Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nieuwe naam Haarlemse Honkbal Week; USA, Japan komen in 2016
English
HAARLEM - De Haarlemse Honkbal Week heeft de naam gewijzigd en ook een nieuwe logo gepresenteerd. Vanaf heden heet het tweejaarlijkse internationale invitatie-toernooi Honkbal Week Haarlem. Dit werd donderdag (29 oktober) bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor pers en sponsors.

In 1961 werd de eerste editie van het overbekende evenement georganiseerd en dat heette destijds simpelweg Internationaal Honkbaltoernooi Haarlem. Vanaf de tweede editie in 1963 luisterde het toernooi naar de naam Haarlemse Honkbal Week. En die naam bleef gehandhaafd tot en met de 27e editie, die vorig jaar plaatsvond. Het 28e toernooi wordt volgend jaar georganiseerd en begint op vrijdag 15 juli, waarna met de finale wordt afgesloten op zondag 24 juli.

Met de nieuwe naam wil de organisatie meer uitstraling krijgen buiten de Haarlemse regio en ook meer mogelijkheden creëren wat betreft het binnenhalen van sponsoring.

Toernooi-voorzitter Frits Mulder meldde ook dat de organisatie wil terugkeren naar een deelnemersveld van zes ploegen. Vorig jaar namen slechts vier teams deel, maar dat was gedaan om financiële redenen.

Volgend jaar zullen de USA en Japan weer vertegenwoordigd zijn en zich voegen bij de ploeg van Nederland. Vorig jaar stonden de USA en Japan tegenover elkaar in de finale, die toen door de Amerikanen met 6-3 werd gewonnen.

De USA zal een nationale selectieploeg sturen die is samengesteld uit spelers van de National Junior College Athletic Association (NJCAA). Japan zal worden vertegenwoordigd door een All Star-team, samengesteld uit hun Big 6-college-competitie. Om de drie nog open plekken in te vullen zijn besprekingen gaande met verschillende andere landen, waaronder Taiwan, Australië, Italië, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico.

Onlangs, toen het Nederlands Honkbal Team op Curaçao verbleef ter voorbereiding op de komende Premier12 werd gesproken over de verbeterde samenwerking tussen de Nederlandse en Curaçaose Bonden. Om deze samenwerking te onderstrepen was er een uitnodiging voor de Curaçaose honkbalselectie voor deelname aan de internationale toernooien in Haarlem en Rotterdam voor de komende drie seizoenen. Het is (nog) niet duidelijk of dat zal betekenen dat Curaçao volgend jaar in Haarlem al één van de deelnemers zal zijn.

Nieuw is de organisatie van de eerste Honkbalweek Haarlem Cup, waarover meer informatie later bekend wordt gemaakt. De VIP-boxen zullen blijven, maar een aantal wordt ingericht tot VIP-café. Voor deze grote ruimte kunnen (kleine) ondernemers en particulieren voor relaties of vrienden dagkaarten kopen inclusief catering. Ook komen er themadagen, die kunnen worden ingevuld door bedrijven.

Eerder dit jaar wijzigde ook het tweejaarlijkse toernooi in Rotterdam, het World Port Tournament, de naam. Sinds de editie van afgelopen zomer heet het evenement nu World Port Tournament Baseball.

(29 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.