Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW shuts out Twins in slotduel series
English

OOSTERHOUT - HCAW stond slechts met 1-0 voor na vijf innings, maar won zondag (3 juni) met 7-0 van De Glaskoning Twins in de slotwedstrijd van hun 3-game series. Hierdoor delen de twee teams samen weer de derde plaats.

Op donderdagavond nam Twins een vroege voorsprong in de opener met het scoren van een punt in de tweede inning. Twins hield die voorsprong aanvankelijk vast, maar in de achtste scoorde HCAW tweemaal, voegde een punt toe in de negende en won met 3-1.

Op zaterdag nam Twins wederom een kleine voorsprong, maar hield die dit keer vast en won met 3-1.

Vandaag was het HCAW dat slechts met 1-0 voorstond, maar daarna kwam de ploeg tot een rally van zes punten in de zesde inning. Dat was een prima ondersteuning voor startende werper Chris Pfau, die opnieuw een goed optreden had, negenmaal drie slag gooide en slechts twee honkslagen in zeven innings toestond.

HCAW sloeg maar zes honkslagen, terwijl de Twins-verdediging bijdroeg met vijf fouten.

(3 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Aanvankelijk leek de wedstrijd niet de kant van HCAW op te gaan. Twins-starter Misja Harcksen gooide driemaal drie slag in de eerste inning, waarna hij ook drie opeenvolgende nullen kreeg in de tweede slagbeurt.

HCAW opende daarna de score met één uit in de derde inning, maar dat had mogelijk meer kunnen zijn. Met één uit gooide Harcksen vier wijd op Patrick Bok en Jeandro Tromp. Met twee uit sloeg Berend Ruben een honkslag en bracht Bok binnen. Tromp schoof op naar het tweede honk, maar rende te ver door op de aangooi naar de plaat en werd uitgeschakeld. In plaats van lopers op het eerste en tweede honk met twee uit, was de inning nu ten einde.

In de vierde inning kwam HCAW weer in scoringspositie. Met twee uit (dubbelspel) kreeg Julian Goins vier wijd en stal het tweede honk, maar bleef achter. De ploeg werd weer op rij uitgeschakeld in de vijfde.

Maar HCAW hield de minimale voorsprong vast, ondermeer vanwege de sterke pitching door Chris Pfau. Net als Misja Harcksen gooide de Amerikaanse linkshander driemaal drie slag in de eerste inning. Met twee uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Sam Kennelly, maar sloot daarna af met zijn derde strikeout. Vanaf dat moment schakelde Pfau 16 opeenvolgende slagmensen uit!

De HCAW-aanval, die dit seizoen niet zo heel productief is, voorzag Pfau van nog eens zes punten in de 1e6 op twee werpers. In de rally sloeg HCAW maar drie honkslagen, terwijl de Twins-verdediging vier fouten maakte, resulterend in drie onverdiende punten. Roelie Henrique opende met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte toen Berend Ruben ook een honkslag sloeg. Een opofferingsslag van Seb Visser leverde het eerste punt op. Een fout op een grounder van Bryce Cherry bezorgde HCAW lopers op het eerste en derde honk en bracht nieuwe pitcher Jan Evertse naar de heuvel. De volgende punten kwamen tot stand na een tweehonkslag van Julian Goins en een velderskeus-grounder van Vince Rooi, die geen uit opleverde. Meer punten werden toegevoegd toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Julian Rip en een 'force play-grounder' van Patrick Bok. Hierna kwamen Jeandro Tromp en Roelie Henrique beiden na een fout op het honk, wat weer voor een punt zorgde en de stand opvoerde naar 7-0.

HCAW kreeg hierna geen loper meer in scoringspositie in het restant van de wedstrijd.

Na 16 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Chris Pfau een lead-off double tegen van Ruar Verkerk in de 1e7. Maar die strandde op het tweede honk. De twee honkslag was pas de tweede honkslag die Pfau toestond in zeven innings.

Twins voegde een honkslag toe in elk van de volgende twee innings op twee relievers.

In de achtste nam Moreno Vork de HCAW-pitching over. Hij kreeg een lead-off single tegen van pinch-hitter Dave Janssen, maar die werd gedwongen uitgeschakeld.

In de negende sloot Timo van Ancum af voor de Bussumse ploeg. Hij kreeg ook een lead-off single tegen van Jarreau Martina, waarna hij vier wijd gooide op Sam Kennelly met één uit. De inning en de wedstrijd eindigde daarna met een dubbelspel.De Glaskoning Twins - HCAW 0-7
RHE
HCAW001006000-760
De Glaskoning Twins000000000-045
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, W (2-1)79-2--

Moreno Vork1--1--

Timo van Ancum1-11--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, L (2-2)5.153443

Jan Evertse1.2--131

Reynaldo Sarmiento Claro2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:21 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,9° C; windrichting noord;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.