee uit in de vierde inning kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Tetsuto Yamada, die daarna het tweede honk stal, maar strandde. Van den Hurk schakelde de volgende zes slagmensen op rij uit, waarna hij een 2-out single tegen kreeg van Tsuyoshi Ueda in de zesde, maar die bleef achter op het eerste honk. De Noord-Brabander kreeg weer drie nullen op rij in de zevende en achtste inning.

Oranje-speler Wladimir Balentien sloeg 0-uit03 op Van den Hurk en kreeg tweemaal drie slag.

(25 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.