Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW houdt The Hawks puntloos en stelt Hoofdklasse-plek veilig
English
BUSSUM - HCAW boekte zaterdag (29 augustus) een 3-0 shutout-zege tegen Mampaey The Hawks en verzekerde zichzelf daarmee weer van een plek in de hoogste afdeling voor volgend seizoen.

En dat betekent ook dat The Hawks nu officiëel op de laatste plaats is geëindigde en dus moet deelnemen aan de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. In die reeks ontmoet The Hawks Twins, de kampioen van de Overgangsklasse. De winnaar van deze reeks komt volgend jaar in de Hoofdklasse uit. Deze reeks begint op zaterdag 19 september.

(29 augustus)
Kaj Timmermans gooide het hele duel voor HCAW. Het was de tweede complete wedstrijd dit seizoen voor de rechtshander, die ook negen innings gooide op 12 juli toen hij eveneens tegenover The Hawks stond. Toen gooide Timmermans ook een shutout en won met 2-0.

In de eerste inning kreeg Timmermans een lead-off single tegen van Odion Gouverneur, die opschoof via een opofferingsstootslag van Jules Peters. Maar hierna hielp Timmermans zichzelf met het vangen van een line drive van Tim Roodenburg en schakelde Gouverneur daarna uit op het tweede honk in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de tweede inning kreeg Timmermans weer een lead-off single tegen, dit keer van Berend Ruben, waarna vier wijd volgde voor Stephen Henson. Maar hierna schakelde hij de volgende drie slagmensen uit, waaronder twee strikeouts.

In de derde kreeg The Hawks twee lopers met twee uit. Jules Peters sloeg toen een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna hij een honk verder kwam toen Tim Roodenburg na een fout het honk bereikte. Dit keer sloot Timmermans de inning af door Roodenburg met een pick-off uit te schakelen.

HCAW strandde twee lopers in de eerste inning op starter Evan Simons. Met één uit sloegen Jelle Blaauw en Roy Seltenrijch een honkslag, maar zij bleven daarna achter. Simons kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar kreeg het eerste punt tegen in de derde slagbeurt. Peter van Doesburg opende met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Emersson Paula. Met één uit scoorde Van Doesburg in een double steal-situatie.

Nadat The Hawks weer een loper had achtergelaten in de 1e4 voegde HCAW het tweede punt toe in de thuishelft. Met één uit kreeg Jarreau Martina vier wijd, bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Rikkert Kempen en scoorde vervolgens op een honkslag van Max Clarijs.

Een opmerkelijke situatie vond plaats in de eerste helft van de vijfde inning en dat resulteerde in een zeldzaam dubbelspel en een protest van The Hawks. Julian Goins opende met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Gregory Trinidad. Hierna kreeg Odion Gouverneur vier wijd. Vervolgens kwam de inning ten einde via een heel apart dubbelspel. Er volgde een double steal-poging, maar dat eindigde in de uitschakeling van Goins op het derde honk. Goins werd daar uitgetikt door derde honkman Emersson Paula. Mogelijk dacht hij dat er drie nullen waren, maar Paula toste de bal hierna weg en die eindigde in de buurt van de dug-out van The Hawks. Op dat moment probeerde Gouverneur op te schuiven naar het derde honk, maar intussen werd de bal opgepakt door iemand van The Hawks, die het speeltuig overigens snel weer liet vallen. Maar het is uiteraard niet toegestaan dat iemand van de aanvallende partij de bal mag aanraken terwijl die nog in het spel is. En dus gaven de umpires Gouverneur eveneens uit, omdat dit een geval van hinderen is. Daarmee werd het een dubbelspel die de inning afsloot. The Hawks diende tegen de beslissing een protest in.

In de zesde inning opende Jules Peters voor The Hawks met een honkslag, maar strandde op het derde honk. Timmermans kreeg drie nullen op rij in de zevende en achtste.

In de 2e8 voegde HCAW een 'insurance run' toe toen Roy Seltenrijch opende met een homerun, de eerste in zijn Hoofdklasse-loopbaan.

The Hawks kreeg nog een laatste kans iets terug te doen in de eerste helft van de negende inning. Met één uit sloegen Berend Ruben en Stephen Henson een honkslag. Hierna gooide Timmermans drie slag op Brian Raap, waarna een 'force play-grounder' volgde van Enoch Deaton om de wedstrijd af te sluiten.

En daarmee verzekerde HCAW zichzelf weer van een plek in de hoogste afdeling van volgend jaar. Echter, het door The Hawks ingediende protest zal uiteraard nog moeten worden behandeld in de komende dagen en dat betekent dat de wedstrijd officiëel nog niet helemaal over is.HCAW - Mampaey The Hawks 3-0
RHE
Mampaey The Hawks000000000-071
HCAW00110001X-361
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-2)5.152522
Kevin van Veen2.2--111
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (2-1)9437--
Homerun: HCAW: Roy Seltenrijch (1)(8e,solo,op Van Veen).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-André Ficken, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:50 uur.

Game Notes:
The Hawks dient een protest in tegen een scheidsrechterlijke beslissing in de 1e5.
HCAW handhaaft zich officiëel en stelt een plek in de Hoofdklasse van 2016 veilig.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,1° C, zuidelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.