Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Curt Smith homert in eerste duel in Nicaragua
English
RIVAS (Nicaragua) - Curt Smith en Yurendell de Caster, die eerder deze maand met het Nederlands Koninkrijksteam deelnamen aan de Premier12 in Taiwan, vervolgen hun professionele loopbaan in Nicaragua.


...Curt Smith...

...Yurendell de Caster...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Op woensdag (25 november) speelde Smith in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor de Tigres de Chinandega en had een succesvol debuut. Smith sloeg 3-uit-5, homerde, scoorde een punt en sloeg er vijf binnen om zijn ploeg aan een 12-9 zege te helpen.

In de wedstrijd tegen de Gigantes de Rivas scoorden de Tigres tweemaal in de eerste inning en voegden een punt toe in de derde slagbeurt. De Tigres kwamen daarna tot een rally van vier punten in de vierde inning met als hoogtepunt een 3-run homerun van Smith. Zijn ploeg verhoogde de voorsprong naar 9-0 in de eerste helft van de zesde inning. De Gigantes scoorden vervolgens driemaal in hun zesde beurt en verkleinden de achterstand naar 9-4 in de volgende slagbeurt. In de achtste namen de Tigres meer afstand door driemaal te scoren. Met een 12-4 achterstand scoorden de Gigantes nog vijf punten in hun laatste slagbeurten, maar stond met lege handen, dankzij het productieve slagwerk van Smith.

Voor de Gigantes speelde Yurendell de Caster, teamgenoot van Smith in het Koninkrijksteam. De Caster sloeg 2-uit-3 en scoorde een punt in wat ook voor hem de eerste wedstrijd van het seizoen was.

Op donderdag (26 november) sloeg De Caster 1-uit-5, scoorde tweemaal en sloeg een punt binnen voor de Gigantes in een12-3 overwinning vs. Indios del Bóer. Smith en de Tigres hadden donderdag geen wedstrijd op het programma staan.


...Roger Luque...

...Wuillians Vásquez...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Teamgenoot van De Caster bij de Gigantes is de Venezolaan Wuilliams Vásquez, die in 2010 in de Nederlandse Hoofdklasse speelde voor HCAW en later ook in de Italiaanse competitie uitkwam. De infielder heeft er dit seizoen al 17 wedstrijden opzitten voor de Gigantes en slaat na de wedstrijd van donderdag .286 (18-uit-63).

De Venezolaanse werper Roger Luque, die in 2010 eveneens voor HCAW uitkwam, speelt dit seizoen eveneens in Nicaragua. Hij gooide tot nu toen in vier wedstrijden voor koploper Oriental de Granada en staat op 3-0 met 17 strikeouts.

In het seizoen 2011/2012 voerde Vásquez (die toen speelde voor Bóer) de competitie aan met 51 binnengeslagen punten. Hij was de beste slagman in 2013/14 met een .351 slaggemiddelde.
De Caster leidde de Nicaraguaanse competitie in het seizoen 2012/13 als slagman (.416), maar ook in homeruns (13) en binnengeslagen punten (56) toen hij speelde voor de Tigres en zodoende de Triple Crown won. Vorig seizoen (2014/15) was De Caster (die ook toen speelde voor de Gigantes) ook de beste slagman in de Nicaraguaanse profcompetitie en sloeg toen .368, terwijl Rudy Van Heydoorn (die in de Hoofdklasse uitkwam voor ADO Lakers en Neptunus) de lijst aanvoerde met zes homeruns.

Smith en de Tigres staan momenteel op de tweede plaats achter Granada met een 9-8 record. De Caster's team Gigantes is derde met een 8-9 record. Granada is koploper in La Liga Nicaragüense de Béisbol Profesional met een 9-7 record. Bóer, de kampioen van vorig seizoen, sluit de uit vier teams bestaande league af met een 7-9 record.

De profcompetitie in Nicaragua bestaat sinds 1956 en heet tegenwoordig Liga de Béisbol Profesional Nacional.

(27 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.