Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos & Judith de Heide)

Probleemloze winst Neptunus in opener tegen Pioniers
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus nam alleen bezit van de derde plaats door donderdagavond (11 mei) met 6-2 te winnen in de series-opener tegen Hoofddorp Pioniers. Voor vanavond deelden de twee teams samen de derde plaats.

Neptunus stond halverwege de eerste inning kort achter, maar nam de leiding even later over en boekte een solide overwinning.

Neptunus sloeg 10 honkslagen, waaronder drie van Christian Diaz en Gianison Boekhoudt.

Met starter Orlando Yntema en closer Loek van Mil momenteel uitgeschakeld heeft Neptunus de Amerikaanse linkshander Trevor Reckling deze week aan hun roster toegevoegd.

In een update over de gezondheidstoestand van Yntema maakte Neptunus bekend dat hij woensdag een operatie zou ondergaan. Daarna zijn geen verdere aanvullende updates bekend gemaakt.

(11 mei)

Compleet speelschema
Hoofddorp Pioniers opende score in de eerste helft van de eerste inning op Diegomar Markwell. De linkshander kreeg twee snelle nullen, maar moest daarna een homerun incasseren van Dudley Leonora. Markwell sloot daarna af met zijn tweede strikeout in de inning.

Het was de tweede keer dit seizoen dat Markwell een homerun moest toestaan in vier starts. Hij kreeg zijn eerste tegen van Kalian Sams in de seizoen-opener van Neptunus tegen L&D Amsterdam Pirates. De laatste keer dat Markwell twee homeruns in één seizoen tegen kreeg was in 2013. In de voorgaande drie seizoenen hoefde de linkshander telkens slechts één homerun toe te staan.

De Hoofddorpse voorsprong was van korte duur, want Neptunus reageerde met twee punten in hun eerste slagbeurt op Chris Pfau. In de voorgaande series dit seizoen was de Amerikaanse linkshander telkens de Game 2-starter geweest voor Pioniers en was rechtshander Lars Huijer de starter in de openingswedstrijden. Pioniers' Hoofd Coach Dè Flanegin wijzigde zijn rotatie voor deze series. Hij schoof Pfau naar de eerste wedstrijd en wees Huijer aan als starter voor de tweede wedstrijd komende zaterdag.

Stijn van der Meer begon de eerste inning voor Neptunus met vier wijd en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Benjamin Dille. Hij scoorde daarna de gelijkmaker toen Christian Diaz volgde met een honkslag. Hierna bracht Dwayne Kemp Diaz binnen met een tweehonkslag en zorgde voor een 2-1 voorsprong voor Neptunus. Gianison Boekhoudt sloeg ook nog een honkslag en stal het tweede honk, maar Neptunus liet lopers achter op het tweede en derde honk toen Pfau de inning afsloot met twee strikeouts.

Markwell kreeg drie nullen op rij in de tweede en derde inning, terwijl Pfau werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning. Terwijl er donkere regenwolken naderden vanuit het zuiden voegde Neptunus twee punten toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Benjamin Dille een tweehonkslag en schoof op na een outfield-fout, waarna hij scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. De laatste ging uit bij stelen na een pick-off en dat was kostbaar, want Gianison Boekhoudt volgde met een tweehonkslag. Die scoorde even later na een honkslag van Urving Kemp. Met een 4-1 achterstand zag Pioniers Quintin De Cuba en Jeffrey Arends beiden een honkslag slaan met twee uit in de 1e4. Ze bleven achter, want Diegomar Markwell sloot daarna af met zijn derde strikeout van de avond.

...Hoewel de regenwolken naderden werd...
...het veld na afloop toch besproeid...
(© Foto: Judith de Heide)
In de 2e4 scoorde Neptunus het volgende punt. Ruar Verkerk begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde na een honkslag van Stijn van der Meer. De Pioniers-verdediging maakte daarna een dubbelspel, maar de ploeg stond nu met 5-1 achter.

Pioniers kreeg een kans wat terug te doen in de 1e5. Gianni Frolijk begon met een tweehonkslag. Nadat die was opgeschoven op een vangbal kreeg Joey Eeman vier wijd, maar de rookie werd even later op het eerste honk verrast door een pick-off van Markwell en uitgeschakeld. Hierna kreeg ook Brennan Nijhof vier wijd, maar Pioniers liet twee lopers achter.

Pioniers pakte een punt teruf in de 1e6. Dudley Leonora en Quintin De Cuba begonnen met honkslagen en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Jeffrey Arends sloeg daarna in een dubbelspel, maar dat bracht ook Leonora over de plaat.

Chris Pfau kreeg drie opeenvolgende nullen in de vijfde en zesde inning, maar moest weer een punt toestaan in de zevende. Lead-off hitter Shaldimar Daantji bereikte toen het honk na een fout en scoorde op een 2-out double van Christian Diaz. Hierna nam Glenn Wassink de pitching over en sloot de inning af met een strikeout.

Nadat Neptunus een loper in scoringspositie had achtergelaten in de 2e8 kreeg Pioniers nog een laatste kans in de 1e9. Met één uit kreeg Jeffrey Arends vier wijd, maar een vangbal en een groundout maakten daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.


...Links: Mervin Gario aan slag voor Pioniers...
...Rechts: Dudley Leonora homerde voor Pioniers in de 1e inning...

...Links: Neptunus-linksvelder Urving Kemp maakt een vangbal...
...Rechts: Voormalige Hoofdklasse- en Oranje-pitcher Patrick Beljaards was vanavond de Fysiotherapeut bij Pioniers...

...Startende pitchers Diegomar Markwell (links) en Chris Pfau...

...Links: Pitching Coach Elton Koeiman in gesprek met Diegomar Markwell, terwijl Dwayne Kemp luistert...
...Rechts: Pioniers-midvelder Mark Smit maakt een running catch...

...Links: Quintin De Cuba keert terug naar het 1e honk terwijl 1B Daniel Fernandes op de pick-off wacht...
...1B Umpire Antoine Loock en 1B Coach Angelo Clemensia kijken toe...
...Rechts: Neptunus' 2e honkman Benjamin Dille schakelt een slagman uit...

...Glenn Wassink (links) en Misja Harcksen gooiden in relief voor Pioniers en Neptunus...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 6-2
RHE
Hoofddorp Pioniers100001000-262
Curaçao Neptunus20210010X-6100
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Chris Pfau, L (2-1)6.263965

Glenn Wassink12-1--

Darryl Jamoena0.1-----

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (3-1)632622

Misja Harcksen, SV (2)3-1---

Homerun: Pioniers: Dudley Leonora (1)(1e,solo,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Antoine Loock, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:28 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 22,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.