Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates slaat opnieuw pas laat toe
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates stond op een frisse donderdagavond (3 mei) met 2-0 achter, maar won uiteindelijk met 3-2 van De Glaskoning Twins om bezit te nemen van de tweede plaats.

Twins nam een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning, maar slaagde er niet in meer afstand te nemen en ook niet om de leiding vast te houden. Amsterdam Pirates kwam langszij in de zesde inning en scoorde wat het beslissende punt zou zijn in de achtste.

In hun eerste drie wedstrijden tegen DSS had de Amsterdamse aanval ook een aantal innings nodig om productief te worden. Amsterdam won twee van de drie wedstrijden tegen de Haarlemse ploeg. In hun eerste reeks van het seizoen won Twins tweemaal van Silicon Storks.

(3 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de wedstrijd van vanavond opende Twins de score met twee punten in de eerste helft van de tweede inning, maar verzuimde de voorsprong te behouden. Amsterdam Pirates kwam langszij in de achtste en scoorde het beslissende punt in de achtste slagbeurt.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning scoorde Twins tweemaal in de volgende slagbeurt op starter Kevin Heijstek. In deze inning moest de rechtshander vier honkslagen verwerken. Hij zou daarna nog slechts één honkslag toestaan in de volgende vijf innings.

In de tweede inning opende Dennis De Quint met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Shurman Marlin en scoorde toen ook volgende slagman Bram Grooten een honkslag sloeg. Even later probeerden Marlin (vanaf het 2e honk) en Grooten (vanaf het 1e honk) op te schuiven toen catcher Max Clarijs even de controle verloor op een geworpen bal. Echter, Clarijs had de bal weer snel terug en wist Grooten op het tweede honk uit te schakelen, terwijl Marlin opschoof naar het derde honk. Hij scoorde even later op een 2-out single van Max Kops, maar die werd kort erna uitgeschakeld bij een steelpoging en dat maakte een einde aan de inning.

In de derde inning kreeg Heijstek een lead-off single tegen van Dave Janssen. Hierna schakelde Heijstek de volgende 15 slagmensen op rij uit! Janssen was de laatste loper voor Twins die in scoringspositie kwam, want hij strandde op het derde honk.

Amsterdam Pirates werd aanvankelijk in de eerste vijf innings onder de duim gehouden door de debuterende rechthander Pastor Enrique Martínez Chavez. Hij kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna hij lead-off hitter Kenny Berkenbosch met een worp raakte in de volgende slagbeurt, maar zijn verdediging volgde met een dubbelspel.

In de derde inning begon Martínez met twee strikeouts, kreeg daarna honkslagen tegen van Niels van Weert en Remco Draijer, maar sloot weer af met een strikeout.

Een heel apart moment volgde in de vierde slagbeurt. Nick Urbanus opende met een honkslag, waarna Berkenbosch wederom werd geraakt door een worp. Hierna sloeg Linoy Croes de bal het linksveld in. Nadat de bal was gevangen schoof Urbanus op naar het derde honk. Toen de bal weer in handen was van Martínez op de heuvel draaide hij zich om en stond op het punt de bal naar het tweede honk te gooien voor een appèl, omdat Twins dacht dat Urbanus te vroeg was vertrokken. Terwijl hij dat deed ondernam Urbanus een gedurfde poging te scoren via een gestolen honk. Martínez brak zijn aangooi naar het tweede honk af, draaide zich om en kreeg de bal op tijd bij catcher Dave Janssen, die Urbanus bij de plaat uittikte. Na deze actie maakte Martínez alsnog de appèl-situatie af, terwijl de betreffende loper (Urbanus) inmiddels kort ervoor was uitgeschakeld tijdens de steelpoging! Intussen stond Berkenbosch nog steeds op het eerste honk en daar strandde hij, want twee vangballen sloten de inning vervolgens af.

Martínez kreeg drie opeenvolgende nullen in de vijfde, maar kwam daarna in de problemen in de zesde. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Remco Draijer, die in scoringspositie kwam na een grounder van Zerzinho Croes. Amsterdam kreeg vervolgens de honken vol toen Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch beiden vier wijd kregen. Dat leidde tot een werperswissel en Jakob Syrén nam het over van Martínez. De Zweedse rechtshander werd begroet met een 2-run double van Linoy Croes en dat maakte er een 2-2 stand van.

In de 1e8 bereikte Twins voor het eerst sinds de derde inning weer de honken. Er waren 17 opeenvolgende slagmensen op rij uitgeschakeld, 15 door Kevin Heijstek en twee door reliever Maickel Rietel. Met twee uit in de achtste kreeg Rietel een honkslag tegen van Dave Janssen, maar sloot daarna af met een strikeout.

Met één uit in de 2e8 sloeg Linoy Croes opnieuw een tweehonkslag. Met twee uit scoorde hij wat het winnende punt zou zijn op een honkslag van Rashid Gerard. En zo sloeg Croes twee punten binnen en scoorde het belissende punt, wat hem de titel Man of the Match opleverde, die na elke thuiswedstrijd van Amsterdam Pirates wordt uitgereikt.

Met een 3-2 voorsprong gooide Jim Ploeger de negende inning voor Amsterdam. Hij kreeg twee snelle nullen, waarna hij Dennis De Quint met een worp raakte, maar de wedstrijd even later afsloot met een strikeout. En dat leverde hem zijn tweede save op.


...Het was een fraaie, maar frisse, avond om te honkballen in Amsterdam...

...Links: Stefan Slinger was vanavond de Official Scorer...
...Rechts: Amsterdam Pirates besliste de wedstrijd in de achtste inning...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)L&D Amsterdam Pirates - De Glaskoning Twins 3-2
RHE
De Glaskoning Twins020000000-260
L&D Amsterdam Pirates00000201X-370
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez5.143322

Jakob Syrén, BS (1), L (1-1)2.211411

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek73-522

Maickel Rietel, W (1-0)11-1--

Jim Ploeger, SV (2)12----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Leo Markies.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-2:24 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Pastor Enrique Martínez Chavez (Twins) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,4° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.