Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins wint ruim van Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - De Glaskoning Twins kwam zaterdag (12 mei) tot een ruime 13-1 overwinning tegen Hoofddorp Pioniers, dankzij twee 5-run rallies.

Donderdagmiddag opende Hoofddorp Pioniers de 3-game series met een nipte 2-1 winst. Pioniers brak toen een 1-1 stand in de zevende inning.

Vandaag stond Twins met 2-0 voor, waarna de ploeg vijfmaal scoorde in de zesde inning. Twins had ook nog een 5-run rally in de negende inning.

Twins kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Jarreau Martina en Ruar Verkerk. Martina en Sam Kennelly sloegen beiden drie punten binnen, terwijl Martina ook driemaal scoorde.

Misja Harcksen had weer een prima heuveloptreden. Hij gooide 13 keer drie slag en stond maar twee hits toe in zeven innings. Pioniers werd hierna in het restant hitloos gehouden door twee relievers.

(12 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Twins leek de score gelijk te gaan openen in de eerste helft van de eerste inning op linkshander Dion Steijl. Jarreau Martina begon de wedstrijd met een honkslag en Ruar Verkerk volgde met een tweehonkslag. Maar de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld.

Na een loper op het eerste honk te hebben achtergelaten in de tweede inning scoorde Twins een onverdiend punt in de derde slagbeurt. Lead-off hitter Jarreau Martina kreeg drie slag, maar er was een extra aangooi naar het eerste honk nodig om de uit te completeren. Echter, catcher Glenn Bakker maakte een foute aangooi en dat stelde Martina in de gelegenheid het tweede honk te bereiken. Hij schoof op naar het derde honk op een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Sam Kennelly.

Twins voegde het tweede punt toe in de vijfde inning. Brian Biezen begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Jarreau Martina en een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Ruar Verkerk.

In de 1e6 verhoogde Twins de stand naar 7-0 door vijf punten te scoren op vier honkslagen. Met één uit kreeg Twins de honken vol toen Shurman Marlin en Bob van der Meer beiden een honkslag sloeg en Dave Janssen vier wijd kreeg. Er volgde een werperswissel, want Ryan Oduber nam het over van Dion Steijl. Echter, Oduber, net als Steijl een linkshander, begon met vier wijd voor Brian Biezen, wat een punt opleverde. Hierna kreeg Oduber een 2-run single tegen van Jarreau Martina, een puntscorende grounder van Ruar Verkerk en een RBI-single van Sam Kennelly.

Pioniers kwam slechts eenmaal op het honk in de eerste vijf slagbeurten op starter Misja Harcksen. Na drie slag voor de eerste twee slagmensen in de tweede helft van de eerste inning kreeg de rechtshander een infield-hit tegen van Ibo Redan (die het tweede honk stal), maar sloot af met een nieuwe strikeout. Vanaf deze strikeout schakelde Harcksen 13 opeenvolgende slagmensen uit, waarvan acht met drie slag!

In de 2e6 moest Harcksen het enige punt van Pioniers toestaan. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Tyler Boersma, die opschoof na een doorgeschoten bal en een grounder om vervolgens te scoren op een honkslag van Joey de Koning. Een vangbal en strikeout maakten een einde aan de slagbeurt. In de zevende voegde Harcksen nog twee strikeouts toe om zijn totaal op 13 te brengen.

In zowel de zevende als de achtste inning maakte de Pioniers-verdediging een dubbelspel ter ondersteuning van relievers Daniel Vos en Gilian van Lith. Echter, Twins scoorde ook weer een onverdiend punt in de achtste op Van Lith. Brian Biezen begon met een infield-hit, stal het tweede honk, schoof op na een infield-hit van Ruar Verkerk en scoorde op een fout. Het dubbelspel sloot daarna de inning af.

Twins kwam opnieuw tot een rally van vijf punten in de 1e9. Alle punten waren verdiend, ondanks twee verdedigende fouten. Pioniers maakte vandaag vier veldfouten. Bram Grooten en Nick Peels begonnen met vier wijd. Hierna sloeg Bob van der Meer een honkslag, maar dat werd gevolgd door twee foute aangooien. Dat resulteerde in twee punten, terwijl Van der Meer op het derde honk terecht kwam. Met één uit scoorde Van der Meer op een tweehonkslag van Brian Biezen. De laatste schoof op na een wilde worp en scoorde het volgende punt op een honkslag van Jarreau Martina. Een werperswissel volgde, want Howard Winklaar nam het over van Gilian van Lith. Winklaar, die vandaag debuteerde, was in de zesde inning in de wedstrijd gekomen als linksvelder. Hij begon met een strikeout, maar kreeg daarna een puntscorende tweehonkslag tegen van Sam Kennelly wat het vijfde punt in deze inning opleverde en de stand opvoerde naar 13-1.

Na te hebben gescoord in de zesde inning werd Pioniers zowel puntloos als hitloos gehouden in het restant van de wedstrijd door Misja Harcksen (7e), de Zweedse rechtshander Jakob Syrén (8e) en de Japanse rechtshander Shogo Nakashima (9e).Hoofddorp Pioniers - De Glaskoning Twins 1-13
RHE
De Glaskoning Twins001015015-13140
Hoofddorp Pioniers000001000-124
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (1-1)7131211

Jakob Syrén1-1---

Shogo Nakashima1-----

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-2)5.134554

Ryan Oduber0.2-1222

Daniel Vos1-11--

Gilian van Lith1.1-2565

Howard Winklaar0.21-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henny Jansen, 3B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-2:44 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Theo Geerman was de 'Acting Head Coach' voor Hoofddorp Pioniers, omdat Hoofd Coach Mervin Gario was geschorst.
Howard Winklaar en Jorrit Penseel (beiden Hoofddorp Pioniers) debuteerden in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 22,9° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.