Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Curt Smith op eerste plaats in Nicaragua met Tigres
English
GRANADA / MANAGUA / CHINANDEGA (Nicaragua) - Curt Smith en de Tigres de Chinandega zijn naar de eerste plaats geklommen in de Liga de Béisbol Profesional Nacional, de profcompetitie in Nicaragua. Op zaterdag (28 november) wonnen de Tigres met slechts 1-0 tegen koploper Oriental de Granada en namen de eerste plaats over.


...Curt Smith staat eerste met de Tigres...
(© Foto: Henk Seppen)
In Granada scoorden de Tigres het enige punt zaterdag in de tweede inning en dat was het gevolg van een homerun van Jonathan Jaspe, die 3-uit-4 sloeg. Curt Smith kwam in deze wedstrijd niet in actie. Smith sloeg 4-uit-8 in de eerste twee wedstrijden die hij sinds woensdag voor de ploeg speelde.

Ook op zaterdag, in hoofdstad Managua, verloren de Gigantes del Chinandega, het team van Yurendell de Caster met 4-1 en zakten daardoor naar de vierde en laatste plaats. De ploeg verloor van Indios de Bóer, de regerend kampioen. Net als Smith speelde ook De Caster zaterdag niet.

Op zondag keerden Smith en De Caster weer terug in de line-ups van hun respectievelijke teams en stonden weer tegenover elkaar in Chinandega. In Estadio Efraín Tijerino stonden Smith en De Caster beiden als derde in de slagvolgorde en waren beiden eerste honkman voor hun ploeg.

In dit duel namen de Gigantes een 4-1 voorsprong, maar uiteindelijk wonnen de Tigres met 8-4. De Caster sloeg 4-uit-5 voor de Gigantes, terwijl Smith 1-uit-4 sloeg voor de Tigres.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Yurendell de Caster een honkslag met twee uit voor de Gigantes, maar bleef achter. In de tweede helft van de eerste inning kregen de Tigres de honken snel vol en openden de score. Jean Acevedo begon met een honkslag, waarna David Paisano na een fout op het honk kwam en Curt Smith met een honkslag voor volle honken zorgde. Het eerste punt werd daarna gescoord toen volgende slagman Ronald Garth vier wijd kreeg. De inning eindigde toen een dubbelspel en een strikeout volgden.

De Gigantes kwamen langszij in de tweede inning, danzij een 2-out single van Dwight Britton.

De Gigantes namen vervolgens een 2-1 voorsprong in de derde slagbeurt. Met één uit sloegen de Venezolaan Wuillians Vásquez en De Caster beiden een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Ruben Mateo werd geraakt door een worp. Een opofferingsslag van Luis Alen bezorgde de Gigantes een 2-1 voorsprong.

Vanaf dat moment leken de Gigantes het duel in hun voordeel te beslissen, want de voorsprong werd uitgebreid via twee punten in de vierde. Jimmy González begon met een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Dwight Britton. De laatste bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Isaac Martínez. Met twee uit scoorde Britton het volgende punt na een tweehonkslag van Vásquez. De Caster volgde met zijn derde honkslag in de wedstrijd, maar ging even later gedwongen uit, zodat de inning ten einde kwam.


...Yurendell de Caster sloeg 4-uit-5 voor de Gigantes...
...maar zijn ploeg kwam vanavond toch te kort...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e5 verkleinden de Tigres de achterstand naar 4-3. Acevado begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een wilde worp, waarna hij scoorde op een grounder van Smith. Garth volgde met een tweehonkslag en scoorde het volgende punt op een honkslag van Jonel Pacheco.

In de 1e6, met twee uit, sloeg De Caster een tweehonkslag (hij sloeg nu 4-uit-4), maar bleef achter.

Nadat reliever José D. Rugama drie slagmensen van de Gigantes-batters met drie slag had uitgeschakeld in de 1e7 kwamen de Tigers langszij in de tweede helft van deze beurt. Paisano begon met een tweehonkslag, maar daarna kreeg Smith drie slag. Paisano bereikte het derde honk op een hit van Garth en dat resulteerde in een werperswissel. José L. Sáenz werd de derde werper voor de Gigantes, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Pacheco die de stand op 4-4 bracht.

In de 1e8 kregen de Gigantes de kans de leiding te hernemen. Met twee uit had de ploeg lopers op het eerste en tweede honk en was De Caster de slagman. Maar na een honkslag te hebben geslagen in zijn voorgaande vier slagbeurten sloeg hij dit keer een grounder naar de werper.

In de 2e8 waren het de Tigres die voor de tweede keer in deze wedstrijd de leiding namen. Marvin Martínez begon met vier wijd en zijn pinch-runner Norlando Valle schoof op na een opofferingsstootslag. Hierna kreeg ook Acevedo vier wijd en bezorgde Paisano de Tigres een 5-4 voorsprong, want hij volgde met een tweehonkslag. Dat leidde tot een werperswissel. José Escalona nam het over en moest het opnemen tegen Curt Smith, maar die kreeg opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukt. Ronald Garth volgde met een 'baseclearing, 3-run double', die er een 8-4 stand van maakte in het voordeel van de Tigres en er was nog steeds maar één uit. Na een nieuwe werperswissel sloten twee grounders de inning af, maar de Tigres hadden een beslissende voorsprong genomen.

In de 1e9 beklom closer Wilde Rayo de heuvel voor de Tigres. Hij kreeg een lead-off single tegen. Twee nullen en een honkslag volgden, maar daarna maakte een vangbal een einde aan de wedstrijd.

En zo draaiden de Tigres een 4-1 achterstand om in een 8-4 overwinning om hun koppositie te versterken in de Nicaraguaanse competitie. En de Gigantes bleven dus op de laatste plaats staan.

(29 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.