Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' tegen Neptunus
English

ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates completeerde een 3-game sweep op zondag (9 september) tegen Curaçao Neptunus waarmee de Kampioenspoule werd afgesloten. Afgelopen donderdag opende Amsterdam Pirates de series met een overtuigende 10-3 winst in Rotterdam.

Op zaterdag nam Amsterdam een snelle voorsprong, maar kwam Neptunus langszij. De wedstrijd werd verlengd en Amsterdam won met 6-5 in de dertiende inning.

Vandaag had het duel wederom extra innings nodig. De wedstrijd was na negen innings nog puntloos en dit keer won Amsterdam met 2-0 in elf innings.

Met de winst op zaterdag eindigde Amsterdam Pirates op de eerste plaats in de Kampioenspoule. Hiermee verdiende de ploeg het thuisvoordeel in vier wedstrijden van de best-of-seven Holland Series tegen Neptunus, die op 27 september begint.

De verslagen van de overige wedstrijden van vandaag worden later toegevoegd.

(9 september)

Uitslagen
Compleet Speelschema
...Akswasi Frimpong gooit de ceremoniële eerste bal...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor aanvang van de wedstrijd van vandaag werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Akwasi Frimpong. In februari nam Frimpong deel aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea). Daar vertegenwoordigde hij Ghana in skeleton.

Amsterdam Pirates kreeg hun eerste loper in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning op starter Elton Koeiman. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Remco Draijer, die opschoof na een grounder, maar daarna strandde op het tweede honk.

Neptunus kwam ook in scoringspositie in hun eerste slagbeurt toen Dwayne Kemp een tweehonkslag sloeg met twee uit op starter Kyle Ward, maar ook die bleef achter op het tweede honk.

Amsterdam kreeg de volgende scoringskans in de derde inning. Met twee uit sloeg Nick Urbanus een tweehonkslag en Gilmer Lampe een honkslag, maar een gedwongen nul maakte een einde aan de slagbeurt. Lampe speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Amsterdam. Afgelopen woensdagavond werd Lampe Italiaans kampioen met UnipolSai Fortitudo Bologna. Pitcher Kevin Kelly keerde ook weer terug op de heuvel voor Neptunus na dit seizoen in Italië te hebben gespeeld.

In de vierde was het Neptunus' beurt om een tweede loper in scoringspositie te krijgen. Dwayne Kemp begon met een honkslag, schoof op na een one-out single van Darryl Collins, maar strandde opnieuw op het tweede honk.

Met één uit in de 1e5 kreeg Amsterdam twee honklopers. Aidan Finnegan kwam toen op het honk na een fout en Remco Draijer sloeg een honkslag, maar een dubbelspel sloot de inning af.

Hetzelfde scenario volgde in de zesde inning. Met één uit sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag voor Amsteram, wat leidde tot een werperswissel. Loek van Mil nam het over van Elton Koeiman, maar werd begroet met een infield-hit van Linoy Croes. Hierna maakte de Neptuniaanse verdediging wederom een dubbelspel.

In de volgende vier innings (waaronder de tiende) schakelde Van Mil alle slagmensen op rij uit.

Na een loper op het tweede honk te hebben achtergelaten in de vierde kreeg Neptunus slechts tweemaal een loper op het eerste honk op Kyle Ward. In de achtste inning nam Robin Schel de Amsterdamse pitching over en schakelde drie slagmensen op rij uit.

Neptunus kreeg daarna als eerste in dit duel een loper op het derde honk. Gianison Boekhoudt begon met een honkslag en schoof op naar het tweede honk na een opofferingsstootslag van Darryl Collins. Volgende slagman Shaldimar Daantji kreeg daarna vier wijd en de twee lopers schoven op na een grounder van Quintin De Cuba. Maar de twee bleven achter op het tweede en derde honk toen Greg Muller werd uitgevangen.

En zo ging de wedstrijd voor de tweede dag op rij de verlenging in.

In de 1e11 nam Brendan Schoemaker de Neptunus-pitching over als opvolger van Loek van Mil. Met twee uit gooide Schoemaker vier wijd op Gilmer Lampe. Hierna maakte Kenny Berkenbosch goed contact en dreunde de bal over de linksveld-omheining voor een 2-run homerun. Volgende slagman Linoy Croes sloeg nog een tweehonkslag, maar bleef achter.

In de 2e11 kreeg Robin Schel drie opeenvolgende nullen om winnende werper te worden. Hiermee completeerde Amsterdam Pirates een 3-game sweep tegen de titelverdediger.


...Akwasi Frimpong, die in februari van dit jaar namens Ghana deelnam in skeleton tijdens de Olympische Winterspelen...
...in Zuid-Korea, ontmoet Hoofd Coaches Charles Urbanus (Amsterdam Pirates) en Ronald Jaarsma (Neptunus)...

...Links: Kevin Kelly en Gilmer Lampe keerden terug naar Neptunus en Pirates na dit jaar in Italië te hebben gespeeld...
...Rechts: Amsterdam midvelder Remco Draijer en rechtsvelder Linoy Croes gaan op een geslagen bal af...

...Elton Koeiman (links) en Kyle Ward waren vandaag de startende werpers...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 0-2 (11 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates000000000 02-271
Curaçao Neptunus000000000 00-061
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward7514--

Robin Schel, W (1-0)4112--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman5.1-24--

Loek van Mil4.24-1--

Brendan Schoemaker, L (0-1)111222

Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (2)(11e,2-run,op Schoemaker).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Winfried Berkvens, 1B-Peter de Haan, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Akwasi Frimpong, deelnemer skeleton namens Ghana aan de Olympische Winter Spelen 2018, gooide de ceremoniële eersta bal.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,2° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.