Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar

(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Poule-indelingen bekend voor European Champions Cup
English

ZAGREB (Kroatië) - De Technische Commissie van de Europese Honkbal Bond (CEB) heeft op vrijdag (22 december) de poule-indelingen bekend gemaakt voor de club-toernooien die in 2018 op de agenda staan.

Landskampioen Curaçao Neptunus en competitie-winnaar L&D Amsterdam Pirates nemen deel aan het toernooi om de European Champions Cup. Dat wordt van 6 t/m 10 juni gehouden op het complex van Neptunus in Rotterdam. Dit jaar veroverde Neptunus de Europese Beker toen het evenement plaatsvond in Regensburg (Duitsland). Vorig jaar was het Amsterdam Pirates dat de Cup won toen het evenement werd gehouden in Rimini (Italië).

Amsterdam Pirates zal in juni uitkomen in Poule A en ontmoet Pirati dei Rimini (Italië), Rouen Huskies (Frankrijk) en Heidenheim Heideköpfe (Duitsland). Dit seizoen veroverde Rimini de Italiaanse titel via een 3-0 'sweep' tegen T&A San Marino 3-0 in de best-of-five Italian Series. Rouen en Heidenheim zijn de kampioenen van respectievelijk Frankrijk en Duitsland.

Curaçao Neptunus, dat dit jaar de Holland Series won tegen Amsterdam Pirates, zal in de voorronde spelen in Poule B. De Rotterdamse ploeg moet het opnemen tegen UnipolSai Bologna (Italië), de Tsjechische kampioen Draci Brno en T&A San Marino, de vertegenwoordiger namens San Marino. Dit jaar won Brno de CEB Cup en promoveerde zodoende naar de European Champions Cup.

Neptunus stond tegenover Bologna in de Finale van het European Champions Cup-toernooi in 2015. Na verlies van de eerste wedstrijd van de best-of-three in Bologna won Neptunus de volgende twee wedstrijden op eigen veld om Cup-winnaar te worden. Neptunus werd daarna onttroond in 2016 door Amsterdam, maar heroverde de beker dit jaar weer toen het opnieuw tegenover Bologna stond in de Finale.

Tijdens het toernooi in Rotterdam zullen twee spelers die dit seizoen tegenover elkaar stonden in de Hoofdklasse uitkomen voor Italiaanse ploegen. Onlangs besloot outfielder Gilmer Lampe te gaan spelen voor Bologna, terwijl pitcher Kevin Kelly in 2018 gaat spelen voor Rimini. Dit jaar speelde Lampe voor Amsterdam Pirates en gooide Kelly voor Neptunus.

...Het Neptunus Familiestadion is de locatie voor...
...het European Champions Cup-toernooi 2018...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het CEB Cup-toernooi zal plaatsvinden in Ostrava (Tsjechië) van 5-9 juni. De poule-indelingen voor dit evenement zijn als volgt:
Poule A: Bonn Capitals (Duitsland), Borgerhout Squirrels (België), Giotechkomanda KNTU (Oekraïne) en Therwil Flyers (Zwitserland).
Poule B: Minsk (Wit-Rusland), Olimpija 83 Karlovac (Kroatië), Ostrava Arrows (Tsjechië) en Templiers Sénart (Frankrijk).

Het toernooi om de Federations Cup staat op het programma voor 11/12 juni t/m de 16e of 17e op het complex van Brasschaat Braves in België. De deelnemende teams zijn:
Apollo Bratislava (Slowakije), Astros Valencia (Spanje), Athletics Attnang-Puchheim (Oostenrijk), Brasschaat Braves (België), Sölvesberg Firehawks (Zweden) en Vindija Varazdin (Kroatië).

In de periode 11/12 tot en met 16/17 juni zullen er ook twee Federations Cup Qualifiers plaatsvinden, één in Bulgarije, de andere in Polen.