Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint comfortabel in Haarlem
English

HAARLEM - L&D Amsterdam Pirates boekte een comfortabele 8-1 overwinning op een frisse dinsdagavond (1 mei) in een inhaalwedstrijd tegen DSS in Haarlem. De wedstrijd stond voor zondag op de agenda, maar verregende toen.

Donderdagavond verraste DSS met een 5-3 overwinning op eigen veld in de seizoen-opener. Op zaterdag won Amsterdam Pirates hun thuis-opener met 2-0 dankzij een 2-run triple in de achtste van rookie Mikey De La Cruz Santana.

De wedstrijd van vanavond ging onder zonnige omstandigheden van start onder een blauwe lucht, maar na een paar innings zakte de temperatuur en werd het een koude avond. Gelukkig kon de wedstrijd in iets minder dan 2½ uur worden afgewerkt.

DSS speelde vanavond niet hun beste wedstrijd, want de ploeg sloeg maar vijf honkslagen en maakte drie fouten. Amsterdam kwam tot acht honkslagen en opende de score met vier punten in de vijfde inning.

(1 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De wedstrijd van vanavond bleef vier innings puntloos, want Amsterdam Pirates slaagde er weer niet in vroeg tot scoren te komen en wat honkslagen te produceren. In de eerste vier innings kwam de Amsterdamse ploeg tot slechts twee honkslagen op DSS-starter Sander Helmendach. Amsterdam strandde vier lopers in scoringspositie.

In de eerste helft van de eerste inning begon Remco Draijer met vier wijd en schoof op naar het derde honk na een vangbal, maar strandde daar. In de derde inning, met twee uit, kreeg Zerzinho Croes vier wijd en sloeg Nick Urbanus een honkslag, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.

Amsterdam kwam dicht bij het openingspunt in de 1e4. Met één uit kreeg Rodney Daal vier wijd. Hierna dreunde Max Clarijs de bal diep het linksveld in en miste maar net een homerun. De bal landde op de bovenkant van de omheining en sprong terug het outfield in. Home Plate Umpire Peter de Haan en 1B Umpire René Ras hadden beiden de call juist, want de bal bleef hierdoor bespeelbaar. Maar uiteraard had de beslissing ook anders kunnen uitpakken met een 2-man crew. In verschillende wedstrijden op het hoogste niveau worden dit seizoen slechts twee umpires aangesteld. En het zijn vooral situaties zoals deze dat een 3B Umpire duidelijk wordt gemist, want hij zou een beter zicht hebben gehad op waar de bal landde om te bepalen of de bal bespeelbaar bleef of het veld had verlaten voor een homerun. Gelukkig was er vanavond geen discussie, want de call was correct. En dus kwam Clarijs op het tweede honk met een tweehonkslag, maar met lopers op het tweede en derde honk volgden twee grounders.

DSS strandde ook een loper op het derde honk in hun eerste vier slagbeurten. In de eerste inning maakte Amsterdam-starter Kyle Ward een prima actie op een stootslag om Odion Gouverneur uit te schakelen op het eerste honk. Met één uit sloeg Tommy van de Sanden een honkslag voor DSS in de tweede inning. Met twee uit sloeg Devano Pieter een line drive in het links-midveld, maar daar maakte rookie linksvelder Mikey De La Cruz Santana een fraaie running catch om een einde aan de inning te maken.

Met één uit in de derde inning sloeg ook Mitchel Dautzenberg de bal het links-midveld in, maar dit keer kwam De La Cruz te kort. Dautzenberg bereikte het derde honk met een driehonkslag, maar bleef achter.

Amsterdam Pirates opende de score met een 4-run rally in de 1e5 toen Sander Helmendach wat van zijn controle verloor. Remco Draijer begon met een honkslag en Zerzinho Croes kreeg vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen een opofferingsstootslag/velderskeus van Nick Urbanus geen uit opleverde. Even later scoorde Draijer het eerste punt toen ook Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. Een werperswissel volgde en Reggie Bomberg nam het over. Croes werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Linoy Croes, waarna het volgende punt werd gescoord na vier wijd voor Rodney Daal. Met de honken nog altijd allemaal bezet volgde Max Clarijs met een grounder, waarop Daal gedwongen werd uitgeschakeld op het tweede honk. Intussen scoorde Berkenbosch en toen de DSS-verdediging trachtte een dubbelspel te completeren op het eerste honk volgde er een foute aangooi die ook Croes in staat stelde te scoren. Nu met twee uit en Clarijs op het eerste honk kreeg Amsterdam weer een honkloper toen rookie Max Markies (die debuteerde) werd geraakt door een worp. De inning eindigde met een fraaie actie van DSS korte stop MItchel Dautzenberg op een grounder van Mikey De La Cruz Santana, waarmee hij Markies uitschakelde op het tweede honk.

DSS pakte een punt terug in de 2e6 op nieuwe werper Nick Veltkamp. Hij nam het over van Kyle Ward, die zijn laatste acht slagmensen op rij had uitgeschakeld. Veltkamp kreeg de honken snel vol. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Mitchel Dautzenberg, waarna hij vier wijd gooide op Kevin Nieveld en Odion Gouverneur met een worp raakte. Dautzenberg ging zelf scoren op een opofferingsslag van Koen Halderman, maar de andere twee lopers bleven achter.

In de 1e7 nam Amsterdam meer afstand door nog eens drie punten toe te voegen op reliever Robyn Clara. Kenny Berkenbosch en Linoy Croes begonnen met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Rodney Daal, wat ook een punt opleverde. Het volgende punt werd toegevoegd op een opofferingsslag van Max Clarijs. Met Daal op het eerste honk zorgde een fout op een grounder van pinch-hitter Rashid Gerard tot lopers 'op de hoeken'. Even later werd Gerard uitgeschakeld op een klap van Mikey De La Cruz, maar dat bracht ook Daal binnen en verhoogde de stand naar 7-1.

Amsterdam scoorde hun achtste punt in de negende inning. Rodney Daal begon met een tweehonkslag in links-midveld waar linksvelder Tommy van de Sanden en midvelder Devano Pieter de bal kwijt raakten in de lampen. Met één uit scoorde Daal na een honkslag van Rashid Gerard.

De zevende DSS-slagbeurt eindigde met een mooie verdedigende actie van Amsterdam-korte stop Zerzinho Croes. Maickel Rietel gooide vervolgens de achtste inning voor Pirates. Hij kreeg een one-out single tegen van Kevin Nieveld, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. In de negende kreeg closer Jim Ploeger nog een one-out single tegen van Denzel Richardson. Hij ging gedwongen uit, waarna een strikeout een einde aan de wedstrijd maakte.DSS - L&D Amsterdam Pirates 1-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates000040301-880
DSS000001000-153
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (1-0)55-2--

Nick Veltkamp211111

Maickel Rietel1--1--

Jim Ploeger11-1--

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-1)4 (*)16343

Reggie Bomberg211---

Robyn Clara3--542
(*) - Helmendach gooide op vier slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-René Ras.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-19:28 uur.
Speeltijd-2:24 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Series Reguliere Competitie.
Max Markies (Amsterdam Pirates) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 36%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.