Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Amsterdam Pirates stelt Holland Series-plek weer niet veilig
English
AMSTERDAM - Na 7-1 verlies in de opener op vrijdag verloor L&D Amsterdam Pirates op zaterdag (29 augustus) met 3-1 ook de tweede wedstrijd van hun 3-game series vs. Curaçao Neptunus.

Hiermee slaagde Amsterdam er voor de vierde keer niet in een wedstrijd in winst om te zetten en zich te plaatsen voor de Holland Series. Dat betekent dat er nu nog slechts één mogelijkheid over is voor Amsterdam en dat is winst van de laatste wedstrijd op zondag. Maar de kansen zijn nu in balans, want ook Neptunus is één overwinning van de finale af. Neptunus vocht tegen uitschakeling na verlies van hun series tegen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers, maar is nu ineens weer een serieuze kandidaat geworden om de best-of-seven finale te bereiken.

En dus zal de winnaar van de wedstrijd zondag in Rotterdam finalist zijn. De enige optie voor beide teams om zich te plaatsen in een overwinning van Pioniers in hun thuisduel tegen Kinheim. Wanneer Kinheim, dat vandaag won, zondag ook wint zal het de finale bereiken en het opnemen tegen de winnaar van de Neptunus vs. Amsterdam ontmoeting.

(29 augustus)
De wedstrijd van vandaag was een werpersduel tussen Kevin Heijstek (Amsterdam) en Diegomar Markwell (Neptunus), die beiden het hele duel gooiden. Amsterdam 'outhit' Neptunus met 9-8.

Neptunus liet een loper achter op het eerste honk in de eerste inning, waarna het Pirates was dat de kans kreeg de score te openen in de tweede slagbeurt. Bas Nooij begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld na een stootslag van Remco Draijer. De laatste bereikte hierna het derde honk na een honkslag van Rashid Gerard. Draijer vertrok hierna op een grounder richting derde honk van Jesse Aussems en werd uitgeschakeld. Twee lopers bleven vervolgens achter toen Diegomar Markwell de inning afsloot met drie slag voor Koen Nooij.

Pirates kreeg wederom lopers in scoringspositie in de derde. Met één uit sloegen Michael Duursma en Nick Urbanus beiden een honkslag en schoven op na een grounder van Kenny Berkenbosch. Maar zij bleven achter op het tweede en derde honk toen Markwell de inning opnieuw afsloot met een strikeout, dit keer voor Bas Nooij.

In de vierde liet Pirates een loper op het tweede honk achter toen Markwell de inning voor de derde keer afsloot met een strikeout.

Na de 2-out single van Raily Legito in de eerste inning schakelde Kevin Heijstek de volgende 10 slagmensen op rij uit. In de eerste helft van de vijfde inning kreeg hij een lead-off double tegen van Christian Diaz, die vervolgens opschoof op een opofferingsstootslag van Benjamin Dille en daarna scoorde op een opofferingsslag van Rien Vernooij.

In de 2e5 kwam Amsterdam onmiddellijk langszij. Linoy Croes opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Michael Duursma en een grounder van Nick Urbanus. Hierna zorgde Kenny Berkenbosch met een honkslag voor het gelijkmakende punt.

Neptunus hernam de leiding in de zesde inning. Dwayne Kemp begon met een honkslag en Stijn van der Meer volgde met een stootslag-honkslag. Hierna eindigde een stootslag in een dubbelspel. Raily Legito's poging tot een opofferingsstootslag eindigde eerst in een gedwongen nul op het derde honk, waarna er ook nog genoeg tijd was om de veteraan op het eerste honk uit te schakelen. Van der Meer had ondertussen het tweede honk bereikt en daarna kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd. Even later sloeg Christian Diaz een honkslag en zette Neptunus daarmee op een 2-1 voorsprong.

In de 2e6 opende Remco Draijer voor Pirates met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

Neptunus voegde een 'insurance run' toe in de zevende. Rien Vernooij begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji. Met twee uit scoorde hij op een honkslag van Dwayne Kemp. Nadat Kemp het tweede honk had gestolen sloot Heijstek de slagbeurt af met drie slag voor Stijn van der Meer, maar Neptunus stond nu met 3-1 voor.

In de 2e7 kreeg Amsterdam een kans de achterstand te verkleinen. Met één uit sloegen Linoy Croes en Michael Duursma een honkslag, maar de laatste ging daarna gedwongen uit op een grounder van Nick Urbanus. Twee lopers bleven hierna achter op het eerste en derde honk toen een foul-out de slagbeurt afsloot.

Het was de laatste scoringskans voor de thuisploeg, want Markwell kreeg drie nullen op rij in de achtste en negende inning om de winst veilig te stellen. En daardoor is Neptunus nu 'back in business' en is weer deelnemer voor een plek in de Holland Series.L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 1-3
RHE
Curaçao Neptunus000011100-380
L&D Amsterdam Pirates000010000-190
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (2-0)961911
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (2-1)952833
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:22 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 20,9° C, zuid-zuidwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 50%.
...Amsterdam-starter Kevin Heijstek...

...Neptunus-starter Diegomar Markwell...
...Remco Draijer wordt uitgetikt door 3e honkman Dwayne Kemp in de tweede slagbeurt...

...Voormalig Neptunus en Nederlands Team-pitcher en huidig...
...Neptunus-voorzitter Geoffrey Kohl bekijkt zijn berichten...

...Christian Diaz maakt contact...


...Dwayne Kemp steelt 2e honk in de 7e inning...
...Korte stop Michael Duursma ziet hem langsglijden...
...Umpire John Beltman kijkt in de actie...

...Winnende werper Diegomar Markwell wordt gefeliciteerd...
...met zijn complete game-winst door Orlando Yntema...
...en zijn andere teamgenoten...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.