Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates opent series vs. Storks met 2-hit shutout
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam donderdagavond (17 mei) toe een 4-0 shutout tegen Silicon Storks in de openingswedstrijd van hun 3-game series.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek had een prima optreden en gooide zeven solide innings, waarin hij slechts één honkslag toestond. Heijstek schakelde zeven slagmensen met drie slag uit. Storks voegde nog slechts één honkslag toe in de resterende twee slagbeurten.

Amsterdam kwam tot tien honkslagen op drie werpers, waaronder twee van Linoy Croes, Rashid Gerard en Niels van Weert.

(17 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates opende de score met twee punten in de tweede helft van de tweede inning. Beide punten waren onverdiend, want ze kwamen tot stand na een fout met twee uit.

In de openingsslagbeurt kwam Amsterdam gelijk in scoringspositie in startende werper Eduardo Guerra, die zijn eerste start van het seizoen maakte. Een week eerder debuteerde hij in de ploeg en in de Hoofdklasse en gooide toen in relief tegen HCAW.

In de eerste inning, met één uit, kreeg Zerzinho Croes het eerste honk na hinderen-catcher, waarna Nick Urbanus vier wijd kreeg, maar de twee bleven achter.

In de volgende slagbeurt scoorde Amsterdam tweemaal. De ploeg kreeg de honken snel vol. Rodney Daal begon met een honkslag, waarna Rashid Gerard werd geraakt door een worp. Hierna was iedereen safe op een velderskeus/opofferingsstootslag van Max Clarijs. Er volgde een binnenhoog, waarna Daal gedwongen werd uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Remco Draijer. Met de honken nog altijd vol leek de de inning te worden afgesloten met een grounder richting tweede honk van Zerzinho Croes. Echter, er volgde een foute aangooi en dat stelde Gerard en Clarijs beiden in staat te scoren.

In de volgende drie innings kreeg Amsterdam de kans de voorsprong op te voeren. In plaats daarvan liet de ploeg acht lopers achter! Totaal liet Amsterdam in dit duel 17 lopers achter. Dat evenaarde het hoogste aantal van dit jaar. Op 5 mei liet ook Hoofddorp Pioniers 17 lopers achter in hun wedstrijd tegen DSS. Vorig kwam dat eenmaal voor en werd het gedaan door UVV. De 17 achtergebleven honklopers zijn de meeste sinds Kinheim er 19 achterliet op 22 juni 2013.

Na lopers te hebben achtergelaten op het eerste en derde honk in de derde inning kreeg Pirates de honken vol in de vierde slagbeurt op nieuwe pitcher Nick Winkel. Niels van Weert en Remco Draijer openden beiden met vier wijd, maar de eerste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Zerzinho Croes. De honken kwamen vol te staan toen Nick Urbanus een honkslag sloeg, maar twee vangballen volgden.

In de vijfde kwamen eveneens de eerste twee slagmensen op de honken. Rodney Daal kreeg vier wijd en Rashid Gerard sloeg een honkslag. De twee kwamen een honk verder op een grounder, maar konden daarna niet opschuiven op een Texas Leaguer-honkslag net achter het tweede honk van Niels van Weert. Maar wederom bleven drie lopers achter.

De thuisploeg voegde daarna weer een punt toe in de zesde. Met één uit kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd en sloeg Linoy Croes een honkslag. Met twee uit voegde Rashid Gerard een puntscorende honkslag toe, maar dit keer liet Amsterdam lopers achter op het tweede en derde honk.

Het vierde punt kwam tot stand in de zevende inning op nieuwe werper Ricky Voorn. Niels van Weert begon met een tweehonkslag, schoof op na een vangbal en scoorde op een honkslag van Zerzinho Croes.

Storks kwam geen enkele keer in scoringspositie in deze wedstrijd. Nadat de ploeg op rij was uitgeschakeld in de eerste inning opende Kendrick Delima de tweede inning met een honkslag op Kevin Heijstek, de enige hit die de rechtshander zou toestaan. Even later werd hij gesteund met een dubbelspel. Heijstek kreeg wederom drie opeenvolgende nullen in de derde, waarna de Amsterdamse verdediging weer een dubbelspel maakte in de vierde. In de volgende drie innings stond Heijstek maar één slagman tot de honken toe. Na drie slag van de eerste twee slagmensen in de zesde gooide hij vier wijd op Tijani Dunlop, maar sloot af met een nieuwe strikeout.

In de achtste inning nam Maickel Rietel de pitching over en schakelde eveneens drie slagmensen op rij uit. Closer Jim Ploeger beklom de heuvel in de negende. De linkshander begon met een strikeouts, waarna hij een honkslag moest toestaan van Joost van den Bergh. Hierna gooide hij weer drie slag op de volgende twee slagmensen om de wedstrijd mee af te sluiten.L&D Amsterdam Pirates - Silicon Storks 4-0
RHE
Silicon Storks000000000-023
L&D Amsterdam Pirates02000110X-4100
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Eduardo Guerra, L (0-1)31122-

Nick Winkel324511

Ricky Voorn2-1311

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (2-0)7721--

Maickel Rietel11----

Jim Ploeger13-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Efrem Silvania, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:25 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,7° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.