Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Amsterdam Pirates wint ruim van Storks; Cordemans voegt vijf strikeouts toe
English

DEN HAAG - L&D Amsterdam Pirates kwam op zaterdag (19 mei) tot een ruime 11-2 winst tegen Silicon Storks in Game 2 van hun series. Hiermee verlengde Amsterdam hun winning streak naar tien wedstrijden.

Amsterdam Pirates kwam tot een 4-0 shutout tegen Storks in de opener op donderdagavond.

Rob Cordemans maakte zijn eerste start van het seizoen voor Amsterdam Pirates. De 43-jarige rechtshander gooide vier innings en verliet de heuvel na 54 pitches te hebben gegooid. Cordemans stond maar één honkslag toe, maar gooide ook weer vijfmaal drie slag. Hiermee verhoogde hij zijn 'career-total' naar 1.939 strikeouts. Cordemans heeft nu nog slechts negen strikeouts nodig om het all-time record te evenaren van 1.948, dat sinds 1996 op naam staat van Bart Volkerijk.

In de vijfde inning van het duel van vandaag verloor Amsterdam derde honkman Rashid Gerard. Hij werd in zijn gezicht geraakt door een geslagen bal na een bad-hop single en verliet het duel. Gerard werd onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Daar werd gedacht dat hij mogelijk zijn neus had gebroken, maar dat kon nog niet definitief worden vastgesteld vanwege de zwelling. Gerard krijgt een vervolg-onderzoek op dinsdag en dan zullen er ook nieuwe foto's worden gemaakt.

Amsterdam kwam tot 17 honkslagen, waaronder vijf van Kenny Berkenbosch en vier van Zerzinho Croes. Nick Urbanus en Rodney Daal sloegen beiden drie punten binnen, terwijl Croes en Urbanus beiden driemaal scoorden. Urbanus homerde ook.

Storks sloeg maa twee honkslagen en die kwamen beide van de knuppel van Joost van den Bergh.

(19 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Aanvankelijk duurde het een paar innings voor Amsterdam Pirates om echt tot scoren te komen. De ploeg nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar nam pas vanaf de vijfde inning echt afstand.

In de eerste helft van de eerste inning opende Amsterdam de score op startende werper Martin Kram. Met één uit kwam Zerzinho Croes op het honk met een stootslag-honkslag en scoorde op een 2-out double van Kenny Berkenbosch.

Na op rij te zijn uitgeschakeld kwam Amsterdam weer in scoringspositie in de derde slagbeurt. Victor Draijer opende toen met een honkslag in zijn eerste slagbeurt voor Pirates. Draijer, de broer van midvelder Remco Draijer, keerde een paar dagen eerder terug uit de USA en maakte vandag zijn debuut in een Pirates-uniform na in het off-season te zijn overgekomen. Draijer bereikte het tweede honk op een grounder van zijn broer, maar bleef daarna achter.

In de 1e4 kreeg Amsterdam Pirates de honken vol met twee uit. Rodney Daal kreeg toen vier wijd, Rashid Gerard sloeg een honkslag en Max Clarijs kreeg eveneens vier wijd, maar allen strandden.

Intussen werd Storks in de eerste vier innings onder de duim gehouden door Amsterdam-starter Rob Cordemans. Na drie opeenvolgende nullen in de eerste en tweede inning kreeg Cordemans een lead-off single tegen van Joost van den Bergh in de derde slagbeurt. Hierna kreeg Nick Nefs vier wijd, maar Cordemans schakelde de volgende drie slagmensen uit, waarvan de eerste twee met drie slag. De rechtshander kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de vierde.

Na drie lopers te hebben achtergelaten in de vierde inning scoorde Amsterdam driemaal in de 1e5. Remco Draijer begon met vier wijd en Zerzinho Croes sloeg een honkslag. Een poging voor een opofferingsstootslag van Nick Urbanus eindigde in een gedwongen nul op het derde honk, maar hierna leverde Kenny Berkenbosch een RBI-double af. Met lopers op het tweede en derde honk en twee uit scoorden beiden op een honkslag van Rodney Daal om er een 4-0 stand van te maken.

In de 2e5 halveerde Storks de achterstand door tweemaal te scoren op nieuwe pitcher Robin Schel. Dit was ook de inning waarin Amsterdam derde honkman Rashid Gerard geblesseerd raakte. Eerst kwam lead-off hitter Philipp Brandl op het honk na een fout. Hierna sloeg Joost van den Bergh een honkslag langs de linksveld-lijn. Bij het derde honk nam de bal een bad-hop en kwam vol in het gezicht van Rashid Gerard, die gelijk neerviel. Gerard werd behandeld en gelukkig wist hij op eigen kracht het veld te verlaten, ondersteund door een paar teamgenoten en de fysiotherapeut van de ploeg. Niels van Weert nam de positie op het derde honk over, terwijl Gerard naar het ziekenhuis ging voor verder onderzoek. Toen het duel weer werd hervat na de 'injury delay' schoven Brandl en Van den Bergh op na een wilde worp. De twee schoven nog een honk op na een nieuwe wilde worp, wat een punt opleverde, waarna het tweede punt werd gescoord op een opofferingsslag van Nick Nefs. Schel herstelde, volgde met drie slag, waarna een vangbal de inning afsloot.

In het restant van de wedstrijd werd Storks zowel puntloos als hitloos gehouden en kwam nog slechts eenmaal in scoringspositie. In de zesde kregen Imco Rudolph en Runai Coran beiden vier wijd, maar een dubbelspel en een vangbal volgden. In de volgende twee innings werd Storks op rij uitgeschakeld.

In de 1e6 kwam Amsterdam tot een rally van vijf punten op zes hits met twee uit. Remco Draijer (velderskeus) stond op dat moment op het eerste honk. Hij stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Zerzinho Croes. Hierna volgde Nick Urbanus met een 2-run homerun. Kenny Berkenbosch sloeg vervolgens een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Linoy Croes, wat zorgde voor een werperswissel. José Moreno nam het over, maar hij werd begroet met een puntscorende driehonkslag van Rodney Daal, die de stand opvoerde naar 9-2.

Amsterdam voegde weer een punt toe in de zevende. Pinch-hitter Mikey De La Cruz Santana kwam toen na een fout op het honk, bereikte het derde honk na een honkslag van Zerzinho Croes en scoorde op een opofferingsslag van Nick Urbanus.

In de 1e9 scoorde Amsterdam het laatste punt op nieuwe pitcher Kendrick Delima. Met twee uit sloeg Nick Urbanus een honkslag en schoof op na de vijfde honkslag in dit duel van Kenny Berkenbosch. Hij scoorde toen Linoy Croes op het honk kwam na een fout.

In de 2e9 kreeg Storks nog één honkloper toen Aldi Guzman vier wijd kreeg met twee uit, maar hierna maakte een grounder een einde aan de wedstrijd.


...Links: Martin Kram (links) en Rob Cordemans waren de startende werpers voor Storks en Amsterdam Pirates...
...Na vandaag heeft Cordemans nog negen strikeouts nodig om het all-time strikeout-record te evenaren...

...Links: Kenny Berkenbosch had vijf hits (2 doubles), scoorde 2e en sloeg twee punten binnen voor Amsterdam...
...Rechts: Joost van den Bergh duikt naar het 1e honk tijdens een pick-off naar 1B Kenny Berkenbosch in de 3e inning...

...Links: Nick Urbanus bereikt het 3e honk in de 5e inning, terwijl 3B Gino Gil dat probeert te voorkomen...
...Rechts: Robin Schel was de winnende werper voor Amsterdam Pirates...

...Amsterdam 3B Rashid Gerard wordt in zijn gezicht geraakt door een bad-hop in de 5e; pitcher Robin Schel volgt de bal...
...Gerard verlaat het veld begeleidt door teamgenoten en de fysiotherapeut van de ploeg...

...Links: Victor Draijer duikt naar het 1e honk waar 1B Kendrick Delima op de bal wacht in de 6e inning...
...Rechts: Nick Urbanus wordt begroet na zijn homerun in de 6e inning...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Silicon Storks - L&D Amsterdam Pirates 2-11
RHE
L&D Amsterdam Pirates100035101-11171
Silicon Storks000020000-223
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans4511--

Robin Schel, W (2-0)322121

Daan Hendrix221---

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram, L (0-2)5.2231299

José Moreno1.1-231-

Ricky Voorn1-1---

Kendrick Delima11-21-

Homerun: Pirates: Nick Urbanus (1)(6e,2-run,op Kram).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Henny Jansen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcers-José Moreno Sr., Abby de Windt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:57 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
6-minuten 'injury delay' in 2e5 nadat Amsterdam Pirates 3B Rashid Gerard in zijn gezicht was geraakt door een bad-hop single.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 84%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.