Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus verslaat Amsterdam Pirates nipt in series-opener
English

AMSTERDAM - Curaçao Neptunus opende de 3-game series tegen koploper L&D Amsterdam Pirates donderdagavond (5 juli) met een 4-3 winst in Amsterdam.

Neptunus scoorde de vier punten allemaal in de eerste inning op vijf honkslagen. In het restant van de wedstrijd werd de ploeg puntloos gehouden en bleef beperkt tot maar drie honkslagen.

Amsterdam verkleinde de achterstand vanavond de vierde inning. De thuisploeg kreeg een kans minimaal langszij te komen, maar liet een aantal lopers achter in scoringspositie.

De Amsterdam vs. Neptunus series is de enige die deze dagen op het programma staat. De wedstrijden verhuisden naar deze data, omdat de twee ploegen vorige maand deelnamen aan het toernooi om de European Champions Cup.

Na komende zondag wordt de reguliere competitie onderbroken voor de 29e editie van de Honkbal Week Haarlem, die op vrijdag 13 juli begint.

(5 juli)

Uitslagen
Compleet Speelschema




In deze reeks mist Neptunus een paar van hun jongere spelers. Aanstaande maandag opent het Nederlands Onder-18 Team (Jong Oranje) het Europees Kampioenschap Junioren in Italië. Ter voorbereiding op het evenement houdt de ploeg momenteel een trainingskamp in Regensburg (Duitsland). Neptunus-pitcher Jiorgeny Casimiri en outfielders Darryl Collins en Ruendrick Piternella behoren tot de geselecteerde spelers van de ploeg. Voor vandaag keerde Collins vanuit Duitsland terug om bij Neptunus te zijn. Hij zal ook komende zaterdag bij het team zijn. Bovendien mist ervaren outfielder Shaldimar Daantji de hele reeks om privé-redenen.

Neptunus sloeg met vier punten toe in de eerste helft van de eerste inning op vijf honkslagen op Amsterdam-starter Kevin Heijstek. Neptunus nam een snelle 2-0 voorsprong, want de rechtshander moest een honkslag toestaan van drie van de eerste vier slagmensen. Stijn van der Meer begon met een honkslag en bereikte het derde honk op een one-out single van Dwayne Kemp. Hierna scoorden beiden na een honkslag van Gianison Boekhoudt. Een fout volgde op een 'force play-grounder' van Dudley Leonora en een honkslag van Darryl Collins zorgde voor volle honken. Twee punten werden toegevoegd toen volgende slagman Quintin De Cuba een 2-run double sloeg.

In deze openingsslagbeurt maakte de Amsterdamse verdediging twee fouten, wat niet veel voorkomt. Voor het duel van vandaag voerde de ploeg de Hoofdklasse aan met het minste aantal fouten, slechts 15. De 17 fouten zijn nog altijd de minste, gevolgd door Neptunus, waarvan de verdediging 19 fouten maakte. Ter vergelijking, de verdediging van Silicon Storks maakte tot nu toe de meeste veldfouten met 72.

In het restant van de wedstrijd sloeg Neptunus nog maar drie honkslagen en kreeg nog maar drie lopers in scoringspositie.

Na de vier punten te hebben tegen gekregen in de eerste inning schakelde Kevin Heijstek 12 van de volgende 13 slagmensen uit. In de tweede inning kreeg hij een one-out single tegen van Benjamin Dille, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Neptunus kreeg hun volgende loper in scoringspositie in de zesde inning. Met één uit sloegen Dudley Leonora en Darryl Collins beiden een honkslagen en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Quintin De Cuba. De drie lopers bleven echter achter toen een vangbal en een grounder de slagbeurt afsloten.

In de achtste inning nam Jim Ploeger het werpen over van Heijstek. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Gianison Boekhoudt, die het tweede honk stal met twee uit, maar daarna achterbleef.

Diegomar Markwell startte voor Neptunus en schakelde negen van de eerste tien slagmensen uit. De linkshander kreeg echter wat problemen in de vierde inning en moest twee punten toestaan. Met één uit kreeg Amsterdam de honken vol toen Nick Urbanus, Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard allen een honkslag sloegen. Hierna gooide Markwell vier wijd op Rodney Daal wat een punt opleverde, waarna hij volgde met een wilde worp, wat voor het tweede punt zorgde. Met lopers op het tweede en derde honk maakten twee grounders een einde aan de inning, maar Amsterdam had de achterstand teruggebracht naar 4-2.

In de volgende twee innings stond Markwell één slagman tot de honken toe. Hij keerde terug op de heuvel in de zevende en kreeg toen een lead-off single tegen van Linoy Croes. De linkshander werd hierna opgevolgd door Loek van Mil, die de honken vol kreeg. Eerst schoof Croes op naar het tweede honk na een opofferingsstootslag van Max Clarijs. Van Mil gooide hierna vier wijd op Victor Draijer en Remco Draijer, wat voor volle honken zorgde. Even later werd een punt gescoord op een grounder van pinch-hitter Zerzinho Croes. Maar met lopers op het tweede en derde honk sloot Van Mil af met een strikeout.

In de 2e9 kreeg Amsterdam nog een kans tot scoren te komen. Met één uit sloeg Max Clarijs een honkslag en dat leidde tot de volgende werperswissel, want Berry van Driel nam het over. Die kreeg met twee uit een honkslag tegen van Remco Draijer, wat Amsterdam lopers 'op de honken' opleverde. Echter, een grounder maakte daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.

Hiermee werd Diegomar Markwell's record verhoogd naar 8-0. Kevin Heijstek kreeg voor het eerst dit seizoen een nederlaag achter zijn naam en staat nu op 5-1.



L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 3-4
RHE
Curaçao Neptunus400000000-480
L&D Amsterdam Pirates000200100-382
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (8-0)6 (*)51633

Loek van Mil, H (3)2.1121--

Berry van Driel, SV (5)0.2--1--
(*) - Markwell gooide op één slagman in de zevende inning

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (5-1)731843

Jim Ploeger221---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-René Ras, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:31 uur.
Speeltijd-2:25 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 66%.




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.