Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederland verliest oefenduel vs. Japan
English

HAARLEM - Het Nederlands Honkbal Team speelde donderdagavond (12 juli) een oefenduel tegen Japan op het complex van Onze Gezellen in Haarlem. Japan won het 7-inning duet met 4-1. Voor beide teams was dit de laatste voorbereiding op de 29e editie van de Honkbal Week Haarlem, die op vrijdag 13 juli begint. Naast Nederland en Japan zijn de andere deelnemende teams Chinese Taipei, Cuba, Duitsland en Italië. Misja Harcksen was de startende werper voor Oranje en maakte daarmee zijn debuut in de nationale honkbalploeg. De rechtshander gooide vier innings en moest de vier Japanse punten toestaan.

In de eerste slagbeurt opende Teruaki Sato met vier wijd en scoorde even later het eerste punt na een honkslag van Toshiya Sato. Hierna maakte de Nederlandse verdediging een dubbelspel.

In de derde inning vormde een vrije loop eveneens de inleiding voor het tweede punt. Yoshiaki Watanabe begon met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder, waarna hij scoorde op een grounder van Sato.

Japan nam meer afstand in de vier inning. Shoki Katsumata opende met een honkslag, waarna volgende slagman Yuma Tongu een homerun sloeg.

Lars Huijer, Kevin Kelly en Berry van Driel volgden Harcksen op de Nederlandse heuvel. Huijer schakelde drie slagmensen op rij uit. Kelly en Van Driel kregen beiden een honkloper, maar stonden geen punten meer toe.

Nederland bereikte de honken in zowel de eerste als de tweede slagbeurt, maar de Japanse verdediging maakte dat met een dubbelspel weer ongedaan. Met een 4-0 achterstand wist Oranje het enige punt te scoren in deze wedstrijd in de vijfde inning, maar dat hadden er meer kunnen zijn. De honken kwamen vol te staan toen Gilmer Lampe, Nick Urbanus en Rodney Daal allemaal vier wijd kregen. Even later scoorde Lampe op een honkslag van Denzel Richardson, die eveneens zijn debuut in Oranje maakte. Met één uit zorgde tweemaal velderskeus voor het einde van deze scoringskans. En daar bleef het bij voor Nederland.

De volgende Nederlandse spelers kwamen in actie:
Stijn van der Meer (SS), Dwayne Kemp (3B-2B), Yurendell de Caster (1B), Gianison Boekhoudt (DH), Gilmer Lampe (LF), Roelie Henrique (LF), Nick Urbanus (2B), Dudley Leonora (3B), Rodney Daal (C), Denzel Richardson (RF), Rachid Engelhardt (PH), Remco Draijer (CF), Misja Harcksen (P), Lars HuijerKevin Kelly (P), Berry van Driel (P).

(12 juli)Nederland - Japan 1-4 (7 inn.)
RHE
Japan1012000-440
Nederland0000100-140
pitchers Japaninn.SOBBHRER
Tuki Tsumori, W2211--

Kazuya Ojima, H23-1--

Kento Ogo213211

Noboru Shimizu, SV12----

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, L432343

Lars Huijer1-----

Kevin Kelly1--1--

Berry van Driel1-1---

Homerun: Japan: Yuma Tongu (1)(4e,2-run,op Harcksen).
Umpires:
HP-Marco Taurelli (Italië), 1B-Edwin Louisa (Ned.), 3B-Martijn Bosschaart (Ned.).
Official Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Monique Dreijer.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-19:00 uur.
Speeltijd-2:02 uur.
Locatie-Van der Aart Sportpark, Haarlem (veld Onze Gezellen).Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.