Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS sluit eerste Hoofdklasse-seizoen af met shutout-winst
English
HAARLEM - DSS sloot hun eerste seizoen in de hoogste afdeling zondag (30 augustus) met een 3-0 shutout-overwinning vs. UVV. De Haarlemse ploeg kan terugkijken op een succesvol jaar, waarin het in de Hoofdklasse debuteerde. De ploeg eindigde op een gedeelde eerste plaats in de Play-Downs met UVV, maar omdat de laatste de voorgaande twee wedstrijden (en dus de series) had gewonnen eindigt DSS officiëel op de tweede plaats, oftewel zesde 'overall'.

UVV onderstreepte in het duel van vandaag dat het de laatste was van het seizoen 2015 en het dus tijd was om wat plezier te hebben. Vrijwel alle spelers op het roster, waaronder werpers, namen deel aan de wedstrijd en dat zorgde elke inning voor de nodige wissels. Hoofd Coach Ferenc Jongejan gebruikte 19 spelers en maakte gedurende de wedstrijd 40 wissels!

De meeste spelers speelden op onbekende posities en sommigen wisselden elke inning. Zes werpers speelden in het infield of outfield of beiden. De ploeg speelde zonder designated hitter, zodat alle werpers dus ook aan slag kwamen. Startende werper Ian Delemarre gooide de eerste drie innings, waarna hij twee innings in het midveld speelde. Vanaf de vierde inning beklommen vijf verschillende positie-spelers de heuvel. Vijf werpers speelden op verschillende posities, behalve als pitcher. Gilian van Lith (die de lead-off hitter was) speelde op alle outfield-posities en eindigde op het eerste honk. Timo van Ancum was in de eerste vijf innings de korte stop. Delemarre, Van Lith en Van Ancum werden allen na vijf innings vervangen. In de zesde inning kwamen twee andere werpers in het veld. Thijs Steenwijk speelde in het midveld en rechtsveld en vervolgens als tweede honkman. Kevin Noordzij was rechtsvelder en werd daarna tweede en eerste honkman.

DSS maakte slechts één 'onbekende' wijziging en dat was toen het back-up catcher Shane Boeree in de negende inning als closer gebruikte. En dat leverde hem een save op.

(30 augustus)
DSS opende de score in de eerste slagbeurt op starter Ian Delemarre. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Mark Smit, die vervolgens het tweede honk stal. Hierna kreeg ook Lex Leijenaar een vrije loop. Smit schoof vervolgens op na een mislukte pick-off en scoorde op een 'force play-grounder' van Mitchell Koot.

In de tweede inning begonnen Levine Gabriëls en Joffrey Heus met honkslagen, maar hierna volgden een binnenhoog en dubbelspel.

DSS kreeg vier honklopers in de vierde op nieuwe werper Norbert Jongerius, de reguliere rechtsvelder, maar vandaag de startende derde honkman. Hij gooide vier wijd op Ryan Miner, maar hierna zorgde volgende slagman Seb Visser voor een dubbelspel met een line drive naar eerste honkman Gilian van Lith, die normaal werper is. Even later gooide Jongerius vier wijd op Levine Gabriëls en raakte Joffrey Heus met een worp, maar een gedwongen nul sloot de inning af.

Korte stop, maar vandaag outfielder, Dennis De Quint werd UVV's derde werper in de vijfde inning. Hij kreeg een 2-out single tegen van Lex Leijenaar, die opschoof na een wilde worp, maar daarna achterbleef.

In de zesde inning kwamen acht nieuwe spelers verdedigend in het veld voor UVV, waaronder nieuwe werper Thomas Smits, die werd gesteund met een dubbelspel, waaraan dezelfde twee DSS-spelers bij betrokken waren. Smits, normaal eerste honkman, gooide vier wijd op Ryan Miner, waarna het dubbelspel volgde toen Seb Visser werd uitgevangen. Levine Gabriëls en Joffrey Heus sloegen daarna een honkslag en de eerste scoorde toen ook Shane Boeree een honkslag sloeg.

In de zevende werd de Belg (en eerste honkman) Jamie Verheyleweghen de nieuwe werper voor UVV. Hij was succesvol, want hij kreeg drie nullen op rij.

In de achtste werd outfielder Mike Bazuin de zesde en laatste werper voor UVV in dit duel. Hij begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd voor Visser en kreeg een tweehonkslag tegen van Gabriëls. Een wilde worp stelde Visser even later in staat het derde punt te scoren voor DSS.

Mark van Deursen had een prima optreden als startende werper voor DSS. De rechtshander kwam tot achtmaal drie slag, gaf geen vrije lopen weg en stond slechts vier honkslagen toe in zes puntloze innings. Hij schakelde de eerste twee slagmensen in de eerste inning uit met drie slag, waarna hij en honkslag moest toestaan aan Dennis De Quint, maar die strandde. In de tweede inning gooide Van Deursen driemaal drie slag.

In de derde opende Dennis Ribbens voor UVV met een honkslag, maar hierna draaide de DSS-verdediging een dubbelspel ter ondersteuning van Van Deursen, die afsloot met een nieuwe strikeout. In de vierde maakte DSS opnieuw een dubbelspel nadat Cecil Commenencia was begonnen met een honkslag. Timo van Ancum volgde met een honkslag, maar bleef achter. Van Ancum was de enige reguliere UVV-werper in dit duel die een honkslag wist te slaan.

Van Deursen kreeg drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning en voegde nog eens twee strikeouts toe.

Jorn van Ingen nam de DSS-pitching over in de zevende. Hij zag Jordan Illis het honk bereiken na een fout, maar daarna maakte DSS weer een dubbelspel. Met twee uit in de achtste kreeg UVV twee honklopers toen (werper) Kevin Noordzij werd geraakt door en worp en Jamie Verheyleweghen na een fout op het honk kwam. Maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

Back-up catcher Shane Boeree sloot de wedstrijd voor DSS op de heuvel af in de negende inning. Hij kreeg twee snelle nullen, waaronder een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen van Omar Williams, maar die bleef achter toen een grounder een einde aan de wedstrijd maakte.

Ondanks de vele wijzigingen was dit één van de snelste wedstrijden van het seizoen, want het duel duurde slechts één uur en 55 minuten.DSS - UVV 3-0
RHE
UVV000000000-051
DSS10000101X-372
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (0-2)3-2211
Norbert Jongerius1-2---
Dennis De Quint1--1--
Thomas Smits1-1311
Jamie Verheyleweghen1-----
Mike Bazuin112111
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mark van Deursen, W (1-1)68-4--
Jorn van Ingen, H (1)21----
Shane Boeree, SV (1)11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Niek Elshof, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:55 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22° C, oost-noordoostelijke wind 18 kmu, windkracht 3,2 Bft, luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.