Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus scoort vroeg in winst series-opener vs. Twins
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus opende de 3-game series tegen De Glaskoning Twins met een 8-2 winst op een frissen en winderige donderdagavond (17 mei).

Neptunus scoorde zeven punten in de eerste drie innings en brak een 2-2 stand in de tweede slagbeurt, waarna nog slechts één punt werd toegevoegd in het restant van het duel. De vroege voorsprong was genoeg, want tegenstander Twins werd na de eerste inning puntloos gehouden.

Neptunus sloeg 12 honkslagen, waaronder drie van Stijn van der Meer. Acht van de startende spelers sloegen minimaal één honkslag. Gianison Boekhoudt, die een week geleden na herstel van een blessure terugkeerde in de line-up, was opnieuw productief voor Neptunus. Hij sloeg 2-uit-4 en had drie binnengeslagen punten.

Voor de wedstrijd van vanavond huldige Neptunus infielder Benjamin Dille, die afgelopen zondag in zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse speelde. De Belg speelde het leeuwendeel van zijn loopbaan voor Neptunus, met uitzondering van één seizoen bij Sparta-Feyenoord in 2005. Hij werd toegesproken door Neptunus Voorzitter Geoffry Kohl, terwijl de spelers en coaches van beide teams zich hadden opgesteld langs de honkpaden richting eerste en derde honk. Dille werd tijdens de 'pre-game ceremony' ook geëerd door de KNBSB. Waarnemend Bestuurslid Ruud van Zetten reikte het Bondsonderscheidingsteken uit aan Dille.

(17 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus keek tegen een vroege 2-0 achterstand aan, maar kwam langszij in de eerste inning en voerde de stand op naar 7-2 in de volgende twee slagbeurten. In het restant van de wedstrijd werd nog slechts eenmaal gescoord en dat werd gedaan door Neptunus.

In de eerste helft van de eerste inning nam Twins een 2-0 voorsprong op starter Diegomar Markwell. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jarreau Martina. De linkshander staat bekend om zijn vele pick-offs richting eerste honk en weet regelmatig succesvol een loper uit te schakelen. Dat was ook nu het geval, want Martina ging uit bij een steelpoging na een pick-off van Markwell. Met twee uit kreeg Markwell nog een honkslag tegen, dit keer van de Australiër Sam Kennelly, die vervolgens scoorde op een driehonkslag van Dennis De Quint. De Belg scoorde even later zelf na een doorgeschoten bal.

Neptunus kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt op Pastor Enrique Martínez Chavez. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Stijn van der Meer en gooide daarna vier wijd op Benjamin Dille. Martínez volgde met een strikeout, maar stelde daarna de lopers in de gelegenheid op te schuiven na een wilde worp. Een grounder van Gianison Boekhoudt en een infield-hit van Dudley Leonora brachten de stand daarna in balans.

De Neptunus-verdediging maakte een dubbelspel in de 1e2, waarna de aanval tot een rally van vier punten kwam met twee uit in de thuishelft van de slagbeurt. Met twee uit en Gregory Muller (velderskeus) op het eerste honk werd Jochem Koedijk geraakt door een worp en beiden scoorde op een driehonkslag van Stijn van der Meer om Neptunus op een 4-2 voorsprong te zetten. Even later scoorde Van der Meer op een infield-hit van Benjamin Dille. De laatste bereikte het derde honk na een honkslag van Dwayne Kemp en scoorde op een honkslag van Gianison Boekhoudt.

...Benjamin Dille toont zijn...
...500-game taart...
(© Foto: Robert Bos)
In de derde inning voegde Neptunus een onverdiend punt toe. Lead-off hitter Dudley Leonora kwam na een fout op het honk, schoof op naar het tweede en vervolgens derde honk op twee grounders en scoorde op een honkslag van Gregory Muller om er een 7-2 stand van te maken.

Diegomar Markwell schakelde drie slagmensen op rij uit in de derde en vierde inning, maar kreeg een honkloper op het derde honk in de vijfde slagbeurt. Bob van der Meer begon met een honkslag, maar werd ongedwongen uitgeschakeld op een grounder van Christopher Ge. De laatste bereikte even later het tweede honk toen een pick-off van Markwell dit keer eindigde in een foute aangooi. Ge schoof op naar het derde honk op een grounder van Jerzy van Gool, die vandaag zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Ge strandde op het derde honk, want Markwell sloot af met een strikeout.

Met een 7-2 voorsprong keerde Markwell in de 1e6 terug op de heuvel voor Neptunus. Echter, Twins Hoofd Coach Kevin Knollenburg vroeg de umpires toen te controleren of de werper een verboden substantie op zijn arm had. Na een controle door de umpiring crew werd Markwell uit het veld gestuurd. Riki Saito nam het werpen over, maar de Japanner begon met vier wijd voor Jarreau Martina, waarna een honkslag van (voormalige Neptuniaan) Ruar Verkerk volgde. Een poging tot een 'double-steal' volgde, maar Martina werd op het derde honk uitgeschakeld. Dat leidde tot het wegsturen van Knollenburg na zijn reactie over de beslissing. De inning eindigde toen een line drive van Sam Kennelly richting korte stop Stijn van der Meer een dubbelspel opleverde.

In de 2e6 ging ook Twins naar de bullpen, want Jan Evertse nam het over van Martínez. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Stijn van der Meer, die het tweede honk kreeg na schijn en het derde honk stal, maar daarna achterbleef.

Twins kreeg ook weer een loper in scoringspositie in de 1e7. Dennis De Quint begon met een honkslag en schoof op na een one-out single van Bob van der Meer, de broer van Neptunus-korte stop Stijn van der Meer. Maar twee vangballen maakten een einde aan de slagbeurt.

In de 2e7 voegde Neptunus hun achtste punt toe. Dwayne Kemp begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Gianison Boekhoudt.

In de laatste twee slagbeurten kwam Twins beide keren opnieuw in scoringspositie, maar wist geen punten meer te scoren. Met twee uit in de achtste sloeg Ruar Verkerk een tweehonkslag, maar bleef achter. In de negende opende Dennis De Quint met vier wijd en sloeg Bram Grooten een honkslag. Een binnenhoog en een dubbelspel volgden om de inning en de wedstrijd af te sluiten.

Doordat Riki Saito de laatste vier innings gooide na het heuvelwerk met een voorsprong te hebben overgenomen kreeg hij een save op zijn naam.


...Benjamin Dille wordt gehuldigd door Neptunus Voorzitter Geoffry Kohl onder toeziend oog van zijn teamgenoten...

...Benjamin Dille ontvangt het Bondsonderscheidingsteken uit handen van Waarnemend KNBSB-bestuurslid Ruud van Zetten...

...Diegomar Markwell (links) en Pastor Enrique Martínez Chavez waren de startende werpers voor Neptunus en Twins...

...Links: Jarreau Martina keert terug na een pick-off van Diegomar Markwell naar 1B Dudley Leonora in de 1e inning...
...Rechts: Dudley Leonora gaat uit bij stelen en wordt getikt door 2B Sam Kennelly in de 1e inning...

...Links: Dwayne Kemp probeert op te schuiven na een honkslag, maar wordt uitgetikt door 3B Ruar Verkerk in de 2e inning...
...Rechts: Dudley Leonora bereikt het 1e honk op een foute aangooi buiten bereik van 1B Christpher Ge in de 3e inning...

...Christopher Ge keert terug naar het 1e honk terwijl 1B Dudley Leonora de bal kwijt lijkt te zijn in de zon in de 5e inning...
...Dit resulteert in een foute aangooi en Ge op het 2e honk; Umpire André Ficken volgt de actie...

...Riki Saito (links) en Jan Evertse gooiden in relief voor Neptunus en Twins...

...Links: Jarreau Martina gaat uit bij stelen en wordt getikt door 3B Dwayne Kemp in de 6e inning...
...Rechts: Gianison Boekhoudt bereikt het 3e honk waar 3B Ruar Verkerk op de bal wacht in de 7e inning...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - De Glaskoning Twins 8-2
RHE
De Glaskoning Twins200000000-2101
Curaçao Neptunus24100010X-8121
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Pastor Enrique Martínez Chavez, L (0-1)531976

Jan Evertse3--311

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (4-0)52-521

Riki Saito, SV (1)4225--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-André Ficken, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:35 uur.
Speeltijd-2:22 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Benjamin Dille (Neptunus) wordt voor de wedstrijd gehuldigd voor het spelen van zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse.
Benjamin Dille ontving het Bondsonderscheidingsteken van KNBSB Waarnemend Bestuurslid Ruud van Zetten voor het spelen van 500 Hoofdklasse-wedstrijden.
Diegomar Markwell (Neptunus) uit het veld gestuurd door HP Umpire Edwin Louisa in 1e6 vanwege het mogelijk hebben van een verboden substantie op zijn arm.
Kevin Knollenburg (Hoofd Coach Twins) uit het veld gestuurd door 3B Umpire Yme van der Lugt in 1e6 voor reactie na een call.
Jerzy van Gool (Twins) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,8° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.