Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint ook 2e duel tegen Quick Amersfoort
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates brak zaterdag (12 mei) een 2-2 stand in de derde inning en ging met 8-4 winnen tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort.

Donderdagamiddag opende Amsterdam de 3-game series met een 9-0 shutout.

Vandaag werd Amsterdam met 11-10 'outhit'. Rachid Engelhardt sloeg 3-uit-5 voor Quick Amersfoort. Voor Amsterdam sloegen acht van de negen spelers in de line-up minimaal één honkslag. De enige speler zonder hit was rookie Max Markies.

(12 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates nam een vroege 2-0 voorsprong, maar verzuimde die aanvankelijk vast te houden. Quick Amersfoort kwam langszij in de 1e3. Hierna nam Amsterdam vanaf de 2e3 meer afstand en voegde in drie slagbeurten nog eens vijf punten toe.

Quick Amersfoort kwam dicht bij het openingspunt in de eerste heflt van de eerste inning op starter Robin Schel. De linkshander kreeg een honkslag tegen van lead-off hitter Wesley Bernardus, die opschoof na een opofferingsstootslag en het derde honk stal. Rachid Engelhardt werd daarna uitgevangen door midvelder Remco Draijer. Bernardus vertrek hierop vanaf het derde honk, maar Draijer maakte een prima aangooi naar catcher Rodney Daal, die de loper uittikte en een dubbelspel completeerde.

In de tweede inning kreeg Quick weer een scoringskans, maar dit keer liet de ploeg drie lopers achter. Met één uit kreeg Tijmen Takke vier wijd, waarna Jules Cremer en Remian Denis beiden een honkslag sloegen. Maar Robin Schel volgde met twee strikeouts.

Even later opende Amsterdam Pirates de score met twee runs op Colin van Laar, net als Schel een linkshander. Beide punten waren onverdiend, want Quick maakte drie fouten. Rodney Daal begon met een honkslag, waarna hij uitgeschakeld leek te worden op een grounder richting eerste honk van Linoy Croes. Echter, er werd een foute aangooi gemaakt. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een doorgeschoten bal scoorde Daal op een opofferingsslag van Rashid Gerard. Even later kwam Croes in een rundown na een pick-off op het tweede honk, maar hij bereikte niet alleen veilig het derde honk toen er weer een fout werd gemaakt, hij was hierdoor ook in staat de gelijkmaker te scoren.

Quick kwam langszij in de 1e3 op vier honkslagen. Wesley Bernardus en Jelle Blaauw begonnen met honkslagen. Als loper op het tweede honk werd Bernardus vervolgens uitgeschakeld na een pick-off van catcher Rodney Daal. Hierna sloegen Rachid Engelhardt en Bryan Engelhardt beiden een honkslag, wat een punt opleverde. Met lopers op het eerste en derde honk werd een line drive van Tijmen Takke gevangen, maar Bryan Engelhardt scoorde daarna het gelijkmakende punt na een wilde worp.

Pirates hernam onmiddellijk weer de leiding in hun derde slagbeurt. Zerzinho Croes begon met vier wijd en Kenny Berkenbosch sloeg een honkslag met één uit. Na een 'double-steal' kwamen de honken vol te staan toen Rodney Daal vier wijd kreeg. Linoy Croes volgde met een 2-run single om Amsterdam op een 4-2 voorsprong te zetten. Een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

Amsterdam voegde een punt toe in de vierde. Max Clarijs begon met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Zerzinho Croes.

De thuisploeg scoorde weer tweemaal in de vijfde. Met één uit kregen Rodney Daal en Linoy Croes beiden vier wijd. Er volgde een werperswissel, want Jurjen van Zijl nam het over van Colin van Laar. De twee lopers schoven op na een grounder, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Max Clarijs om de stand op 7-2 te brengen.

Na te hebben gescoord in de derde inning werd Quick op rij uitgeschakeld door Robin Schel in de vierde. Quick liet daarna een loper achter op het eerste honk in de vijfde op nieuwe pitcher Daan Hendrix, die afsloot met een strikeout.

Met een 7-2 achterstand scoorde Quick tweemaal op Hendrix in de 1e6. Tijmen Takke begon met vier wijd, waarna Quick lopers op het tweede en derde honk kreeg toen Hendrix een foute aangooi maakte op een 'comeback-grounder' van Jules Cremer. Met één uit scoorden ze na een infield-hit van Luigino Rosaria en een grounder van Jordy Burger.

Amsterdam voegde nog een 'insurance run' toe in de achtste op Van Zijl. Rashid Gerard begon met een honkslag, kwam in scoringspositie op een 2-out single van Remco Draijer en scoorde op een honkslag van Zerzinho Croes.

Quick Amersfoort werd in de zevende inning op rij uitgeschakeld door reliever Maickel Rietel. Met twee uit in de achtste gooide hij vier wijd op Remian Denis en kreeg een honkslag tegen van Luigino Rosaria. Ze schoven op na een wilde worp, maar strandden toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Amsterdam-closer Jim Ploeger nam het werpen over in de negende. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Rachid Engelhardt, maar maakte daarna met een strikeout een einde aan de wedstrijd.L&D Amsterdam Pirates - Quick Amersfoort 8-4
RHE
Quick Amersfoort002002000-4113
L&D Amsterdam Pirates02212001X-8101
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, L (1-2)4.114675

Jurjen van Zijl3.23-411

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Robin Schel441722

Daan Hendrix22122-

Maickel Rietel, W (2-0)2111--

Jim Ploeger12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Winfried Berkvens, 1B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Melanie Dijkhuizen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcers-Hans Jansen de Vries, Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:58 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,4° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.