Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint comfortabel in Oosterhout
English

OOSTERHOUT - L&D Amsterdam Pirates won zaterdagmiddag (5 mei) met 5-2 tegen De Glaskoning Twins. Hoewel het puntenverschil slechts drie was, werd het een overtuigende winst. Amsterdam stond met 5-0 voor in de negende inning achter solide pitching. Twins scoorde daarna hun twee punten in de negende slagbeurt.

Afgelopen donderdagavond kwam de winst niet zo makkelijk. Amsterdam stond toen met 2-0 achter, maar won uiteindelijk met 3-2 door punten te scoren in de zesde en de achtste inning.

Op deze Nationale Bevrijdingsdag had Twins met 9-7 meer honkslagen dan Amsterdam, maar vier daarvan werden genoteerd in de negende inning. De Australiër Sam Kennelly tekende voor drie hits voor Twins.

Voor Twins was dit de eerste thuiswedstrijd op eigen veld in Oosterhout. De voorgaande twee thuiswedstrijden tijdens de opening series werden gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen.

(5 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In de eerste twee innings werd Amsterdam Pirates puntloos gehouden door starter Misja Harcksen. De voormalige prof kreeg drie nullen op rij in de eerste inning (twee strikeouts), waarna hij twee honklopers (tweemaal vier wijd) kreeg in de tweede slagbeurt. Hij sloot daarna af met drie slag voor rookie Max Markies, die zijn eerste verdedigende start maakte voor Amsterdam, want hij was de linksvelder. Afgelopen dinsdagavond debuteerde Markies, maar was toen de designated hitter.

In de derde inning opende Amsterdam de score. Met één uit kreeg Remco Draijer vier wijd en sloeg Zerzinho Croes een honkslag, waarna Nick Urbanus een puntscorende honkslag afleverde. Met lopers 'op de hoeken' eindigde de inning met een dubbelspel.

Amsterdam voegde het tweede punt toe in de zesde slagbeurt. Nick Urbanus was de eerste slagman en werd geraakt door een worp. Hij scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch. Met één uit bereikte Berkenbosch het derde honk op een grounder. Met twee uit kreeg Rashid Gerard opzettelijk vier wijd. Niet alleen om een gedwongen loop op te zetten, maar ook om te gooien op rookie Max Markies, die met drie slag de inning afsloot.

In de 1e7 nam Amsterdam meer afstand door nog eens tweemaal te scoren. Jan Evertse werd de nieuwe pitcher voor Twins en hij begon met vier wijd voor lead-off hitter <>b>Niels van Weert. Hij stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte op een grounder van Remco Draijer. Hierna homerde Zerzinho Croes om er een 4-0 stand van te maken. Voor Croes was dit zijn eerste Hoofdklasse-homerun. De infielder debuteerde in 2010 toen hij in twee wedstrijden speelde voor Hoofddorp Pioniers. Sindsdien kreeg Croes 954 officiële slagbeurten, maar homerde nooit. In zijn 955e slagbeurt deed hij dat voor het eerst.

Na de homerun van Croes kreeg Amsterdam nog twee honklopers. Nick Urbanus sloeg een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Kenny Berkenbosch werd geraakt door een worp. Er volgde een werperswissel, want Shogo Nakashima nam het over. De Japanse werper werd daarna gesteund met een 'inning-ending double play'.

...Zerzinho Croes...
...eerste homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates voegde het vijfde punt toe in de achtste inning, maar liet toen ook drie lopers achter. Rodney Daal bereikte het honk na een fout en Rashid Gerard sloeg een honkslag. Met één uit kreeg Nakashima de honken vol toen hij Niels van Weert raakte met een worp. Hij kreeg vervolgens een punt tegen na vier wijd voor Remco Draijer, wat leidde tot de volgende werperswissel. Thijs Steenwijk nam het over en kreeg een grounder, wat resulteerde in de gedwongen uitschakeling van Gerard op de plaat. Een volgende grounder sloot de slagbeurt af en dat betekende dat er drie lopers achterbleven.

Intussen kwam Amsterdam-starter Robin Schel niet in de problemen en gooide acht solide innings. De linkshander gooide zevenmaal drie slag en stond slechts vijf honkslagen toe.

Twins kwam maar eenmaal in scoringspositie op Schel en dat gebeurde in de eerste inning. Jarreau Martina opende toen met een honkslag en schoof met één uit op na een honkslag van Sam Kennelly. Met twee uit stal Martina het derde honk. Schel sloot de slagbeurt even later af met drie slag voor Shurman Marlin, zodat er lopers achterbleven op het eerste en derde honk.

In de derde kreeg Schel een lead-off stootslag-honkslag te verwerken van Brian Biezen, maar die werd uitgeschakeld na een pick-off. In de vierde was het Sam Kennelly, die voor Twins begon met een honkslag. Dit keer maakte de Amsterdamse verdediging een 'inning-ending double play'.

Met twee uit in de vijfde kwam Nick Peels voor Twins op het honk na een fout, maar ook hij werd uitgeschakeld na een succesvolle pick-off van Schel. In de zesde opende Brian Biezen voor de tweede keer met een honkslag, maar die ging even later gedwongen uit.

Schel schakelde driemaal drie slagmensen op rij uit. Hij schakelde de laatste acht opeenvolgende slagmensen uit, waaronder vier strikeouts op rij.

Met een 5-0 voorsprong gooide Daan Hendrix de negende inning voor Amsterdam, maar hij kwam met één uit in de problemen. Hij kreeg toen de honken vol toen Ruar Verkerk, Sam Kennelly en Dennis De Quint allemaal een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Shurman Marlin en een honkslag van Bob van der Meer bracht twee lopers binnen, waarna de wedstrijd eindigde met een grounder.De Glaskoning Twins - L&D Amsterdam Pirates 2-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates001001210-571
De Glaskoning Twins000000002-291
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Robin Schel, W (1-0)87-5--

Daan Hendrix1--422

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, L (0-1)654422

Jan Evertse0.1-1222

Shogo Nakashima11111-

Thijs Steenwijk1.2-----

Homerun: Pirates: Zerzinho Croes (1)(7e, 2-run,op Evertse).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-René Ras, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:29 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,6° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 38%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.