Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Monkeys winnen Taiwanese titel met No-Hitter!
English
TAOYUAN CITY (Taiwan) - De Amerikaanse werper Pat Misch gooide zondagavond (25 oktober) een No-Hitter in een 11-0 shutout-overwinning van Lamigo Monkeys tegen Chinatrust Brothers Elephants in Game 7 om de Taiwan Series winnend af te sluiten. In de best-of-seven stonden de Monkeys met 3-1 achter na vier wedstrijden, maar wonnen de volgende drie om de titel te veroveren in de Taiwanese profcompetitie. Het was de negende keer in de historie dat een zevende wedstrijd nodig was in de finale van de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Het verschil van 11 punten brak een record voor grootste puntenverschil in een finale. Het vorige record was een verschil van acht in een 13-5 zege van Uni-President Lions tegen Weichuan Dragons in 1991.

Vorig jaar stonden beide teams ook tegenover elkaar in de finale. De Monkeys wonnen toen met 4-1. Dit was de vierde kampioenstitel in de club-historie.

Met de winst van de titel sloten de Monkeys een succesvol seizoen af waarin een historisch hoogtepunt bereikte wat betreft de verkoop van seizoenkaarten.

Op zondag gooide Pat Misch de allereerste No-Hitter in de 'postseason'-historie van het profhonkbal in Taiwan. De linkshander gooide zevenmaal drie slag en kreeg het minimum van 27 slagmensen tegenover zich in de wedstrijd. Hij gooide eenmaal vier wijd op Cheng-min Peng in de vijfde inning, anders had hij een Perfect Game gegooid.

De 34-jarige Misch gooide zes seizoenen in de Major League en kwam uit in 78 wedstrijden voor de San Francisco Giants (2006-2009) en New York Mets (2009-2011).

De Monkeys kwamen tot 17 honkslagen in de wedstrijd. Brothers-starter Pin-ruei Chiu kwam gelijk in de eerste inning in de problemen, want hij kreeg toen een 2-run homerun tegen van Chih-sheng Lin, die de Monkeys een vroege voorsprong opleverde. Lin werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de finalereeks, want hij sloeg 14 honkslagen, waaronder drie homeruns, sloeg 11 punten binnen en scoorde er zeven. Po-Jung Wang werd uitgeroepen tot Outstanding Player van de Taiwan Series. Lin en Wang spelen beiden in de team van Taiwan tijdens de komende Premier12.

In de derde inning kwamen de Monkeys tot een rally van vijf punten om een comfortabele 7-0 voorsprong te komen. Eerst sloeg Yen-wen Kuo een 2-run double, resulterend in een werperswissel. Chia-ming Tu nam het over, maar kreeg ook een 2-run double tegen van Te-lung Yu.

De Monkeys openden de Series met een 8-6 overwinning in eigen stadion in Taoyuan. Hierna wonnen de Elephants de volgende drie wedstrijden. Ze brachten de reeks eerst in evenwicht door Game 2 te winnen met 6-5.

De volgende drie wedstrijden werden gespeeld in Taichung. De Elephants namen een 2-1 voorsprong in de reeks door Game 3 in 11 innings te winnen met 9-8. Hierna wonnen de Elephants met 12-7 om een 3-1 voorsprong te nemen en waren nog één zege van de titel af.

Maar hierna draaide de series om in het voordeel va de Monkeys. De ploeg won Game 5 met 9-2 op 16 hits om een zesde wedstrijd af te dwingen.

De finale keerde weer terug naar Taoyuan en daar wonnen de Monkeys zaterdag een thriller in Game 6, wonnen met 5-4 om de reeks in evenwicht te brengen en dwongen een zevende en beslissende wedstrijd af. Op zaterdag stonden de Elephants met 2-0 voor in de tweede inning, maar verzuimde die vast te houden. César Valdéz startte voor de Monkeys, maar kreeg een lead-off double tegen van Cheng-wei Chang, die scoorde op een opofferingsslag. Valdéz, die in negen wedstrijden gooide voor de Arizona Diamondbacks (2010), kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Chi-hung Hsu in de tweede inning. De Monkeys kwamen langszij in de 2e2 op de Amerikaan Bryan Woodall, dankzij een 2-run single van Te-lung Yu. In de derde hernamen de Elephants de leiding na een honkslag van Cheng-min Peng en dat leidde tot een werperswissel. Valdéz werd afgelost door de AmerikaanJared Lansford, die nog slechts twee honkslagen toestond in het restant van de wedstrijd. De voormalige Triple-A pitcher in de organisatie van de Oakland Athletics is de zoon van oud-Major Leaguer Carney Lansford, die momenteel de Hitting Coach is van de Monkeys. Dankzij Lansford's sterke pitching en een 2-run double van Po-lung Wang in de vierde namen de Monkeys een 4-3 voorsprong in de vierde en voegden een punt toe in de zevende op een tweehonkslag van Hung-yu Lin. De Elephants verkleinden de achterstand naar 5-4 via een vrije loop met volle honken in de achtste, maar lieten de honken vol achter na een sterk slot van Lansford. En daarmee brachten de Monkeys de reeks weer in evenwicht en zette de allesbeslissende zevende wedstrijd van zondagavond op.

(25 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.