Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers verslaat Twins nipt
English

OOSTERHOUT - Hoofddorp Pioniers brak donderdagmiddag (10 mei) een 1-1 stand in de zevende inning won nipt met 2-1 van De Glaskoning Twins in de opener van hun 3-game series.

Voor Pioniers was dit pas de tweede overwinning van het seizoen (en de tweede op rij). Afgelopen zondag won Pioniers ook met een verschil van één punt en versloeg DSS toen met 4-3 in tien innings.

Pioniers werd met 6-5 'outhit' door Twins, dat langszij kwam in de vijfde inning.

(10 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Voor de derde week op rij had Lars Huijer een prima pitching-optreden. In de seizoen-opener was hij de verliezende werper tegen Curaçao Neptunus, maar gooide zevenmaal drie slag in zes innings. Een week geleden kwam hij tot negenmaal drie slag in zeven innings tegen DSS en verliet de heuvel met een 2-0 voorsprong, maar daarna verspeelde de bullpen de voorsprong en eindigde het duel met een 3-3 stand.

Vandaag gooide Huijer het hele duel voor Pioniers. Dit keer had de rechtshander tien strikeouts, gaf geen vrije lopen weg en stond maar zes honkslagen toe. In de negen innings die hij op de heuvel stond had Huijer slechts 99 pitches nodig.

Pastor Enrique Martínez Chavez startte voor Twins en kreeg honklopers in vijf van de zes innings die hij gooide. Echter, Pioniers kwam maar in twee van deze slagbeurten in scoringspositie.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Leandro Anasagasti een honkslag met één uit en bereikte het tweede honk op een grounder van Ibo Redan, maar bleef daarna achter. In de volgende inning opende Joey de Koning met een honkslag, maar strandde op het eerste honk. In de derde werd Mark Smit geraakt door een worp met één uit, maar de Twins-verdediging maakte vervolgens een dubbelspel.

Pioniers kwam voor de tweede keer in scoringspositie in de vierde inning en opende toen ook de score. Ibo Redan begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een wilde worp. De honken kwamen hierna vol te staan toen Martínez vier wijd gooide op Jelle Kroft en Joey de Koning. Redan scoorde even later op een opofferingsslag van Angelo Wicklert, maar Pioniers liet twee lopers achter.

Lars Huijer schakelde 12 van de eerste 13 slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. Na driemaal drie slag in de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Dennis De Quint in de tweede slagbeurt, mar schakelde daarna de volgende negen slagmensen op rij uit.

In de vijfde inning scoorde Twins de gelijkmaker. Bram Grooten begon met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk met één uit op een comeback-grounder van Nick Peels. Hij scoorde toen rookie Max Kops ook een tweehonkslag sloeg, maar die strandde daarna op het tweede honk.

Beide teams kregen nog een aantal scoringskansen in het restant van de wedstrijd, maar alleen Pioniers wist nog eenmaal tot scoren te komen. In de laatste vier innings liet Pioniers zes lopers achter, terwijl Twins er vier strandde.

Twins kreeg het mogelijke leidende punt op het derde honk in de zesde inning. Met één uit sloeg Ruar Verkerk een honkslag en schoof op na een grounder en een doorgeschoten bal, maar hij bleef daarna achter op het derde honk.

Pioniers hernam de leiding in de 1e7 op nieuwe pitcher Jan Evertse. Glenn Bakker begon met een tweehonkslag en Tyler Boersma kreeg vier wijd. Hierna eindigde een grounder van Duco Nuijten in een fout van tweede honkman Sam Kennelly. Dat bracht de twee lopers een honk verder en Bakker wist te scoren om Pioniers op een 2-1 voorsprong te zetten. In een poging dat te voorkomen gooide Kennelly de bal naar catcher Jarreau Martina. Na het eerste honk te hebben bereikt werd Nuijten alsnog uitgeschakeld, want Martina gooide de bal naar eerste honkman Shurman Marlin, die de loper uittikte. Met één uit en Boersma op het tweede honk kreeg Mark Smit vier wijd. De twee lopers schoven op na een wilde worp, maar bleven achter op het tweede en derde honk.

In de volgende inning weer een kans wat meer afstand te nemen, want het kreeg de honken vol op nieuwe pitcher Thijs Steenwijk. Jelle Kroft begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Mervin Gario het tweede honk stal en Joey de Koning vier wijd kreeg. De twee voerden een 'double-steal', maar hierna werd Angelo Wicklert uitgevangen. Met het eerste honk open kreeg Glenn Bakker opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. In plaats daarvan zorgde een binnenhoog voor de tweede nul, waarna een grounder de slagbeurt afsloot en de drie lopers achterbleven.

Twins kwam weer in scoringspositie in de 2e8. Pinch-hitter Bob van der Meer kwam na een fout op het honk en schoof op na een grounder, maar strandde op het tweede honk.

Twins kreeg nog een laatste kans de achterstand ongedaan te maken in de 2e9. Met één uit kwam Dennis De Quint via een infield-hit op het honk, maar werd uitgeschakeld op een grounder van Bram Grooten. De laatste kwam in scoringspositie toen volgende slagman Shurman Marlin een honkslag sloeg, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op een grounder van pinch-hitter Dave Janssen. En dat maakte een einde aan de wedstrijd.De Glaskoning Twins - Hoofddorp Pioniers 1-2
RHE
Hoofddorp Pioniers000100100-251
De Glaskoning Twins000010000-161
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-1)910-611

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez653311

Jan Evertse, L (1-1)1-2111

Thijs Steenwijk2121--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Jos van Eijsden, 1B-André Ficken, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,9° C; windrichting west;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.