Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint nipt van Pioniers en nadert top-vier
English

HOOFDDORP - DSS brak een 3-3 stand in de negende inning op zondag (7 mei) tegen Hoofddorp Pioniers en won met 4-3. Met de overwinning kroop DSS dichter naar de top-vier en staat nog slechts twee punten achter Pioniers en Curaçao Neptunus, die samen de derde plaats delen.

DSS nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning op een line drive homerun van Omar Williams, maar stond na drie innings met 3-2 achter. De Haarlemse ploeg kwam langszij in de zesde en scoorde daarna wat het winnende punt zou zijn in de 1e9 op een honkslag van <>Mitchel Dautzenberg.

Beide startende werpers hadden vandaag een goed optreden. Pioniers-starter Nick Keur kwam tot negen keer driee slag en stond slechts drie honkslagen toe in zes innings. DSS-starter Donny Breek gooide eveneens zes innings en stond maar vier hits toe.

(7 mei)

Compleet speelschema
Nick Keur had een goed heuveloptreden voor Pioniers en kwam tot negen keer drie slag in zes innings. Maar hij keek ook tegen een snelle 2-0 achterstand aan in de eerste inning.

De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Odion Gouverneur, maar schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit. Hierna sloeg Omar Williams een line drive het rechts-midveld in, maar de bal leek in het veld te blijven. Op het laatste moment kreeg de bal nog een beetje steun van de sterke wind en verliet het veld voor een 2-run homerun.

Keur kreeg drie nullen op rij in de twede inning. In de derde begon hij met twee strikeouts, waarna hij vier wijd gooide op Devano Pieter, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

DSS-starter Donny Breek deed het eveneens goed. Hij kreeg drie nullen op rij in de eerste inning en zag Pioniers een loper achterlaten op het tweede honk in de tweede inning. De rechtshander moest daarna drie punten toestaan in de 2e3, wat Pioniers op een 3-2 voorspring zette en de wedstrijd leek om te draaien richting thuisploeg. Met één uit gooide Breek vier wijd op Duco Nuijten, waarna hij back-to-back doubles moest incasseren van Brennan Nijhof en Mervin Gario. De tweede double leverde twee punten op en bracht de stand in balans, 2-2. Met twee uit scoorde Gario het leidende punt na een honkslag van Jeffrey Arends. Maar hierna hield de DSS-pitching Pioniers puntloos in het restant van de wedstrijd.

In de volgende twee innings was het Pioniers die de kans kreeg een punt toe te voegen. DSS liet een loper op het eerste honk achter in de vierde en werd op rij uitgeschakeld in de vijfde. Voor Pioniers opende Shurman Marlin de vierde met een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef daarn achter. Met twee uit in de vijfde bereikte Dudley Leonora het honk na een fout. Even later stal hij het tweede honk. Toen de aangooi naar het tweede honk in kort midveld belandde probeerde Leonora het derde honk te bereiken maar werd daar uitgeschakeld na een aangooi van de attente midvelder Odion Gouverneur.

DSS kwam langszij in de 1e6. Met één uit kreeg de Haarlemse ploeg de honken vol toen Devano Pieter vier wijd kreeg, Kevin Nieveld een tweehonkslag sloeg en ook Omar Williams een vrije loop kreeg. Pieter scoorde de gelijkmaker op een grounder van Tino van Erk, maar DSS liet ook twee lopers achter.

DSS liet wederom twee lopers achter in de 1e7 op nieuwe werper Scott Ronnenbergh. Met één uit bereikte Mitchel Dautzenberg het honk op een 'one-out bad-hop infield-hit' en kreeg Thomas Bos vier wijd. De laatste werd daarna gedwongen uitgeschakeld, waarna een foul-out de inning afsloot.

Pioniers werd op rij uitgeschakeld in de zesde door Donny Breek en in de zevende door zijn opvolger Tim Halderman. Pioniers-reliever Darryl Jamoena kreeg drie nullen op rij in de 1e8. In de tweede helft van die slagbeurt kreeg Mervin Gario vier wijd met één uit, maar werd via een pick-off op het eerste honk uitgeschakeld. En zo leek er een verlenging in de maak.

Dat gebeurde niet, want DSS besliste de wedstrijd in de 1e9. Maickel Rietel nam de pitching bij Pioniers over en raakte lead-off hitter Levine Gabriëls met een worp en dat bleek kostbaar. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Sven van de Sanden en scoorde op een honkslag in links-midveld van Mitchel Dautzenberg om DSS op een 4-3 voorsprong te zetten.

In de 2e9 sloot Reggie Bomberg de wedstrijd af voor DSS. Nadat lead-off hitter Jeffrey Arends een grounder had geslagen kreeg Bomberg een nieuwe grounder van Sander Paap, maar die eindigde in een fout van tweede honkman Thomas Bos. Bomberg volgde met een strikeout. Hij leek daarna ook volgende slagman Mark Smit met drie slag uit te schakelen op een fout-tip, maar de bal had de grond geraakt en dus ging de slagbeurt verder. Smit sloeg nog een paar foutballen, maar keeg daarna alsnog drie slag, zodat de wedstrijd ten einde kwam.Hoofddorp Pioniers - DSS 3-4
RHE
DSS200001001-452
Hoofddorp Pioniers003000000-340
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Donny Breek622433

Tim Halderman, W (2-0)2-1---

Reggie Bomberg, SV (2)12----

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Nick Keur694333

Scott Ronnenbergh1.1-11--

Darryl Jamoena0.2-----

Maickel Rietel, L (1-1)1--111

Homerun: DSS: Omar Williams (1)(1e,2-run,op Keur).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Scoreboard Operator-Arjan Kardijk.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:39 uur.
Locatie-Honkbalstadion Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,6° C (58,3° F); windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.