Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates boekt comfortabele winst tegen Neptunus
English

ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates is de 3-game series tegen Curaçao Neptunus donderdagavond (6 september) begonnen met een comfortabele 10-3 overwinning. De reeks wordt zaterdag voortgezet in Amsterdam.

Een week geleden opende Neptunus hun 3-game series tegen HCAW eveneens met een ruime nederlaag op eigen veld. Toen werd het 13-0 in zeven innings.

De wedstrijd was de enige die donderdagavond werd gespeeld. Drie andere wedstrijden werden afgelast wegens regen en de condities van de speelvelden. De drie wedstrijden zijn allemaal opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond.

Amsterdam Pirates kwam tot 16 honkslagen in het duel van vanavond, terwijl Neptunus in 6 2/3 inning hitloos werd gehouden door de Amsterdamse pitching. Remco Draijer en Rodney Daal lieten beiden drie honkslagen noteren. Daal scoorde ook driemaal.

(6 september)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus werd 6 2/3 inning zowel puntloos als hitloos gehouden. Veteraan rechtshander Rob Cordemans startte voor Amsterdam Pirates en gooide zesmaal drie slag. Hoewel hij slechts 64 pitches had gegooid en bezig was aan een No-Hitter werd Cordemans na vijf innings afgelost. Linkshander Robin Schel nam het over in de zesde en kreeg drie opeenvolgende nullen. Met twee uit in de zevende kreeg Schel een honkslag tegen van Dwayne Kemp, wat een einde maakte aan de No-Hitter.

Met een 8-0 achterstand scoorde Neptunus hun drie punten in de 2e8 na een nieuwe werperswissel. Maickel Rietel beklom de heuvel voor Amsterdam, maar kwam in de problemen. Hij kreeg honkslagen tegen van Dudley Leonora en Darryl Collins, wat werd gevolgd door een 2-run double van Quintin De Cuba en een puntscorende honkslag van Greg Muller. Hierna werd Rietel opgevolgd door Jim Ploeger, die de volgende drie slagmensen uitschakelde. De linkshander zorgde ook voor drie nullen op rij in de negende en sloot af met twee strikeouts.

De achtste inning was de enige waarin Neptunus in scoringspositie kwam. Cordemans stond slechts twee slagmensen tot de honken toe in de vijf innings die hij gooide. Cordemans gooide vier wijd op lead-off hitter Stijn van der Meer in de eerste inning, maar hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel nadat volgende slagman Benjamin Dille werd uitgevangen door rechtsvelder Linoy Croes. Cordemans volgde met driemaal drie slag in de tweede inning en voegde nog eens twee strikeouts toe in de derde slagbeurt. Met één uit in de vijfde gooide hij vier wijd op Dudley Leonora, maar die ging uit bij een steelpoging.

Na een loper te hebben achtergelaten op het derde honk in de tweede inning op starter Diegomar Markwell opende Amsterdam de score met drie runs in de derde inning. Max Clarijs begon met een tweehonkslag en Victor Draijer volgde met een honkslag. Een honkslag van Remco Draijer, opofferingsslag van Nick Urbanus en een 2-out double van Linoy Croes zorgden daarna voor de punten.

Eén punt werd toegevoegd in de vierde toen Rodney Daal opende met een homerun.

Amsterdam vergrootte de voorsprong vanaf de zevende inning. In die slagbeurt scoorde Amsterdam hun vijfde punt op Elton Koeiman, die het van Markwell had overgenomen in de voorgaande inning. Hij kreeg een one-out double tegen van Niels van Weert, die scoorde op een hiernavolgende honkslag van Nick Urbanus. Met twee uit liet ook Linoy Croes een honkslag noteren en volgde weer een werperswissel. Koeiman werd opgevolgd door Kevin Kelly, die zijn eerste optreden van het seizoen maakte voor Neptunus. Een paar dagen geleden keerde de rechtshander terug uit Italië waar hij dit seizoen speelde voor Pirati dei Rimini.

Kelly moest nog eens drie punten toestaan in de achtste inning. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Rodney Daal en kreeg daarna een honkslag tegen van Max Clarijs. Een RBI-double van Victor Draijer, puntscorende infield-hit van Remco Draijer en opofferingsslag van Niels van Weert brachten de drie punten binnen en verhoogden de stand naar 8-0. Het bracht ook een nieuwe werper naar de heuvel, want Taylor Clemensia nam het over. De linkshander kreeg een 'force play-grounder' van Nick Urbanus, maar volgde met een wilde worp en kreeg de honken vol na vier wijd voor Kenny Berkenbosch en Linoy Croes. Met drie lopers op de honken werd Jiorgeny Casimiri de nieuwe werper voor Neptunus en hij kreeg een inning-afsluitende foul-out. Doordat Kelly nu weer terug is bij de ploeg droeg hij ook weer het shirt met rugnummer 33, dat dit seizoen werd gedragen door Casimiri. Die speelde vanavond met nummer 7, dat dit seizoen werd gebruikt door een back-up catcher.

Met een 8-3 voorsprong scoorde Amsterdam nog twee punten in de 1e9. Rodney Daal begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna hij met één uit scoorde op een opofferingsslag van Victor Draijer. Hierna sloeg Remco Draijer een tweehonkslag. Dat leidde tot weer een werperswissel, want Berry van Driel werd de zesde werper in de wedstrijd voor Neptunus. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Niels van Weert, die er een 10-3 stand van maakte.Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 3-10
RHE
L&D Amsterdam Pirates003100132-10160
Curaçao Neptunus000000030-350
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (3-0)562---

Robin Schel21-1--

Maickel Rietel- (*)--433

Jim Ploeger22----
(*) - Rietel gooide op vier slagmensen in de achtste inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (1-2)552644

Elton Koeiman1.2--411

Kevin Kelly0.2-1333

Taylor Clemensia0.1-2---

Jiorgeny Casimiri1--222

Berry van Driel0.1--1--

Homerun: Pirates: Rodney Daal (1)(4e,solo,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-René Ras, 1B-John Beltman, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Brendy De Smet.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16,9° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 83%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.