Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 februari 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Freek Bouw/Phrake Photography)

Nederlands Honkbal Team sluit oefenreeks in Arizona af met verlies
English

SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Het Nederlands Koninkrijksteam speelde zaterdagmiddag (25 februari) hun vijfde en laatste oefenwedstrijd tijdens het verblijf in Arizona. Oranje stond opnieuw tegenover LG Twins, één van de Zuid-Koreaanse profteams die momenteel in Arizona verblijven ter voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Korean Baseball Organization.

De eerste wedstrijd eindigde vrijdag in een 6-6 gelijkspel, vandaag verloor de Nederlandse ploeg met 7-4. De oefenreeks begon een week geleden met een 5-2 nederlaag tegen KT Wiz en een 10-9 verlies tegen NC Dinos. De derde wedstrijd werd gespeeld tegen de Geckos, het team van GateWay Community College. Nadat de wedstrijd maandag verregende werd het duel opnieuw vastgesteld voor donderdag en boekte Nederland een makkelijke 15-0 overwinning.

In het duel van vandaag op het Spring Training-complex van de San Francisco Giants stond Nederland met 4-1 achter, maar kwam langszij in de zevende. De Koreaanse tegenstander scoorde vervolgens driemaal in de achtste om een beslissende 7-4 voorsprong te nemen.

Vandaag maakte rechtshander Rob Cordemans zijn tweede start en had een goed optreden. De veteraan moest een punt toestaan in de eerste inning, die hij afsloot met twee strikeouts, waarna een puntloze tweede inning volgde.

Met een 1-0 achterstand kwam Oranje gelijk langszij in hun eerste slagbeurt. Randolph Oduber opende met vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van Stijn van der Meer en scoorde op een opofferingsslag van Yurendell de Caster.

Hierna volgden drie puntloze innings. Twee voormalige Major League-pitchers volgden Cordemans op de heuvel op. Eerst gooide Jair Jurrjens twee solide innings als vervanger van Cordemans, waarna Shairon Martis het in de vijfde inning overnam. Maar die kreeg te maken met wat problemen. De rechtshander moest twee punten (één verdiend) toestaan in de vijfde inning en een volgend punt in de zesde. Een dubbelspel sloot de zesde inning af, maar de Koreanen stonden wel met 4-1 voor.

In de 2e6 pakte het Koninkrijksteam een punt terug. Phildrick Llewellyn opende met een tweehonkslag en werd binnengeslagen door Curt Smith, die later in de slagbeurt zelf op de thuisplaat werd uitgeschakeld. Llewellyn stond aanvankelijk niet op het Arizona-roster, maar werd in de eerste dagen van het trainingskamp aan de groep toegevoegd.

Na een puntloze zevende inning van Kevin Heijstek (die zijn derde optreden had) kwam Nederland langszij in de tweede helft van de zevende inning. Met Gianfranco Wawoe op de honken leverde Phildrick Llewellyn een puntscorende honkslag af. Het was de tweede keer in deze oefenreeks dat Llewellyn twee honkslagen sloeg. Hij sloeg er ook twee in de tweede oefenwedstrijd. Llewellyn scoorde vervolgens de gelijkmaker op een nieuwe opofferingsslag van Yurendell de Caster. Llewellyn kwam in de wedstrijd in de vijfde inning als vervanger van korte stop Stijn van der Meer. Llewellyn nam de linksveldpositie over van Gianfranco Wawoe, die de nieuwe korte stop werd. Nick Urbanus, die was geraakt door een worp in de wedstrijd tegen GateWay Community College, kwam in de laatste twee wedstrijden niet in actie.

Echter, de 4-4 stand werd weer gebroken in de 1e8 toen nieuwe werper Tom de Blok de honken vol kreeg en een 3-run triple moest toestaan, waardoor de stand op 7-4 kwam. Loek van Mil sloot de wedstrijd af en gooide de negende inning.

De spelers die zijn geselecteerd voor de World Baseball Classic reizen maandag af naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Daar worden de komende dagen nog eens twee oefenwedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de World Baseball Classic, dat ook de status heeft van Wereldkampioenschap. Nederland opent het mondiale evenement op 7 maart tegen Zuid-Korea. De niet-geselecteerde spelers keren terug naar Nederland of naar hun respectievelijk prof-organisatie.

(25 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Eerste duel Nederland vs. Twins eindigt in gelijkspel. (24 februari)
Nederlands Team wint ruim in oefenduel vs. Geckos. (23 februari)
Oefennederlagen Nederlands Team in Arizona. (20 februari)


...Veteraan-pitchers Rob Cordemans en Jair Jurrjens hadden vandaag goede heuvel-optredens...

...Links: Stijn van der Meer in het slagperk voor Oranje...
...Rechts: 2B Sharlon Schoop en RF Kalian Sams gaan achter een pop-fly aan...

...Links: Gianfranco Wawoe speelde als linksvelder en als korte stop voor de Nederlandse ploeg...
...Rechts: Kalian Sams met de Dominicaanse 3B Luis Jiménez, die sinds 2015 voor Twins speelt...
...Jiménez speelde in de Major League in 2013-2015 voor de Angels, Brewers en Red Sox...

...Hitting Coach en voormalig Nederlands Team-catcher Sidney de Jong...
...terug achter de plaat tussen de innings...

...Shairon Martis en Loek van Mil op de heuvel voor de Nederlandse ploeg...
(© Alle Foto's: Freek Bouw / Phrake Photography)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.