Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Andruw Jones keert huiswaarts vanwege trieste familie-omstandigheden
English
NIEUWEGEIN - Andruw Jones, de bekendste en meest ervaren speler op het roster van het Nederlands Koninkrijksteam, is vandaag (vrijdag 30 oktober) niet met de ploeg afgereisd naar Taiwan. De 38-jarige Jones keerde in plaats daarvan terug naar Curaçao om bij zijn familie te zijn na het plotselinge overlijden van zijn vader Henry Jones.


...Andruw Jones...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Henry Jones was één van Curaçao's beste honkballers in de jaren zestig en zeventig. Hij stond bekend om zijn snelheid op de honken als speler van het bekende team Royal Scorpions. Jones Sr. had het talent om professioneel te kunnen spelen, maar destijds reisden een stuk minder scouts rond in het Caribbisch gebied dan tegenwoordig. Henry begon Andruw al op zeer jonge leeftijd de honkbalkneepjes te leren, zoals het vangen van een bal toen hij nog niet eens drie jaar oud was. Toen Andruw een paar jaar later begon te honkballen spraken zijn vader en hij heel veel over honkbal, ondermeer over strategie en wedstrijd-situaties. Daarnaast bleef Henry Jones zijn zoon trainen, waaronder in honklopen en sprinten. Dit vormde uiteindelijk de basis voor de indrukwekkende loopbaan die Andruw later zou opbouwen.

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond gaf vandaag de volgende verklaring uit:

De honkbalgemeenschap in het Koninrijk der Nederlanden leeft enorm mee met Andruw Jones. De topspeler van Team Kingdom of The Netherlands is vandaag niet meegereisd met de selectie naar Taiwan, waar over ruim een week de Premier12 begint. De voormalig Major League-honkballer heeft zijn voorbereiding op het prestigieuze toernooi moeten afbreken, omdat zijn vader Henry Jones afgelopen nacht plotseling op 68-jarige leeftijd is overleden. De KNBSB wenst Andruw Jones heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Jones was de afgelopen dagen in Nederland waar hij zich met de nationale selectie in Hoofddorp voorbereidde op de Premier12. Vandaag (vrijdag 30 oktober) zijn de spelers van Team Kingdom vanaf Schiphol naar Taiwan afgereisd. Nadat het overlijden van Henry Jones bekend was geworden, is Andruw Jones meteen teruggevlogen naar Curaçao. Zijn vader was daar een honkballer met een grote staat van dienst en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Andruw tot vijfvoudig All Star en tienvoudig Gold Glove Award-winnaar in de Major League. Toen Andruw drie jaar werd, gaf Henry zijn zoon al zijn eerste honkbalhandschoen.

Andruw Jones voegt zich nu bij zijn familie op het eiland om afscheid van zijn vader te kunnen nemen, voordat hij zich begin november alsnog bij de selectie van Team Kingdom of The Netherlands meldt. De verwachting is dat Jones op tijd beschikbaar is voor het team van de coaches Hensley Meulens en Steve Janssen.

(30 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.