Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rob Schuurman)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' tegen HCAW
English

AMSTERDAM - Koploper L&D Amsterdam Pirates won zondag (14 mei) met 9-2 van HCAW om een 3-game 'sweep' te completeren en daarmee de koppositie in de Hoofdklasse te versterken.

Ondanks de drievoudige nederlaag blijft HCAW op de tweede plaats staan op basis van de winstpunten. Echter, de stand is natuurlijk wat vertekend, omdat niet alle teams een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld vanwege het oneven aantal teams dit seizoen in de hoogste afdeling. Zo hebben Hoofddorp Pioniers en Curaçao Neptunus, die samen de derde plaats bezetten, een beter winst-verlies 'record' dan HCAW.

Amsterdam sloeg al vroeg toe en kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Remco Draijer en Gilmer Lampe, die twee doubles liet noteren en drie punten binnensloeg.

Dennis Burgersdijk maakte vandaag zijn rentree op de heuvel voor Amsterdam. Eerder dit jaar onderging hij een hernia-operatie, waarvan hij daarna herstellende was.

(14 mei)

Compleet speelschema
Amsterdam opende de score met twee punten in de eerste inning en stond met 6-0 voor na de derde slagbeurt, die bijna een half uur werd onderbroken wegens regen. Hierna voegde Amsterdam nog een aantal punten toe op weg naar een 9-2 overwinning.

Nadat HCAW een loper had achtergelaten in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning opende Amsterdam de score in hun eerste slagbeurt. Remco Draijer begon met een stootslag-honkslag op starter Ian Delemarre, waarna Zerzinho Croes volgde met een tweehonkslag. De twee lopers konden niet opschuiven op een grounder van Nick Urbanus, maar scoorden daarna beiden op een tweehonkslag van Gilmer Lampe. En daarmee was de toon gezet voor deze wedstrijd.

In de eerste helft van de tweede inning kreeg HCAW lopers 'op de hoeken' op starter Kyle Ward. Met één uit kreeg Kevin Weijgertse vier wijd en bereikte het derde honk toen Seb Visser een honkslag sloeg. Hierna schakelde Ward de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Amsterdam liet ook twee lopers achter in hun tweede slagbeurt. Danny Rombley en Jesse Aussems begonnen met honkslagen, wat ook resulteerde in lopers op het eerste en derde honk. Rombley werd daarna op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Max Clarijs, waarna een foul-out en gedwongen uit de inning afsloten.

HCAW liet wederom lopers op het eerste en derde honk achter in de derde inning. Roelie Henrique begon met een honkslag, schoof op na een grounder en een 2-out single van Kevin Dirksen, maar een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

In een lange tweede helft van de derde inning voegde de thuisploeg nog eens vier punten toe, maar er was ook veel actie op de honken. Nick Urbanus begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Gilmer Lampe. Hierna kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd en de lopers schoven op naar het tweede en derde honk op een grounder van Linoy Croes. Met het eerste honk open kreeg Danny Rombley opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Die kwam niet, want volgende slagman Jesse Aussems zorgde met een honkslag voor het volgende punt en verhoogde de stand naar 4-0. Met de honken vol en één uit werd het duel onderbroken vanwege een hevige regenbui. De wedstrijd werd na een onderbreking van 27 minuten weer hervat, maar dat begon met een werperswissel. Tim Niekerk nam het over van starter Ian Delemarre. Hij kreeg een double play-grounder van Max Clarijs. Berkenbosch werd gedwongen uitgeschakeld op de plaat, maar bij een poging het dubbelspel te completeren volgde een fout op het eerste honk. En zo bereikte Clarijs veilig het eerste honk en bleven alle honken bezet. Remco Draijer en Zerzinho Croes volgden met puntscorende honkslagen om er een 6-0 stand van te maken. Terwijl de lopers in beweging waren op de klap van Croes eindigde de inning toen Draijer werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken.

...De spelers van HCAW dragen vandaag speciale Moederdag-shirts...
(© Foto: Rob Schuurman)
In de vijfde wedstrijd scoorde Amsterdam weer twee punten. Linoy Croes en Danny Rombley openden de slagbeurt met honkslagen en de honken kwamen weer vol te staan toen Jesse Aussems vier wijd kreeg. Met één uit scoorde Croes na een wilde worp en Rombley na een doorgeschoten bal om de stand op te voeren naar 8-0.

HCAW kreeg geen loper in scoringspositie in de vierde en vijfde inning op Kyle Ward, die in de zesde werd opgevolgd door Dennis Burgersdijk. In zijn eerste inning terug op de heuvel kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Rossini Frolijk, maar hierna volgde een dubbelspel en Burgersdijk sloot af met een strikeout.

Amsterdam liet een loper in scoringspositie achter in de 2e6 op Steven van Groningen, waarna drie lopers achterbleven in de volgende slagbeurt.

Robin Schel nam de Pirates-pitching over in de zevende en kreeg drie nullen op rij (twee strikeouts). In de achtste kreeg de linkshander de twee HCAW-punten van vandaag tegen. Schel gooide eerst vier wijd op Dylan Koster, waarna een honkslag volgde van Vince Rooi. Met één uit scoorde Koster na een wilde worp en Rooi scoorde toen Raoell Kortstam volgde met een tweehonkslag. Maar hierna eindigde de inning met twee grounders.

In de 2e8 scoorde Amsterdam nog een punt op nieuwe werper Giovanni Tensen. Met twee uit sloeg Linoy Croes een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag langs de linksveld-lijn van Norbert Jongerius om er een 9-2 stand van te maken.

Nick Veltkamp sloot de wedstrijd af voor Pirates in de negende. Na drie slag voor de eerste twee slagmensen kreeg hij een honkslag tegen van Roelie Henrique, maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 9-2
RHE
HCAW000000020-281
L&D Amsterdam Pirates20402001X-9162
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (1-1)2.112864

Tim Niekerk2.2-2421

Steven van Groningen2322--

Giovanni Tensen1--211

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (3-1)5714--

Dennis Burgersdijk11-1--

Robin Schel221222

Nick Veltkamp12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:10 uur.
Speeltijd-2:43 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
27-minuten 'rain-delay' in 2e3 met een 4-0 voorsprong voor Amsterdam, één uit en drie lopers op de honken.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C; windrichting west;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 71%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.