Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 december 2016
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2016
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Geen Honkbal Week Haarlem in 2018!
English

HAARLEM - Er komt geen 29e Honkbal Week Haarlem in 2018! Donderdagavond (15 december) maakte het Organisatie-Comité van het tweejaarlijkse internationale evenement bekend dat het niet aan de voorbereidingen begint van de 29e editie in 2018, vanwege financiële problemen.

Afgelopen zomer, in juli, won het Nederlands Honkbal Team, de 28e editie van het evenement, dat sportief gezien een succesvol evenement was.

In de opgestelde begroting voor dit jaar was het uitgangspunt dat het begrote bedrag aan sponsorinkomsten moest worden binnengehaald. Ondanks veel inspanningen is het Organisatie-Comité daar helaas niet in geslaagd. Hierdoor is een financiëel probleem ontstaan.

Vanwege de financiële situatie acht het Organisatie-Comité het niet verantwoord met de voorbereidingen te beginnen voor het toernooi in 2018. ,,Het is simpelweg onverantwoord'', aldus Toernooi-Voorzitter Frits Mulder ,,Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten de Stichting Honkbalweek op te heffen. Het Organisatie-Comité zal worden ontbonden.'' Donderdagavond werden de medewerkers van het toernooi op de hoogte gebracht van de beslissing. Velen van hen waren al vele jaren aan het toernooi verbonden.


...Nederland wint dit jaar de Honkbal Week...
(© Foto: Henk Seppen)
Deze beslissing hoeft niet gelijk het einde te betekenen van het historische, internationale invitatie-toernooi dat elke twee jaar duizenden honkbal-liefhebbers naar het stadion trok en sinds 1961 een visite-kaartje voor het Nederlandse honkbal is. De huidige Stichting Honkbal Week is opgeheven en het huidige Organisatie-Comité wordt ontbonden.

Echter, in de komende maanden zou het zomaar kunnen gebeuren dat er een nieuwe Stichting wordt opgericht en een nieuw Organisatie-Comité wordt samengesteld. Wanneer dat het geval is, zouden zij alsnog een toernooi kunnen organiseren in 2018. Misschien op kleinere schaal, met een team minder, een kortere speelperiode, enz. Misschien wel een toernooi met deelname van alleen Europese teams. Echter, de sleutelwoorden blijven uiteraard GELD en SPONSORING!

De eerste Haarlemse Honkbal Week werd in 1961 georganiseerd. Sinds 1963 werden de wedstrijden gespeeld in het Haarlemse Pim Mulier Stadion. Sinds 1972 werd de Haarlemse Honkbal Week elke twee jaar georganiseerd. De enige uitzondering in deze periode was 1986 toen voor het eerst het Wereldkampioenschap in Nederland werd georganiseerd.

(15 december)

(later meer)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2016 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.