Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS slaat toe in middelste innings in winst tegen HCAW
English

HAARLEM - DSS scoorde zes punten in de drie middelste innings en won met 6-2 van HCAW op zaterdag (19 mei).

HCAW opende de 3-game series donderdagavond met een 3-0 shutout-winst.

DSS kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Denzel Richardson en Omar Williams. De laatste sloeg tweemaal een tweehonkslag.

Tom Stuifbergen gooide vijf-plus sterke innings voor DSS. De rechtshander gooide achtmaal drie slag, stond maar één honkslag toe en werd de winnende werper. Voor Stuifbergen was dit zijn eerste winst sinds 30 juni 2016. Toen gooide hij voor Kinheim en was hij winnende werper tegen DSS. Vorig seizoen gooide hij slechts in één wedstrijd in relief vanwege een blessure.

(19 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
DSS werd in de eerste drie innings puntloos gehouden door HCAW-starter Kaj Timmermans. De Haarlemse ploeg liet een loper achter op het eerste honk in de eerste inning, waarna een loper op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off in de tweede slagbeurt.

In de vierde inning opende DSS de score met twee runs. Dat gebeurde dankzij een opmerkelijk rijtje honkslagen, want er werden achtereenvolgens een éénhonkslag, tweehonkslag en driehonkslag geslagen. Met één uit sloeg Denzel Richardson een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Omar Williams, die scoorde toen volgende slagman Sander Paap een driehonkslag sloeg. Paap strandde, want een grounder en vangbal eindigden de inning.

DSS voegde twee onverdiende punten toe in de vijfde slagbeurt. Mitchel Dautzenberg begon met een infield-hit en schoof op na een grounder van Devano Pieter. Een grounder van volgende slagman Odion Gouverneur eindigde in een fout en dat stelde Dautzenberg in de gelegenheid te scoren. Na het eerste honk te hebben bereikt probeerde Gouverneur op de fout op te schuiven naar het tweede honk, maar hij kwam in een rundown en werd uitgeschakeld. Hierna kwam ook Tommy van de Sanden op het honk na een fout, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Denzel Richardson.

DSS verhoogde de stand naar 6-0 door weer tweemaal te scoren in de zesde inning. De HCAW-verdediging maakte toen opnieuw twee fouten en dat resulteerde weer in een onverdiend punt. Omar Williams begon met een honkslag, waarna hij veilig het tweede honk bereikte op een foute aangooi die volgde op een 'force play-grounder' van Sander Paap. Williams werd daarna wel gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een stootslag van Kevin Nieveld. Even later kregen Paap en Nieveld het volgende honk via schijn en beiden scoorden toen Koen Halderman volgde met een honkslag. DSS kreeg weer een honkloper toen Mitchel Dautzenberg na een fout op het honk kwam, maar twee lopers bleven achter.

Hoewel de ploeg ook weer in scoringspositie kwam in de volgende twee slagbeurten wist DSS geen punten meer toe te voegen. In de achtste beklom rookie Sem Robberse de heuvel voor HCAW en voorkwam tegenpunten dankzij zijn verdediging. Hij kreeg een lead-off single tegen van Tommy van de Sanden, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging. Denzel Richardson kreeg daarna vier wijd en Omar Williams sloeg een tweehonkslag. Een grounder van volgende slagman Sander Paap zorgde voor een 'inning-ending double play'. Eerst werd Richardson gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk. Williams bereikte hierop het derde honk, maar vervolgde zijn loop richting plaat waar ook hij werd uitgeschakeld om een einde aan de inning te maken.

In de achtste opende Kevin Nieveld voor DSS met een tweehonkslag. Met één uit nam Timo van Ancum het werpen over van Robberse en schakelde de volgende twee slagmensen uit.

HCAW kwam niet in scoringspositie en kreeg slechts één honkloper op DSS-starter Tom Stuifbergen. Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning sloeg Roelie Henrique een honkslag en werd HCAW's enige honkloper op de rechtshander. Hierna schakelde Stuifbergen de volgende 15 slagmensen op rij uit. Hij gooide driemaal drie slag in de derde inning.

Met twee uit in de 1e6 werd Stuifbergen opgevolgd door Reggie Bomberg. De inning begon met een prima slagbeurt van Kevin Weijgertse, want Stuifbergen had voor hem 12 pitches nodig. Weijgertse sloeg negenmaal een foutbal voordat hij drie slag kreeg.

Bomberg gooide voor het laatst op 3 mei. Vandaag keerde hij terug na een blessure. Bomberg was één van de vier geblesseerde op het DSS-roster, de anderen zijn rechtshander Lars Vogelaar, rechtshander Bayron Cornelisse en linkshander Nick Keur. De verwachting is dat Vogelaar binnen twee weken kan terugkeren, terwijl Cornelisse mogelijk weer over anderhalve week wat zou kunnen gooien. Het herstel van Keur zal langer in beslag nemen. Cornelissen en Keur hebben dit seizoen nog niet gegooid.

Bomberg kreeg een 'inning-ending' vangbal in de zesde inning, maar moest twee punten toestaan in de zevende slagbeurt. Delano Selassa en Roelie Henrique begonnen toen met een honkslag en scoorden toen Vince Rooi volgde met een tweehonkslag. Dat betekende het einde voor Bomberg, die werd opgevolgd door Mike Groen. Na een vangbal schakelde Groen de volgden twee slagmensen met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In de achtste kreeg Groen een lead-off single tegen van Kevin Weijgertse, mar volgde met een strikeout. Een dubbelspel maakte een einde aan de inning. Groen kreeg drie nullen op rij in de negende en kreeg een save op zijn naam.DSS - HCAW 6-2
RHE
HCAW000000200-254
DSS00022200X-6120
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-3)62-963

Sem Robberse1.1-13--

Timo van Ancum0.21----

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, W (1-0)5.28-1--

Reggie Bomberg0.1 (*)--322

Mike Groen, SV (1)34-1--
(*) - Bomberg gooide op drie slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Peter van Deursen.
Scoreboard Operator-Peter van Deursen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:10 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,6° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 82%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.