Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus boekt zevende winst op rij; Dwayne Kemp bereikt mijlpaal
English

HAARLEM - Curaçao Neptunus won donderdagmiddag (10 mei) met 12-5 in de opener van een 3-game series tegen DSS om hun zevende wedstrijd te winnen en ongeslagen te blijven.

Neptunus nam een vroege voorsprong, scoorde vijf punten in de tweede inning en stond met 7-2 voor na drie slagbeurten. De team slaagde er daarna niet in meer runs toe te voegen om het mercy-regel puntenverschil van 10 te verkrijgen, want men bleef puntloos in de volgende drie innings. Overigens was Neptunus vandaag één van drie ploegen die verzuimde een 10-punten-verschil op te bouwen na een ruime vroege voorsprong.

Met de stand op 8-3 verkleinde DSS de achterstand naar 8-5 na een werperswissel in de achtste inning, maar Neptunus voegde daarna nog vier runs toe in de negende.

Neptunus kwam vandaag tot 17 honkslagen. Vier daarvan werden geslagen door derde honkman Dwayne Kemp, waaronder zijn 500e op het hoogste niveau. Alle negen startende spelers sloegen minstens één honkslag.

(10 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus opende de score al snel, want Stijn van der Meer startte de wedstrijd met een lead-off homerun op de Australische rechtshander Greg Mosel.

In de tweede inning kwam Neptunus tot een rally van vijf punten op zes honkslagen. Vier van deze punten werden gescoord met twee uit. Shaldimar Daantji begon met een driehonkslag, zijn derde inmiddels van het seizoen. Met één uit scoorde hij na een honkslag van Gregory Muller. Jochem Koedijk voegde ook een honkslag toe en een grounder zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Beiden scoorden op een honkslag van Benjamin Dille, wat werd gevolgd door een RBI-double van Dwayne Kemp. Even later stal Kemp het derde honk en scoorde het vijfde punt in de slagbeurt op een tweehonkslag van Dudley Leonora. Hierna gooide Mosel vier wijd op Gianison Boekhoudt, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. De ervaren catcher raakte op zijn geblesseerd tijdens het oefenseizoen en bericht werd toen dat hij mogelijk enige weken zou zijn uitgeschakeld. Maar vandaag keerde hij terug en was hij de designated hitter.

Neptunus-starter Diegomar Markwell kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar zag DSS tweemaal scoren in de volgende slagbeurt. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Denzel Richardson, die het tweede honk stal met één uit. Een foute aangooi van Markwell tijdens een pick-off stelde Richardson in staat het derde honk te bereiken. Met twee uit gooide Markwell vier wijd op Sander Paap, waarna hij een 2-run double tegen kreeg van Koen Halderman en dat bracht de stand op 5-2.

Neptunus pakte één van deze punten weer terug in de 1e3. Gregory Muller sloeg toen een honkslag met één uit, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Stijn van der Meer.

In de volgende drie innings werd Neptunus puntloos gehouden door reliever Tim Halderman. Na te zijn gesteund met een dubbelspel in de vierde kreeg hij twee honkslagen tegen. De eerste daarvan werd geslagen door Gianison Boekhoudt, die werd vervangen door pinch-runner Ruendrick Piternella na het bereiken van het eerste honk. Shaldimar Daantji tekende voor de tweede honkslag, maar de twee lopers bleven achter.

Halderman kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings en dat waren allemaal vangballen.

DSS scoorde weer een punt met twee uit in de vijfde inning toen Kevin Nieveld homerde. Dat halveerde de achterstand, want de stand was nu 6-3.

In de 1e7 scoorde Neptunus hun eerste punt op Halderman. Ruendrick Piternella opende met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out double van Quintin De Cuba.

In de 2e7 kreeg DSS hun openingsslagman op het honk toen Sander Paap vier wijd kreeg. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Koen Halderman. De inning eindigde toen Neptunus een dubbelspel maakte op een grounder van Djewi De Lanoi, die daarbij een hamstring-blessure opliep en het duel moest verlaten. Na afloop werd bekend dat hij De Lanoi een klein scheurtje in zijn hamstring had en drie tot zes weken zal zijn uitgeschakeld.

...Dwayne Kemp...
...500 'career' honkslagen...
(© Foto: Henk Seppen)
In de achtste inning wist Neptunus niet nogmaals tot scoren te komen en liet drie lopers achter op nieuwe pitcher Mike Groen. Met één uit werd Benjamin Dille geraakt door een worp en Dwayne Kemp volgde met een honkslag, wat de 500e was in zijn Hoofdklasse-loopbaan. Met twee uit schoven de twee lopers op na een wilde worp, waarna Ruendrick Piternella met vier wijd voor volle honken zorgde. Een vangbal sloot de slagbeurt vervolgens af.

In de 2e8, met een 8-3 voorsprong, ging Neptunus naar de bullpen. Diegomar Markwell, die de steun kreeg van een dubbelspel in de zevende inning, werd opgevolgd door Taylor Clemensia. Hoewel de linkshander driemaal drie slag gooide kwam hij ook in de problemen, want hij gaf vier vrije lopen weg en moest ook twee punten toestaan. Clemensia begon met drie slag voor lead-off hitter Kevin Nieveld, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp en dus kon de slagman het eerste honk bereiken. Nieveld kwam in scoringspositie na een volgende wilde worp en de honken kwamen vol te staan toen Odion Gouverneur en Tino van Erk beiden vier wijd kregen. Hierna schakelde Clemensia Denzel Richardson en Omar Williams met drie slag uit. Maar hij volgde met nog eens tweemaal vier wijd, dit keer voor Tommy van de Sanden en Sander Paap, wat leidde tot twee punten en de honken vol hield. Het resulteerde ook in een werperswissel. Berry van Driel nam het over en hij kreeg een 'force play-grounder' van Koen Halderman wat de inning afsloot. Echter, DSS had de achterstand verkleind naar 8-5.

In de 1e9 scoorde Neptunus nog eens vier punten (twee onverdiend) op slechts één honkslag en dat verhoogde de voorsprong naar 12-5. Midvelder Denzel Richardson nam de pitching bij DSS over, maar hij gooide driemaal vier wijd. Overigens gooide drie Neptuniaanse werpers negenmaal vier wijd, terwijl vijf DSS-werpers er samen vijf uitdeelden. In de negende gooide Richardson vier wijd op lead-off hitter Quintin De Cuba, waarna hij rookie Joel Hernandez met drie slag uitschakelde. De honken kwamen vol te staan toen Jochem Koedijk en Stijn van der Meer ook vier wijd kregen. Er volgde weer een werperswissel. Utility player Kevin Nieveld, die het duel begon als tweede honkman en in de achtste inning naar het derde honk verhuisde, beklom de heuvel voor de Haarlemse ploeg. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Benjamin Dille, maar dat eindigde in een fout, een punt en hield de honken vol. Het volgende punt werd gescoord toen de lopers het volgende honk kregen via schijn. Een grounder van Dwayne Kemp en een honkslag van Dudley Leonora leverden nog eens twee punten op.

DSS kreeg ook nog de honken vol in de 2e9 op Berry van Driel, maar wist niet meer tot scoren te komen. Rookie Barry Beugeling (die debuteerde) begon met vier wijd. Met één uit kreeg ook Odion Gouverneur vier wijd, net als Denzel Richardson met twee uit. Een vangbal maakte daarna een einde aan de wedstrijd en dat leverde Van Driel zijn derde save van het seizoen op.DSS - Curaçao Neptunus 5-12
RHE
Curaçao Neptunus151000104-12171
DSS020010020-551
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (3-0)752533

Taylor Clemensia0.234-22

Berry van Driel, SV (3)1.1-3---

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Greg Mosel, L (0-1)3111077

Tim Halderman4--511

Mike Groen1-11--

Denzel Richardson0.113-32

Kevin Nieveld0.2--11-

Homeruns: Neptunus: Stijn van der Meer (1)(1e,solo,op Mosel); DSS: Kevin Nieveld (1)(5e,solo,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter Brink, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:56 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Barry Beugeling (DSS) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 75%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.