Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Neptunus 'one-hits' HCAW, maar stelt winst laat veilig
English

BUSSUM - Curaçao Neptunus stond donderdagavond (3 mei) met slechts 1-0 voor na vier innings tegen HCAW, maar boekte uiteindelijk een comfortabele 9-1 overwinning om ongeslagen te blijven. Neptunus won hun vierde wedstrijd van het seizoen op de dag dat de vereniging 75 jaar bestond.

Met een 4-1 voorsprong na zes innings stelde Neptunus de winst veilig door viermaal te scoren in de zevende slagbeurt. De ploeg kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Benjamin Dille en Quintin De Cuba. Dwayne Kemp en Dudley Leonora (die homerde) sloegen beiden drie punten binnen.

HCAW werd beperkt tot slechts één honkslag op vier werpers. De enige hit was een lead-off triple van Julian Goins in de vijfde inning. Maar de vier werpers gooiden samen ook acht honkslagen.

Eén van de werpers bij Neptunus was Taylor Clemensia, die debuteerde in de Rotterdamse ploeg. De linkshander begon het seizoen aanvankelijk op het roster van Hoofddorp Pioniers, waar zijn vader Angelo Clemensia de 1B Coach is. Dit jaar was het de bedoeling dat Clemensia weer professioneel zou pitchen in een Rookie League-team van de Minnesota Twins-organisatie.

Clemensia maakte zijn profdebuut in 2016 en gooide toen in elf wedstrijden (10 starts). Hij was 1-4 met een 2.47 ERA en 47 strikeouts en 26 keer vier wijd in 43 2/3 inning.

Vorig jaar speelde Clemensia voor twee verschillende teams op Rookie League-niveau. Hij gooide ook toen in elf wedstrijden (vier starts) en was 2-3 met een 3.65 ERA. Hij kwam tot 25 keer drie slag in 24 2/3 inning, maar gaf ook 27 vrije lopen weg.

Clemensia werd op 19 maar 'released' en besloot dit seizoen te gaan gooien voor Neptunus in plaats van Pioniers. De transfer werd officiëel op 30 april, nadat Pioniers afgelopen weekeinde hun openingsreeks had gespeeld tegen Neptunus.

Tegen Pioniers opende Neptunus met een 3-game sweep. HCAW won twee van hun drie wedstrijden tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort in hun eerste series van het seizoen.

(3 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
De wedstrijd begon vanavond met zonnige weersomstandigheden en een vrijwel onbewolkte lucht. Het veld van HCAW staat bekend om zijn 'sun-delays'. Wanneer de zon in links-midveld ondergaat moeten wedstrijden soms worden onderbroken omdat de slagmensen dan last hebben als de zon scherp is. De langste 'sun-delay' duurde ongeveer anderhalf uur. Maar vanavond was de zon niet al te scherp en was er geen 'sun-delay'.

Neptunus stond slechts met 1-0 voor na vier innings en met 4-1 na zes slagbeurten. Neptunus besliste het duel daarna door viermaal te scoren in de eerste helft van de zevende inning.

Na een loper te hebben achtergelaten op het derde honk in de eerste inning opende Neptunus de score in de tweede slagbeurt op starter Timo van Ancum. Met één uit sloegen Quintin De Cuba en Gregory Muller beiden een honkslag. Hierna scoorde De Cuba op een honkslag van rookie Darryl Collins, zijn eerste in de Hoofdklasse. Vorig seizoen maakte Collins zijn debuut, speelde in twee wedstrijden en kreeg één slagbeurt. Twee grounders volgden en Neptunus liet lopers achter op het tweede en derde honk. In de derde kwam Neptunus wederom in scoringspositie. Dit keer eindigde de inning toen Dwayne Kemp het derde honk probeerde te bereiken na een wilde worp, maar werd uitgeschakeld.

HCAW noteerde slechts één honkslag in dit duel, maar het kreeg een kans langszij te komen in de 2e2. In deze slagbeurt gooide Neptunus-starter Diegomar Markwell driemaal vier wijd. De linkshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Vince Rooi, maar die ging gedwongen uit. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Patrick Bok en Kevin Weijgertse ook een vrije loop kregen. Maar de thuisploeg liet drie lopers achter toen een nieuwe gedwongen nul een einde aan de slagbeurt maakte.

HCAW kreeg weer een scoringskans in de derde inning zonder het slaan van een honkslag. Lead-off hitter Jeandro Tromp bereikte het tweede honk na een foute aangooi, waarna hij opschoof naar het derde honk op een opofferingsstootslag van Berend Ruben, die zelf ook veilig op het honk kwam. Echter, kort hierna werd Tromp uitgeschakeld op een comeback-grounder van Roelie Henrique naar pitcher Markwell, die de inning afsloot met drie slag voor de volgende twee slagmensen.

Neptunus nam wat meer afstand door driemaal te scoren in de 1e5 op Chris Pfau. De linkshander gooide afgelopen zondag acht sterke innings als starter tegen Quick Amersfoort, schakelde 12 slagmensen met drie slag uit en had toen 105 pitches nodig. Na slecht drie dagen rust keerde Pfau nu weer terug op de heuvel. Vamavond was hij minder succesvol, want hij moest zeven honkslagen en zeven punten toestaan in drie innings, maar had ook vijf strikeouts. Op vrijdag reist de Amerikaan naar de USA vanwege familie-omstandigheden.

...HCAW Hoofd Coach Roeland Henrique (links) geeft...
...aan Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma...
...ter felicitatie van het 75-jarig bestaan van Neptunus...
...Jaarsma speelde zelf voornamelijk voor HCAW...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de vijfde kwamen de honken vol te staan toen Jochem Koedijk en Stijn van der Meer beiden vier wijd gooide en Benjamin Dille het honk bereikte met een stootslag-honkslag. De drie scoorden allemaal toen Dwayne Kemp volgde met een 'baseclearing, 3-run double'. Echter, Kemp liep te ver door over het tweede honk, kwam in een rundown en werd uitgeschakeld. Dudley Leonora volgde met een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk.

In de 2e5 scoorde HCAW hun enige punt in de wedstrijd en dat begon met hun enige honkslag. Julian Goins opende met een driehonkslag, waarna hij wist te scoren toen er een foute aangooi volgde.

In de volgende inning kreeg HCAW nog een loper in scoringspositie op Riki Saito. De linkshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Vince Rooi, die opschoof na een wilde worp en een grounder, maar achterbleef op het derde honk.

Neptunus besliste de wedstrijd met een 4-run rally op vier hits in de 1e7 op Pfau. Twee van de punten waren onverdiend, want de HCAW-verdediging droeg bij met twee fouten. Lead-off hitter Stijn van der Meer kwam na een fout op het honk en Benjamin Dille sloeg een honkslag. De twee scoorden toen Dudley Leonora volgde met een homerun. Shaldimar Daantji en Quintin De Cuba sloegen hierna ook honkslagen en dat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Bij een poging De Cuba gedwongen uit te schakelen op het tweede honk na een grounder van Gregory Muller werd een fout gemaakt. Daantji scoorde op de klap van Muller, terwijl De Cuba op het derde honk terechtkwam, waar hij ook strandde.

In de zevende en achtste inning bereikte HCAW wederom de honken, nu op de in een Neptunus-uniform debuterende Taylor Clemensia, maar de linkshander werd gesteund met twee dubbelspelen. In de zevende inning gooide Clemensia vier wijd op Kevin Weijgertse en Julian Goins. Een dubbelspel volgde en een strikeout sloot de slagbeurt af. In de achtste kreeg Vince Rooi vier wijd met één uit, waarna een nieuw dubbelspel werd gemaakt.

Neptunus scoorde nog eenmaal in de negende inning op Seb Visser, die de designated hitter was en de pitching in de achtste overnam. Shaldimar Daantji begon de negende met een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Quintin De Cuba.

In de 2e9 kreeg HCAW nog een honkloper op closer Loek van Mil. Hij gooide vier wijd op Patrick Bok met één uit, maar twee grounders maakten vervolgens een einde aan de wedstrijd.


...Roland Laurens breekt zijn knuppel als slagman voor HCAW...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)


HCAW - Curaçao Neptunus 1-9
RHE
Curaçao Neptunus010030401-9162
HCAW000010000-114
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (2-0)543111

Riki Saito, H (1)111---

Taylor Clemensia223---

Loek van Mil111---

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (1-1)41-511

Chris Pfau352775

Seb Visser21-411

Homerun: Neptunus: Dudley Leonora (1)(7e,3-run,op Pfau).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Yme van der Lugt, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Frank de Bruin.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:49 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Joel Hernandez (Neptunus) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.