Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Amsterdam slaat in middelste innings toe tegen HCAW
English

AMSTERDAM - In de openingswedstrijd van de series tussen de twee koplopers L&D Amsterdam Pirates en HCAW op donderdagavond (11 mei) was het de eerste die tot winst kwam en daarmee alleen bezit nam van de eerste plaats. In een snelle wedstrijd won Amsterdam met 5-2.

HCAW opende de score met twee punten in de eerste inning op starter Rob Cordemans, die daarna vanaf de tweede inning domineerde. Na de eerste inning kwam HCAW niet meer in scoringspositie en kreeg nog slechts drie honklopers, waarvan er twee op de honken werden uitgeschakeld.

Amsterdam kwam langszij in de tweede helft van de vierde inning en sloeg daarna toe met drie punten in de vijfde slagbeurt.

(11 mei)

Compleet speelschema
HCAW nam vanavond een vroege voorsprong door tweemaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning op Rob Cordemans. De ervaren rechtshander kreeg een lead-off double tegen van Roelie Henrique, die het derde honk bereikte na een grounder. Na vier wijd voor Vince Rooi opende HCAW de score dankzij een opofferingsslag van Rossini Frolijk en een honkslag van Seb Visser. Hierna sloeg ook Kevin Weijgertse een tweehonkslag. Frolijk werd doorgestuurd om te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld, waardoor de inning ten einde kwam.

Cordemans kreeg drie opeenvolgende nullen in de tweede inning, waaronder twee strikeouts, en domineerde vanaf dit moment. HCAW zou in het restant van de wedstrijd niet meer in scoringpositie komen.

Amsterdam kreeg ook hun eerste slagman op het honk in de eerste slagbeurt, want Remco Draijer begon met een infield-hit op starter Jim Ploeger. Echter de HCAW-verdediging maakte hierna een dubbelspel. Ploeger kreeg daarna eveneens drie opeenvolgende nullen in zijn tweede inning op de heuvel.

Amsterdam kreeg slagmensen op de honken met twee uit in de 2e3 toen Norbert Jongerius en Remco Draijer beiden vier wijd kregen, maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

HCAW zag weer een loper op de honken worden uitgeschakeld in de 1e4. In de eerste beurt werd Frolijk op de plaat uitgeschakeld. In de derde beurt opende Roelie Henrique met een stootslag-honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. En in de vierde kreeg Seb Visser vier wijd met één uit, maar werd in een dubbelspel uitgeschakeld, omdat hij te laat terug was op het eerste honk nadat Kevin Weijgertse was uitgevangen door rechtsvelder Danny Rombley.

Na zijn prima verdedigende actie in de 1e4 leverde Danny Rombley ook aanvallend een bijdrage in de tweede helft van deze slagbeurt. Met twee uit sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag, waarna Rombley volgde met een homerun om er een 2-2 stand van te maken.

Amsterdam sloeg daarna toe met drie punten in de 2e5 om controle over de wedstrijd te nemen. Max Clarijs begon met een honkslag, waarna Remco Draijer een tweehonkslag sloeg met één uit. Clarijs werd doorgestuurd om te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Hierna volgden drie harde puntscorende honkslagen. Draijer scoorde het leidende punt toen Zerzinho Croes volgde met een honkslag, waarna Nick Urbanus een RBI-triple sloeg en daarna zelf scoorde toen volgende slagman Gilmer Lampe een tweehonkslag sloeg. Dat maakte er een 5-2 stand van in het voordeel van de thuisploeg en bracht ook een nieuwe werper naar de heuvel. Steven van Groningen nam het over, zag Lampe opschuiven naar het derde hon na een doorgeschoten bal en gooide vier wijd op Kenny Berkenbosch. De inning eindigde toen Berkenbosch uitging bij een steelpoging.

Vanaf de zesde inning zou er nog slechts één speler de honken bereiken voor de twee teams samen.

Na het toestaan van de twee punten in de eerste inning domineerde Rob Cordemans in het restant van de wedstrijd. Vanaf de tweede inning zou hij slechts één slagman boven het minimum tegenover zich krijgen tot en met de zevende inning. Zoals hierboven al te lezen is werden er twee honklopers uitgeschakeld in de derde en vierde inning, waarna Cordemans drie nullen op rij kreeg in de vijfde en zesde inning. Na negen opeenvolgende slagmensen te hebben uitgeschakeld kreeg Cordemans een two-out single tegen van Kevin Weijgertse, maar de rechtshander sloot daar af met zijn vierde strikeout van de avond.

Robin Schel nam het werpen van Cordemans over in de achtste en kreeg drie nullen op rij, net zoals Daan Hendrix in de negende. Amsterdam Pirates werd op rij uitgeschakeld in de zesde, zevende en achtste inning. En zo was er slechts iets meer dan twee uur nodig om dit snelle duel af te sluiten.


...Links: Vince Rooi bereikt het 3e honk en glijdt langs Rashid Gerard in de 1e inning...
...Rechts: Kevin Weijgertse slaat een tweehonkslag vooor HCAW in de eerste inning...

...Rossini Frolijk probeert te scoren op de double langs de lijn van Weijgertse, maar wordt uitgeschakeld door Max Clarijs...
...Doordat de aangooi vanuit het linksveld komt moet 3B Coach Kevin Dirksen wegduiken omdat hij in de lijn staat...
...De actie wordt bekeken door SS Zerzinho Croes, HP Umpire Peter de Haan, 2B Nick Urbanus, 3B Rashid Gerard,...
...honkloper Kevin Weijgertse en on-deck hitter Rachid Engelhardt (45)...

...Links: Roelie Henrique plaatst een stootslag-honkslag voor HCAW in de 3e inning...
...Rechts: 3B Vince Rooi probeert een harde line drive te verwerken van Kenny Berkenbosch in de 4e inning...

...Max Clarijs wordt uitgetikt door Sven Jongejans in de 5e inning; Umpire Roy van de Wateringen laat geen twijfel over zijn call...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)L&D Amsterdam Pirates - HCAW 5-2
RHE
HCAW200000000-250
L&D Amsterdam Pirates00023000X-580
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (3-2)4.212855

Steven van Groningen3.111---

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (3-0)742522

Robin Schel, H (2)11----

Daan Hendrix, SV (1)11----

Homerun: Pirates: Danny Rombley (1)(4e,2-run,op Ploeger).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:07 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,6° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.