Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Team Europe verliest in tweede duel Asia Winter Baseball League
English
TAICHUNG (Taiwan) - Zondag (29 november) trok Team Europe in de tweede wedstrijd van de Asia Winter Baseball League met 5-1 aan het kortste einde tegen het Chinese Taipei National Training Team. Voor de Taiwanese ploeg, een sterke formatie, was dit het eerste duel in de competitie, want zij hadden zaterdag geen wedstrijd op het programma staan. De Europese ploeg, onder leiding van de Italiaan Gilberto Gerali, opende de eerste deelname aan deze competitie zaterdag met een 9-9 gelijkspel tegen het KBO Team uit Zuid-Korea.

In de opener maakte de Europese ploeg een aantal cruciale fouten en dat resulteerde uiteindelijk in het gelijkspel. Vandaag speelde de ploeg beduidend beter en maakte slechts twee veldfouten.

Voor het duel van vandaag had Gerali een aantal wijzigingen gemaakt in zijn startende line-up. Zo was Daniel Fernandes nu de startende midvelder en was Rashid Gerard de derde honkman. Kevin Weijgerste keerde terug als eerste honkman.

In het eerste deel van de wedstrijd waren de twee teams aan elkaar gewaagd. In de vierde inning nam Europa een 1-0 voorsprong. Kevin Weijgertse sloeg een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een line drive double van de Duitse catcher Chris Howard met lopers op het eerste en tweede honk.


...Maickel Rietel...
(© Foto: Henk Seppen)
Echter, in de tweede helft van de vierde inning kwam de Taiwanese ploeg tot een rally van vier punten op de Nederlandse starter Maickel Rietel, waarna een punt werd toegevoegd in de vijfde beurt om er een 5-1 stand van te maken.

Rietel werd op de heuvel gevolgd door Leonel Cespedes (Frankrijk), Kruno Gojkovic (Kroatië), Bryan Sheldon (Italië) en Daniel Thieben (Duitsland). De Europese werpers stonden samen acht honkslagen toe. Drie daarvan (allemaal tweehonkslagen) kwamen op naam van team-captain Tai-Chun Yang, één van de spelers in het team die ook deel uitmaakt van de National Ploeg van Taiwan.

De starter voor de Taiwanese ploeg was de 19-jarige Yen-Ching Lu, die ook voor zijn land gooide tijdens de recente Premier12. Hij stond twee hits toe en kwam tot driemaal drie slag in de drie innings die hij gooide.

Na afloop van de wedstrijd stelde Team Europe Manager Gilberto Gerali dat ''hoewel de wedstrijd was verloren, die een positieve aanmoediging voor het team was''.

In de tweede wedstrijd van vandaag eindigde de confrontatie tussen het Taiwan Beer CPBL Team en het KBO Team in een 6-6 gelijkspel. In deze wedstrijd was er voor het eerst een video challenge en dat resulteerde in het terugdraaien van een scheidsrechterlijke beslissing. De uitslag van deze wedstrijd betekent dat drie van de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden in een gelijkspel zijn geëindigd.

Team Europe speelt de volgende wedstrijd op maandag (30 november), aanvang 18:00 uur lokale tijd (11 uur 's morgens Nederlandse tijd) in Douliu City. De ploeg ontmoet dan het NPB Team, dat is samengesteld uit professionele talenten uit Japan.

(29 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.