Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Marco Stoovelaar)

Dè Flanegin stopt als Hoofd Coach van Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - Dè Flanegin is gestopt als Hoofd Coach van Hoofddorp Pioniers na de ploeg twee seizoenen onder zijn hoede te hebben gehad, zo heeft de nu voormalige coach zelf bevestigd. In september 2015 werd Flanegin benoemd tot opvolger van Robert Klaver voor het seizoen 2016.

...Dè Flanegin...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het is nog niet bekend wie Flanegin zal opvolgen als nieuwe Hoofd Coach voor het seizoen 2018.

In zowel vorig als dit jaar loodste Flanegin de ploeg naar het 'postseason'.

Vorig jaar sloot Pioniers de reguliere competitie af met een 27-15 'record' en eindigde op de derde plaats in de totaalstand. De ploeg werd daarna uitgeschakeld in de daaropvolgende Play-Offs met een 6-3 'record'.

Dit seizoen was de Hoofddorpse ploeg 20-14 met tweemaal een gelijkspel en eindigde op de vierde plaats. In de daaropvolgende Kampioenspoule was de ploeg 6-12, eindigde op de derde plaats en werd opnieuw uitgeschakeld voor de Holland Series.

In zijn twee seizoenen als Hoofd Coach leidde Flanegin zijn team tweemaal succesvol naar het 'postseason', maar werd ook bekend omdat hij regelmatig in discussie ging met umpires (en soms zelfs met official scorers). In zowel vorig als dit seizoen werd hij tweemaal uit het veld gestuurd. Deze vier verwijderingen resulteerden in totaal zeven geschorste wedstrijden. 3B Coach Theo Geerman was de 'Acting Head Coach' in deze wedstrijden en was 6-1.

De op Aruba geboren Flanegin speelde voor het eerste voor Pioniers in 1992 toen de ploeg uitkwam in de Eerste Klasse. In dat jaar promoveerde Pioniers naar de Hoofdklasse. Flanegin speelde daarna in de hoofdmacht van de Hoofddorpse vereniging van 1993 tot en met 2008, waarna hij terugkeerde naar Aruba. Hij keerde in 2010 weer terug naar Nederland en speelde nog eens vijf seizoenen voor Pioniers. In totaal speelde hij 22 seizoenen voor de club, waarvan 21 op het hoogste niveau.

...Dè Flanegin in discussie met Umpire Henny Jansen...
(© Foto: Henk Seppen)
Als outfielder en later eerste honkman en designated hitter behoorde de rechtshandige slagman tot de kern van Pioniers met wie hij in 1997 landskampioen werd. Dat was het enige kampioenschap die de ploeg veroverde. Op 12 mei 2013 werd Flanegin recordhouder voor meeste gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse bij één club toen hij het record verbrak van 691 wedstrijden, dat op naam stond van Jurjan Koenen (HCAW). Flanegin nam na het seizoen 2014 afscheid na gespeeld te hebben in 750 competitiewedstrijden. Op 31 augustus van dat jaar speelde hij in zijn laatste wedstrijd voor Pioniers. In dat duel, een Play-Off ontmoeting tegen Kinheim, speelde Flanegin op alle negen posities en sloot af als werper. Op 5 juli 2015 werd zijn rugnummer 30 officiëel 'retired' door Pioniers.

In 2008 en 2010, toen hij zelf nog speelde, was Flanegin ook de Hitting Coach van Pioniers. In juni 2010 kwam het tot een breuk tussen Pioniers en toenmalig Hoofd Coach Bernie Beckman. Beckman's drie Assistent Coaches Peter Barentsen, Theo Geerman en Dè Flanegin vormden daarna een trio die de ploeg leidde, maar Geerman fungeerde als Hoofd Coach. Robert Klaver nam het daarna in 2011 over.

(1 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.