Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers en Quick Amerfoort openen series met gelijkspel
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers en Cityside Apartments Quick Amersfoort kwamen tot een 3-3 gelijkspel op een frisse donderdagavond (17 mei) in de opener van hun 3-game series.

Pioniers stond tweemaal voor, maar verzuimde beide keren de voorsprong vast te houden. De ploeg opende de score in de eerste inning, waarna Quick langszij kwam in de tweede slagbeurt. Pioniers brak de 1-1 stand in de vijfde inning door tweemaal te scoren, maar Quick antwoordde weer met twee eigen punten in de zesde. In het restant van de wedstrijd wisten beide teams niet meer tot scoren te komen. Een verlenging volgde, maar het duel werd daarna afgebroken na tien complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel.

Zodoende speelde Pioniers voor de tweede keer in twee weken een wedstrijd die eindigde in een gelijkspel.

Dit was de zesde wedstrijd dit seizoen die een verlenging nodig had. In het gehele vorige seizoen waren er zeven wedstrijden die meer dan negen slagbeurten nodig hadden.

(17 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Hoofddorp Pioniers opende de score in de tweede helft van de eerste inning op Luis Figuera Roman. De Venezolaanse rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Mark Smit, die het tweede honk stal en opschoof op een hiernavolgende honkslag van Leandro Anasagasti. Met lopers 'op de hoeken' sloeg ook Ibo Redan een honkslag om Pioniers op een 1-0 voorsprong te zetten. Met één uit deden Anasagasti en Redan een poging tot een 'double-steal', maar de eerste werd uitgeschakeld op het derde honk. Pioniers kreeg nog een honkloper toen Damian Melis vier wijd kreeg, maar een vangbal sloot de slagbeurt af.

De voorsprong was van korte duur, want Quick Amersfoort kwam langszij in de tweede inning op Lars Huijer, die drie slagmensen op rij had uitgeschakeld in de eerste beurt. Bryan Engelhardt begon met een tweehonkslag en schoof op na een vangbal. Hierna werd Jules Cremer geraakt door een worp (en stal het tweede honk) en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Jos de Jong vier wijd kreeg. Een wilde worp stelde Engelhardt in de gelegenheid het gelijkmakende punt te scoren, maar Huijer sloot af met een strikeout.

Pioniers hernam de leiding in de vijfde inning. Voordat het zover was had de ploeg ook al de honken bereikt in de voorgaande slagbeurten. In de tweede inning opende rookie Thom Hoogkamer met een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de volgende slagbeurt begon Mark Smit met vier wijd, maar strandde later op het tweede honk. En in de vierde bereikte Angelo Wicklert het honk met een infield-hit met één uit. Hij kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Hoogkamer, maar bleef eveneens achter.

In de vijfde inning scoorde Pioniers tweemaal om een 3-1 voorsprong te nemen. Duco Nuijten en Mark Smit begonnen de slagbeurt met honkslagen en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Rookie Leandro Anasagasti volgde met een puntscorende honkslag en Ibo Redan voegde een puntscorende grounder toe. Anasagasti strandde later op het derde honk.

Opnieuw duurde de voorsprong niet lang. Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de vijfde kwam Quick Amersfoort langszij in de 1e6. Met twee uit sloeg Tijmen Takke een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Jules Cremer. Even later scoorde Cremer de gelijkmaker op een honkslag van Remian Denis. Volgende slagman Jos de Jong kreeg vier wijd, maar Lars Huijer sloot af met een strikeout. Echter, de stand was weer in balans, want het was 3-3.

Beide teams slaagden er niet in de gelijke stand te doorbreken. In de achtste inning kregen beide ploegen lopers in scoringspositie, maar in de ze slagbeurt werd de wedstrijd ook enige tijd onderbroken.

In de 1e8 bereikte Jules Cremer het honk met een infield-hit met één uit en schoof op na een wilde worp. Net na een pick-off poging op het tweede honk van Lars Huijer werd alles donker, want de lichten vielen uit tijdens de slagbeurt van Remian Denis. Dat zorgde voor een onderbreking van de wedstrijd die 19 minuten duurde. De lichten waren daarna weer op volle sterkte en de wedstrijd kon worden voortgezet. Wanneer dat niet mogelijk zou zijn geweest was de wedstrijd nog niet geldig geweest. Omdat uitval van licht onder overmacht valt had de wedstrijd moeten worden uitgespeeld voor aanvang van de eerstvolgende wedstrijd tussen beide teams. Dit is een ander scenario dan wanneer werden worden gestaakt wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden of de 22:30 uur curfew-regel. In deze situaties zijn wedstrijden wel geldig en is de stand van dat moment de eindstand. Uiteraard moeten er dan wel vijf innings (of 4½ bij voorsprong van de thuis ploeg) zijn gespeeld.

Toen de wedstrijd weer werd voortgezet kreeg Remian Denis vier wijd, waarna Dion Steijl de pitching overnam voor Hoofddorp. Hij kreeg een vangbal en een gedwongen nul die een einde aan de slagbeurt maakten.

In de 2e8 opende pinch-hitter (en Hoofd Coach) Mervin Gario met vier wijd voor Pioniers en stal het tweede honk op Brian van Laar, die de pitching bij Quick in de zevende inning had overgenomen. Met één uit kreeg Angelo Wicklert vier wijd. Na een binnenhoog kregen de twee lopers het volgende honk na schijn, maar zij strandden op het tweede en derde honk.

In de negende liet Quick een loper achter op het eerste honk en zag Pioniers een loper worden uitgeschakeld bij een steelpoging na een pick-off. Zodoende volgde een verlenging, want er was nog tijd over voordat de curfew-tijd van 22:30 uur werd bereikt. Volgens de reglementen mag er na dat tijdstip niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen.

In de 1e10 begon Tijmen Takke voor Quick met vier wijd en sloeg Remian Denis een honkslag met één uit, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt. In de 2e10 werd Pioniers op rij uitgeschakeld. En zo eindigde het duel met een 3-3 stand.Hoofddorp Pioniers - Quick Amersfoort 3-3 (10 inn.)
RHE
Quick Amersfoort010002000 0-360
Hoofddorp Pioniers100020000 0-372
(wedstrijd afgesloten na 10 complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Luis Figuera Roman523733

Brian van Laar574---

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer7.183533

Dion Steijl2.2121--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter de Haan, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Fred ter Beek.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:43 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Hoofddorp.

Game Notes:
Thom Hoogkamer (Hoofddorp Pioniers) debuteert in de Hoofdklasse.
Thom Hoogkamer (Hoofddorp Pioniers) slaat een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de 2e inning.
19-minuten 'delay' in 1e8 vanwege uitval van het licht met één uit en een loper op het 2e honk.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11,7° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.