Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Team Europe opent Asia Winter Baseball League met gelijkspel
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe is de derde editie van de Asia Winter Baseball League zaterdag (28 november) begonnen met een 9-9 gelijkspel tegen de profs van het KBO Team uit Zuid-Korea in Taichung Intercontinental Baseball Stadium.

Zaterdagavond eindigde ook de tweede wedstrijd van de dag onbeslist, want 2-2 was de eindstand van het duel tussen de profs van het NPB Team (Japan) en het Taiwan Beer CPBL Team. Het was voor het eerst in de historie van de Asia Winter Baseball League dat twee wedstrijden op dezelfde dag in een gelijkspel eindigden.

Team Europe speelde een goede wedstrijd, nam al snel de leiding, maar verzuimde de winst te verzilveren. De ploeg was aanvallend productief, maar maakte verdedigend teveel fouten, resulterend in zeven onverdiende punten en de uiteindelijke gelijke stand.


...Kevin Weijgertse...
...3 hits, HR, Game MVP...
(© Foto: Henk Seppen)
Desondanks was het een goed debuut voor de Europese ploeg in deze competitie. Zoals eerder al gesteld door de coachingstaf toonde de ploeg aan dat het zeker goed kan presteren in deze league en een prima partij gevende tegenstander kan zijn voor de vier Aziatische teams.

De Europese ploeg kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Kevin Weijgertse, die ook homerde. Weijgertse werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de wedstrijd. Het is een normaal gebruik in Aziatische (prof)competities dat voor elke wedstrijd een MVP wordt aangewezen. In de Nederlandse Hoofdklasse wordt alleen bij de thuiswedstrijden van L&D Amsterdam Pirates al enige jaren een Man of the Match gekozen.

Het was een wedstrijd met veel rake klappen, want de Koreaanse formatie kwam tot 13 honkslagen.

In de zevende inning stond het KBO Team met 7-6 voor, maar toen zorgde Weijgertse met zijn homerun voor een gelijke stand. Team Europe nam vervolgens een 9-7 voorsprong, dankzij twee wilde worpen en goed slagwerk. Echter, een kostbare fout in de achtste inning resulteerde in twee Koreaanse punten die de stand op 9-9 brachten en dat zou ook de eindstand worden. De wedstrijden in deze competitie worden niet verlengd.

Lars Huijer was de startende werper voor Team Europe. Hij werd op de heuvel opgevolgd door de Italianen Filippo Crepaldi, Diego Fabiani en Milvio Andreozzi.

Team Europe speelt de volgende wedstrijd op zondag (29 november), aanvang 12:00 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). Team Europe ontmoet dan het Chinese Taipei National Training Team. Startende werper voor Europa is dan de Nederlander Maickel Rietel, die dit seizoen uitkwam voor HCAW, maar volgend jaar op de heuvel staat bij Vaessen Pioniers.

(28 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.